Şimdi Ara

5 yıllık sisteme 1000 tl verilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 yıldır bilgisayar sektöründeyim ve 10 yıldır da tanıdığım bir bilgisayarcım var.Bu zamana kadar 2 tane masaüstü eskittim.Şu anda mönitörüm var ama 2 sene önceki sistemimin anakartı yandı ve bende diğer parçaları sattım.Bugün bizim bilgisayarcının yanına gittim.pc toplamak için parça listesi verdim ve fiyat teklifi aldım.
    Asus 1600 mhz am3+ anakart
    Amd fx6100
    8gb 2x4gb kingston hyperx fury ddr3 1600 mhz ram
    Seagate 1tb hdd
    Asus amd r7 360 oc 2gb ddr5 128 bit ekran karti
    Dwd rw
    Termaltake v2 plus 500w matx kasa
    Klavye mouse ve 1+1 hoparlör.
    Bu sistem kdv dahil 2100 lira tuttu haliyle dolar bu aralar yüksek diye biliyorum ama bu kadar da yüksek tutacağı aklıma gelmezdi.Sanki i5 li sistem topluyoz..Neyse bu sistemin kdv siz fiyati 1700-1800 tl.kdv dahil olunca 2100 tl yi buluyor.
    Geçenlerde bizim bilgisayarcı 2011 de toplanmış 2.el bir kasa almış kasa çok temiz ve kullanan kişi çok temiz kullanmış sorun yok.Sistemin özellikleri şöyle

Amd phenom x4 işlemci black edition ama modelini tam olarak hatırlayamadım.
    Asus ddr2 anakart 1333 mhz yazıyordu.
    2x2gb kingston hyperx blue ddr3 1333 mhz ram
    Sapphire hd 4870 toxic 512mb ddr5 256 bit ekran kartı
    500gb hdd
    Termaltake kasa atx kasa büyük ve oyuncu kasası modelini bilmiyom
    Lg dvd rw
    Termaltake toughpower 80+ 600w psu

Bizim bilgisayarcı bu ikinci el kasayı sana 1000 tl ye sayarım dedi.Dedim abi ne yapıyorsun dedim o kasa en fazla 600-800 tl eder dedim.sen bilin dedi.Şimdi arkadaşlar size soruyorum 2011 de toplanmış bu ikinci el temiz kasaya 1000 tl vermeye değer mi siz olsaydınız alır mıydınız.Sıfır pc toplasam pahaliya geliyor.Bunu alsam olur mu.Bana 2020 ye kadar dayanır mı ? Yeni oyunlarda gözüm yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasa ismini yanlış yazmışım kasa cooler master büyük bir kasa ama modeline bakmadım.bir de bu kasayı alırsam oynayacağım oyunlar:

Need for Speed Most Wanted 2012
    Need for Speed Rivals
    Call of Duty Adwanced Warfare
    Gta4 Gta 5
    Pes 2016

• Arkadaşlar bir yardımcı olsanız..Alınır mı bu kasa ikinci el olarak 1000 Tl ye ?

• 650 lira bile olmaz en fazla 600 lira.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu dönemde bilgisayar almak akıl işi değil. Dolar uçuyor,türkiyede bilgisayar şirketlerinin durumları çok kötü çoğu kapatma noktasına geldi,yıllardır kullanılmayan celeron işlemciler yeniden piyasada, 1000 tl altına adam gibi i3 işlemcili pc bile bulamıyorsunuz.

Örnek : Sony vaio laptopumu geçen sene 500e veremiyordum, şuan 700e müşterisi var ama vermiyorum çünkü ben alamıcam bu fiyatlara.

• o bin liralık kasanın elle tutulur bi ekran kartı var.
    ddr2 sistem zaten kalmadı :) phenom x4 ney :) çöp alırsın sakın sakın bulaşma.
  • arenasss kullanıcısına yanıt
    Peki arenass kardeş bu yazdığım sıfır sistem nasıl ?

MSI A68HM-E33 V2 anakart

AMD A10-7870K işlemci

Kingston HyperX Beast 8 GB(2x4) DDR3 2400MHz HX324C11T3K2/8 ram

Seagate Barracuda 1TB ST31000524AS hdd

Thermaltake V2 VM53521N2E 350W kasa

Asus DRW-24F1MT/BLK/B/AS dwd rw

Sıfır kasa toplarsam en fazla 1500 tl yi geçemeyebilirim.Açıktan üniversite okuyacağım için evde ara sıra oyun oynarım diyorum.eskiden hep intel sistem kullandım.Artık amd sistem kullanmayı düşünmüyorum.hep amd yi kötülediler bu zamana kadar bende kulaktan dolma bilgilerle yok amd isiniyor yok amd soyle boyle dediler.ama intelle amd aradindaki fark.intel yıllarca gider ama kesinlikle islemciler cok pahali ates pahasi.bence oyun icin intel toplanmamali.amd yıllar kadar dayanmasa bile butce dostu ve cok iyi islemcileri var.amd a10 7870k nin icindeki r7 gpu

Need for Speed Most Wanted 2012
    Need for Speed Rivals
    Call of Duty Adwanced Warfare
    Call of Duty Black Ops 3
    Gta4
    Gta5

gibi oyunları 1366x768 da fxaa kapalı anti aliasing kapali motion blur kapalı vsync kapalı ve dusuk ayarlarda iyi fps verir mi

Birde ben bu sistemi vatandan toplatsam ama sıfır windows almasam korsan windows kurarlar mı ?

• Bilgisayarcında suç bulma ne yazık ki dolara bağla bilgisayar parçaları acayip pahalı durumda.

3 sene önce topladığım kasanın aynısını şimdi topladığım zaman arada 1000 tl fark var birebir aynı kasayı topluyorum. :D

Bugünde amd apu'larına yazma günü sanırım. Bence oyun için apu'lardan büyük bir beklentin olmasın. Sana ayrı bir ekran kartı lazım. Apu'lu bir bilgisayarı test etme şansım olmuştu. Gerçi leptopdu ama fifa 14'ü pek de güzel çalıştırdığı söylenemezdi. Fifa 14 -_-
  • apu yerine 860k li bir sistem düşünsen daha verimli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 5 Mart 2016; 11:15:03 >
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Peki intel sistem toplasak nasil olur
    Mesela intel pentium g4400
    2x4gb kingston hyperx blue 1600 mhz
    R7 250 oc 2gb msi ddr3
    Bu sistemle son 5 yilda cikan oyunlari medium high ayarlarda oynayabilir miyim
    Yüksek grafik takıntım yok ama yüksek çözünürlük takıntım varelverdiğince monitörumün son çözünürlüğünde kullanmaya çalışırım.bu arada mönitörüm 18.5 inc lcd çözünürlük 1366x768

• düşük bütçe için amd tercihleri bana daha ekonomik geliyor. hem oc şansı verdiği için ömrü daha uzun olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_114728546/tm.htm örnek, 860k lı bir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 5 Mart 2016; 13:05:26 >
  • 10 lira vermem. Yıl 2016 beyler kendinize gelin.

Gidin 1500e güncel sistem toplayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.