Şimdi Ara

54 Bin TL'ye EGEA mı İBİZA mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
9.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim anladığım sırf araç size güven vermediği için araç değiştiriyorsunuz ama baktığınız araba fiat egea ve en boşu yukarda arkadaş 2 airbag var demiş? Bence sanderoyla biraz daha idare edip 1.33 corolla felan alın gerçi pek gitmiyor ama yine de iyidir 65 felandı heralde yada astra bakın 65 70e 1.6 lpg taktırırsınız, sanderodan fiata geçiceksiniz 5 yıl sonra aşağı yukarı aynı şeyler olacak, aile için b sınıfı araç pek konforlu olmaz bence ibizayı eleyin
  • Beyler 1,4fire giden bir motor 200ü rahat bulup geçebiliyor..1,5dci o hıza ulaşamaz 5-6bin devirdeeviremez ki 75hp olmasından dolayı fazla performansına yoktur..

Kısacası 1,4fire daha performanslı gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babamda 1.4 benzinli urban bende ise 1.3 dizel easy egea var.
    karma tüketim değerleri: 5,5 litre benzin - 5 litre dizel.

benzinli araca 10 litre tükettirmeyi başaran kişi araç kullanmayı bilmiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 25 Ağustos 2017; 10:4:30 >
  • Bana sorarsanız hocam ikinci el düşünün. İbiza gerçekten hacim olarak çok küçük ve malzeme kalitesi pek tatmin edici değil.

Egea ya daha önce binmediğim ve canlı incelemediğim için malzeme kalitesini bilmiyorum.

Sadece kağıt üstünde baktığımda egea derim ama sağlamlığı konusunda pek hoş şeyler duymamıştım. Araştırmakta fayda var.

Ancak o fiyata çok güzel temiz ikinci el bulabilirsiniz, düşünün derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle gönlünüze göre olsun.

Ben de önümüzdeki yıl içerisinde araç değiştirmeyi düşünüyorum, 2013 Fiesta artık küçük geldiği için daha geniş bir ara. bakıyorum. Son dönem Egea Hatchback'e sardım, kullanıcı yorumları da çok olumlu. Servis vs. baya uygun, il itibariyle de Kütahya'da fazla servis yok bu sebeple önce geçti benim gözümde.

2.el Focus, Yeni Opel Astra K kasa da diğer baktığım araçlar ama doluluk olarak ve f/p adına Egea çok önde bu araçlardan.

İbiza ile kıyaslarsak, elde kalanları bitirmek amacı ile Eskişehir Seat Bayisi 48 bin'e sattı 1-2 ay önce araçları. Oraya yakın illerdeyseniz bir görüşün derim.

Aynı fiyat derseniz, öncelikle araçları mutlaka inceleyin, test sürüşü yapın. Benim tercihim özellikle genişlik anlamında Egea olurdu bu iki araç arasında. Hızlanma, donanoım vs. de mutlaka karşılaştırın.

Aynı fiyatlarda temiz Urban donanım Egea bulabilirseniz de kaçırmayın. Adaptif Cruise Kontrol müthiş bir özellik ve Urban ve Lounge donanımlarda standart geliyor.

Hayırlısı olsun.

• Reference değil de Style olsaydı ibiza derdim ama şimdi Egea diyorum
    Egea HB ne kadar o da olabilir
  • burki_rock kullanıcısına yanıt
    Egea HB çok konforlu ve sessiz olmasının yanında performanslıdır..
    Titreşim sönümlü valfler sayesinde bozuk yolda yumuşak kaymak gibi yolda serte ayarlanıyor (mekanik bir ayar değil)
    Kısacası yoluna göre süspansiyonunun ayarlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QralCess -- 25 Ağustos 2017; 10:47:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotsweb

quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

1.5 DCI'den sonra motorlar zayıf gelir.

Bu ikisi arasında egea tabii.

Hocam aşırı performans beklentimiz yok. tek takılan şuan yakıt olacak. 54 Bin Tlye başka 0 araç zor gibi gözüküyor.

tsi motor az yakar ama ege'deki klasik atmosferik motor çok yakar. ama diğer yandan ibiza çok daha küçük bir araç, ege'deki ferahlığı vermez.
  • Hocam eski ibizayı çok çok ciddi bir indirim almadığınız sürece düşünmeyin. Yeni ibizayı geçen hafta test ettim eski ibizaya göre hem iç mekan ve tasarım olarak hemde dış tasarım olarak epey geliştirilmiş. Test sürüşünde çok ilgilendiler. Fiyatın her yerde sabit olduğunu ama bana reference için 56,5 son yapabileceklerini söylediler. Fakat benim aracıma göre çok kötü bir hissiyat verdi. Süspansiyonlar kötüydü. Şehir içinde olmama rağmen yol sesini çok alıyordu. Egeada ibizaya göre üstün bir araç değil. EuroNCAP ten 3 yıldız aldı bilginiz olsun. Bireysel kullanıcılar bu aracı tercih ederse Fiat 3 yıldız alan araçlar yapmaya devam edecek. Almayın aldırmayın kendilerine çeki düzen versinler. Canınızdan daha kıymetli değil arabalar. İlle de Egea derseniz alabilirseniz hatchback alın beyaz almayın. Şirket aracı gibi olmasın. Sıfır olması şart değilse 2.el C sınıfı araçlara yönelmenizi tavsiye ederim. Sıfır şartsa i20 ve Kia Rio yu incelemenizi tavsiye ederim.

• QralCess Q kullanıcısına yanıt
    Valla bütün incelemelerini izledim youtube da, Otopark, Carviser vs. hepsi bir kaç nokta hariç övmüş aracı, en yakın iş arkadaşımda da sedan 1.3 multijet urban var. Tüpten dizele geçtiği için yakıt fazla geliyor ona :D birde 1.6 Focus'tan 1.3 motora geçince afalladı, onun dışında sorunu yok. Ben 1.6 e-torque düşünüyorum lounge plus, 2. el. Daha zamanım olduğu için 2. el kovalayacağım. Isıtmalı koltuk paketi olanını da bulsam tadından yenmez :P
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    O 3yıldızın easy pakette(Adas sisteminin olmadığı versiyon) alındığını biliyormusun..

Adas eklenince (urban ve lounge) 4yıldız oluyor..

Tabikide bu sonuç Fiat gibi bir marka yakışmıyor bünyesinde Euroncaptan %98gibi rekor puanla ayrılmış araçlar var IIHS yi kazanmış araçları var(500x,pacifica vs vs) ama ülkemizde üretilipte 5yıldız alan az araç var (chr dışında yok galiba)

Fluence,i20,Egea bak bunlar 4yıldız almış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QralCess -- 25 Ağustos 2017; 11:10:15 >
  • Egea alın hocam en azından lpg takarsınız. 1.5 dciden sonra gözünüz hep benzin göstergesinin düşüşünde olacak

En son bildiğim kadarıyla Honda Civic'te (ki bayılıyorum o araca) 4 yıldız aldı.

Bu yıldız olayını dikkatli incelemek lazım. 3 yıldız aslında "güvenli" olarak geçiyor, ancak tabi 5 yıldız olması en içe sineni.

Bildiğim kadarıyla teknolojik yeniliklere göre de kriterler yenileniyor EURO Ncap'in. Mesela benim Ford Fiestam 2013 yılında aldığımda 5 yıldız idi. Ancak o kadar yenilik çıktı ki (adaptif hız kontrolü, otomatik parklar, kaza önleme frenleri vs. vs.) bunlarda 5 yıldız için işin içine dahil ediliyor artık. Yani 2013 yılında 5 yıldız almış bir araç şuan 3 veya 4 yıldıza düşebilir.
  • burki_rock kullanıcısına yanıt
    Evet hocam..

Normalde Egea 500l platformunun üzerine geliştirildi 500l %94 koruma sağlamıştı..

Honda Civic HB 4yıldız aldı evet..

Sedan daha kötüdür arada ciddi farklar var..HB daha ağır ileri destek sürücü sistemleri sedanda yok.

Konuyu açan arkadaş Zaten easy paket alabileceğini belirtmiş. Konuyu okumadınız mı ?

• https://youtu.be/DyDCth6BrH4

Türkiyede üretilen araçların çarpışma testleri ve aldığı yıldızlar. Tek araç CHR değil başka araçlarda var.

• Üzerine. 120bin lira daha koyup talisman almak daha mantıklı

Üzerine 120k daha koysun dedim hocam

• Arkadaşlar Yeni Kasa İbiza için fiyat aldım 56.500 Dediler (boş paket)
    Fiat Egea için se 55 bin tl fiyat verdiler belki 54.500 inerler. (boş paket)

Şimdi Yeni İbizada 5 inç dokunmatik ekran, yorgunluk tespit sistemi, çelik jant, hız sabitleme sistemi, 6 hoparlör bluetooth filan var. Bunlar Egea'da yok. Kararsız kaldık.
  • Arkadaşlar bütün mesajları okudum. Dacia Sandero 1.5 Dci'nin mükemmel bir yakıt harcaması var. Bir depoyla şehır dışı 1200 km gidiyoruz. 90 ile gitsek 1500 km yaparız net. Fakat otobanda ibreyi 130 140a vurunca direksiyon sallıyor aşırı. Rot balans olmasına rağmen. 2 cm direksiyonu o hızda kırsak araba uçacak gibi. Konfor 0. 600 Km uzun yol yapıyoruz arada. Sanki 2 gündür yoldaymışsınız gibi hissettiyor. Motoru mükemmel. Ama konfor 0. Şimdi zaten 6 yılda 56 bin km yapan biri olarak dizele 15 16 bin fazla vermek yerine benzinli alınabilir diye düşünüyoruz. Bütçemiz o kadar zaten. Egea Easy yada Yeni Seat Reference alabiliriz. Egea'da karar kıldık şuan ama bakalım. 2.el düşünmüyoruz çünkü babam o konuda takıntılı asla 2.ele binmez o yüzden 2.eli geçtik.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.