Bildirim
5 Matris- determinant sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil


Giriş
Mesaj
-
-
up -
D-C-D-D-C? -
quote:
Orijinalden alıntı: rodeotr
D-C-D-D-C?
doğrudur anlatır mısın?? -
açıklayacak bilge can arkadaşları bekliyorum
ama en kısa sürede -
quote:
Orijinalden alıntı: Juniorstu
quote:
Orijinalden alıntı: rodeotr
D-C-D-D-C?
doğrudur anlatır mısın??
1.soruda kare matris demiş.ben 2x2 lik bir matris B matrisi aldım.Ve bileşenlerine x,y,z,t dedim.B nin transpozesinden kendisini çıkardım.verilen denkleme göre A nın transpozesini bulmus oldum.sonra bunun tekrar transpozesini alınca A nın negatifinin transpozesine eşit oldugunu gordum.
2.soruda matrisler 2x2 kare matris oldugundan 3 ü determinantın dısına karesi biçiminde yani 9 olarak çıkarırız.9 ile 18 sadeleşirse A'nın transpozesi çarpı B nin tersini 2 buluruz.A'nın determinantı ile transpozesinin determinantı aynıdır.onu da yerine yazıp sadeleştirdigimizde B nin tersini 1/2 buluruz.Ters çevirirsek B yi 2 buluruz.
3.soruda rank denilen kavramı ilk defa gördüm.o yuzden internetten biraz arastırma yaptım ve ogrendim.seninde arastırmanı öneririm.sorunun çözümüne gelirsek 3x3 kare matrisin rankı 2 ise determinantı 0 dır. 2.satıra göre matrisi açıp determinant aldım ve x i 1 buldum.
4. ve 5.sorunun matrisle alakasını kuramadım ben.bildigin ygs sorusu gibi deger vererek çözdüm.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X