Şimdi Ara

5 silindir mi 6 mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar büyük bi hevesle marea 2.0 hlx aldım. Her tamircidden ayri bi laf bunu niye aldın motoru şöyle böyle 2 günde canımı sıktılar. 6 silindir vectra alincada laf ediyolar pişman mı olsam anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tamırciler için en iyi araba,kuş serisi tofaş,eski kasa toyotta corolla,toros broadway...hayatlarında buyuk ihtimalle,5 silindir marea görmeyip,ne yapacaklarını bilemedikeri için sallıyorlardır.o kadar kötü olsa,ben 4,5 yıldır kullanmazdım aynı aractan kullanan en az 5 tanede insan tanıyorum.herkes memmun.
  • Ben 2010 dan beri HLX Sahibiyim, çok para döktüm arabaya gerçekten masraflı ancak arabanın en sağlam yeride motoru, birkez arıza vermedi 50000 Km dir kullanıyorum, sadece elektronik aksamdan çok para harcadım, gerçekten elektronik aksam sorunlu, sensörüydü kablosuydu falan filan. Ama bu 5 silindir için değil 4 silindir 1.6 içinde geçerli. Ha değer mi bu arabaya, değer, bastın mı uçar bastın mı durur, çoğu bunun fiyatındaki arabada bu donanım yok. O yüzden canınız sıkılmasın zevkle binin ve bakımlarını zamanında yaptırın. İmkanınızda varsa lpg de kullanmayın arabanın tadı olmuyo öyle :D
  • Sağolun arkadaşlar binebze olsun rahatladim. Dün bi tanıdığım ustaya gittim başka biyerden motor ustası geldi bunu napcan geçen gün 2.0 tempra geldi valla bakmadım anahtar bile oynamadım dedi maksat can sıkmak. Bende yapmayı bi yerlerin yemedi ondandir diyemedim içimde kaldi

• Hocam hiç takmayın kafanıza ben makine mühendisliği okuyorum 3.sınıftayım.Uzmanlık alanı taşıt motorları olan bir hocam üstüne basa basa şunu söylerdi bize "Atalet momenti yani istenmeyen kuvvetlerin hiç oluşmaması veya 6 silindirin diziliş pozisyonu gereği,oluşan istemediğimiz kuvvetleri kendi kendine piston hareketleri ile motor absorbe edebilir" derdi,ve bu konunun arkasından defalarca şunu söylediğini hatırlarım " 6 silindirli problemsiz bir motorun üstüne 1 lirayı dik koy,motor çalışırken o 1 lira devrilmez" derdi aynı sebepten dolayı.

Ha yakıt tasarufu konusunda 6 silindir avantajsız olabilir ancak,konfor ve performans açısından en üstünü 6 silindirdir.Sadece 1-2-3-4 silindirlilere karşı değil bu üstünlük piyasada v8 diye bilinen 8 silindirlere karşıda üstündür.Silindir sayısı 6 ve 6'nın katıysa fiziksel anlamda en şahane motora sahipsiniz kısaca.

• Sağolasın birader fakat kullandığım araba 5 silindir bu konuda ne söyleyebilirsin acaba

• Hocam marea 2.0 lar 5 silindir155 Hp diye biliyorum, sizin araç kaç model.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.0 firefly mı 1.6 Dizel mi
    8 ay önce açıldı
    ACCENT ERA 1.4 MÜ YOKSA 1.6 MI ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğru benimde 98 model sanırım bellibir modelden sonra fark ediyo 156 değil heralde benimki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.