Şimdi Ara

510 BİN KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ TARİHSEL ANTAKYA DEPREMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye'deki_depremler_listesi

Çok şaşırdım görünce en ölümcül 2.felaket olarak bilinmektedir.

• 510.000 değil 260.000 kişi yazıyor

edit : anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 7 Kasım 2013; 22:03:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

510.000 değil 260.000 kişi yazıyor

2 Tane deprem var dostum iyi oku. Toplamını yazdım ben.
  • Pülümür, Tunceli 6.1 - Ölen kişi 1, ne şanssızlık lan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zamanlar antakyada o kadar kişinin yaşadığına inanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 7 Kasım 2013; 22:04:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

o zamanlar antakyada o kadar kişinin yaşadığına inanmıyorum

1. Depremde kesin bir kaynak yok ama ikinci deprem kesin deniyor. 250 bin kişi be abi suçları neydi acaba?
  • quote:

Antakya oldukça köklü bir şehir dostum hatta yarışmada sormuşlardı tarihin ilk sokak ışıklandırması antakyada yapılmış.

O yıllarda nasıl ölmüşler la yer mi yarılmış?
    Suyun altında kalmış şehir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 7 Kasım 2013; 22:06:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

quote:

Antakya oldukça köklü bir şehir dostum hatta yarışmada sormuşlardı tarihin ilk sokak ışıklandırması antakyada yapılmış.

O yıllarda nasıl ölmüşler la yer mi yarılmış?
    Suyun altında kalmış şehir herhalde.

Biri Tsunami bile oluşmuş falan diyordu. + Dediklerinde haklısın çok köklü bir şehir Tarih adına gerçi pek bir şey kalmamış ama çok çok eskilere kadar uzanan bir tarihi var şehrin.
  • quote:

Antalya ışık hızıyla Antakya oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bumu yani? bu kadar mı tarihe ilgi?
  • turkiyenin ilk sinemasi antakyadadir unutmayalim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyice araştırmadan yorum yapmayayım dedim.Ben de bilmiyordum bu depremleri.2. deprem hakkında bilgi fazla.Yalnız ilk deprem hakkında fazla bilgi yok.Okuduklarımı yazayım,arkadaşlar belki merak etmiştir.

13 Aralık 115 yılındaki depremde Antakya'nın 3/4'ü yıkılmış.Büyüklük olarak 7.3-7.5 civarında olduğu düşünülüyor.Ayaktaki insanlar yere düşmüş,ağaçlar köklerinden kopup devrilmiş,bütün yapılar hasar görmüş.Ölenler arasında Romalı konsül (Pedo Vergilianus) de varmış.Ölü sayısının bu kadar fazla olmasının asıl sebebi,imparator Trajan'ın orduyla beraber kışı geçirmek için Antakya'da bulunması.İmparatorun yanında birçok gezgin,büyükelçi,vs de Antakya'da bulunuyormuş.İmparator deprem sonrasında enkaz altından kendi çabalarıyla çıkmış,hafif sıyrıklarla olayı atlatmış.

Nüfus konusunda sorusu olan arkadaşlar için de belki yardımcı olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

İyice araştırmadan yorum yapmayayım dedim.Ben de bilmiyordum bu depremleri.2. deprem hakkında bilgi fazla.Yalnız ilk deprem hakkında fazla bilgi yok.Okuduklarımı yazayım,arkadaşlar belki merak etmiştir.

13 Aralık 115 yılındaki depremde Antakya'nın 3/4'ü yıkılmış.Büyüklük olarak 7.3-7.5 civarında olduğu düşünülüyor.Ayaktaki insanlar yere düşmüş,ağaçlar köklerinden kopup devrilmiş,bütün yapılar hasar görmüş.Ölenler arasında Romalı konsül (Pedo Vergilianus) de varmış.Ölü sayısının bu kadar fazla olmasının asıl sebebi,imparator Trajan'ın orduyla beraber kışı geçirmek için Antakya'da bulunması.İmparatorun yanında birçok gezgin,büyükelçi,vs de Antakya'da bulunuyormuş.İmparator deprem sonrasında enkaz altından kendi çabalarıyla çıkmış,hafif sıyrıklarla olayı atlatmış.

Nüfus konusunda sorusu olan arkadaşlar için de belki yardımcı olmuştur.

Teşekkürler kardeş bende bilmiyordum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.