Şimdi Ara

5 Yıllık HP i7 Laptopımın ekran kartı yandı. Yerine Masaüstü tavsiyesi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Soğutucu vs fayda etmedi senelerce 7/24 çalıştı.Emektar laptop bilgisayarım hakkın rahmetine kavuştu.
    Son dönemlerinde ev içerisinde tv'ye video stream etme, torrent indirme ve birazda photoshop için kullanılıyordu.

Aslında Mac Mini'lere baktım fakat i5 modelleri biraz tuzlular.

Bunun yerine bir kasa toplamak istiyorum. Bu bilgisayar senelerce 7/24 açık olacak. Sessiz olması, güzel soğuması, iyi bir wifi adaptörünün olması şart. Photoshop ve video editing için de kullanılacak. Oyunları PS4'de oynadığım için oyun amaçlı olmayacak fakat ekran kartı güncellemesi ile biraz güçlendirilebilir olmasını tercih ederim.

Bu masaüstü ihtiyacı beklenmedik bir anda vuku bulduğundan bütçeyi minimumda tutmayı tercih ederim, üst limitim 2000 tl 'dir.

Ben bu sistem kurma davasından epey uzak kaldım. c64'den sonra PII 266mhz bilgisayar toplayarak başlamıştım pc macerama.

Bir yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.

Teşekkürler.

• Yok mu bir el atacak üstad?
  • galenthas G kullanıcısına yanıt
    Sistem render amaçlımı olcak

Render içinse i7 fln lazım oda 2000 lirayı aşar 2500 yakın olur

Ben i5e talibim dersen o başka tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 25 Temmuz 2016; 18:15:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Render diyebiliriz, oyun amaçlı olmayacak. Ev bilgisayarı olarak kullanılacak. 7/24 açık olacak.

i5 veya i7 olur, bütçe 500 tl esnetilebilir. Sessiz olması ve soğuk çalışması, dosya transferlerinde hızlı olması ve stabil wifi benim için kritik olanlar. Bunlar dışında çektiğim fotoları editlemek için vs. kullanılacak.

Bilgi eksiğim olan nokta soğutma, sessizlik ve SSD'ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galenthas -- 26 Temmuz 2016; 9:17:18 >
  • Şu an sistem toplamak için pek zamanım yok ancak kısaca bilmediğiniz noktalar hakkında bahsedeyim, soğutmak için büyük fanları tercih edin, fan büyüdükçe devir azalır devir azaldıkça ses de azalır. Ayrıca kasanın önüne veya arkasına fan ekleyerek sistemin 4-5 derece daha soğuk çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ssd'ler hddlere göre ciddi anlamda çok daha hızlıdır, kabaca 5 kat diyebiliriz. Yani diyelim ki Windowsu uefi bir şekilde sddye kurdunuz, sisteminiz 5-6 saniyede açılacaktır. Ha bu hız da tabiki normalden pahalı oluyor bu yüzden büyük alan istiyorsanız hdd, hız istiyorsanız ssd, hem hızlı hem alanım olsun diyorsanız da hdd + ssd kombini yapılabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    şu şekilde olabilirhttp://i.hizliresim.com/GzaJOy.jpg

Kasa+psuhttp://www.sanalmarketim.com/zalman-r1-mid-tower-pencereli-zm600le-600w-atx-siyah-kasa/p_62170/

Cpu fanhttp://www.sinerji.gen.tr/deep-cool-gammaxx-s40-120x25mm-fan-cpu-sogutucu-pmu3306

Cpu fan 1551 desteklediği görülmüyor ama 1550 desteklediği için 1551dede sıkıntı çıkarmaz uyar

• i7 6700 kasanın dışına taşınan sıvı soğutmalı fanları destekliyor mu? Eğer destekliyorsa bu daha sessiz bir çözüm mü olur?

Ya da Deep Cool Gammaxx fanlar sessiz midir? Daha sessiz bir çözüm var mı bildiğiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    O.C yapmadıktan sonra sıvı soğutmanın anlamı yok boşa paragider

Deep cool gammax s40 büyük radyatör ve 120mm fan olduğu için sesiz olması lazım sonuçta işlemciye o.c olmucagı için rahat soğutur bu yüzden de fan yavaş çalıştığı için ses sıkıntısı olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.