Şimdi Ara

5 Haftalık Vücut Geliştirme Sonucu... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
11.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hardcore_Gamer

Burada vücut geliştirme, fitness ve beslenme alanında çok bilgisiz arkadaşlar görüyorum. Bence bir an önce elinizin altındayken makaleler okuyun, araştırın. En büyük yabancı kaynaklarwww.bodybuilding.com vewww.exrx.net . Türkçe kaynak olarak benim en beğendiğimwww.bodyforumtr.com

Tamam, hareket etmek, spor yapmak güzel, ancak biraz da bilinçli olmak lazım. Bilinçsizce verdiğim 20 kilo, vücudumda hatrı sayılır büyük olumsuz değişiklikler yapmıştı. Dikkatli ve bilgili olmak lazım. Bilginize.

Çok Doğru...

• quote:

Orjinalden alıntı: DivingDeep

protein tozu, amino asit vs. bu doğal yollara dahil mi? Genel de herkes kullanıyor sanırım ben daha başlamadım

Doğal yöntemler değiller.Doğal yollar dediğimiz doğal besinlerin içinde olan protein çeşitleri.Nedir bunlar.Mesela Tavuk,Balık,yumurta beyazı,beyaz peynir,baklagiller... gibi.Bunlarda olanlar vücuda yan etkisi çok az olan proteinler.Ama tozların böbrekler üzerinde ilerleyen yıllarda yıkıcı etkileri olduğunu biliyorum.En güzeli yemeklerin içinde olacak şekilde proteini almak.
    Güç olayına gelince.Eğer kas çalışması sırasında ağırlığı arttırıp tekrar sayısını azaltırsanız kaslarda irileşme olur,ama çeviklik o kadar artmaz.Aksine ağırlığı normal seviyelerde tutup tekrar sayısını arttırırsanız çalıştırdığınız kas bölgesinde harekete katılan kas sayısını da arttırmış olursunuz.Bu da sonuç olarak çevik olmanızı sağlar.Kaslar çok iri değil ama sağlam durur.Hareket potansiyeliniz artar.Benim genelde kas çalışmasında çeviklik istediğim bölgelerde uyguladığım yöntem yüksek tekrar sayıları.Çok işe yarıyor.Ama göğüs gibi irileşmesini istediğimiz bölgelerde de yüksek ağırlık ve düşük tekrarlar gögsü geliştiriyor.Çünkü göğüs bölgesi gibi bölgelerin çeviklik durumunun kollardaki gibi işe yaramayacağı bir gerçek.Kollar,bacaklar,karın ve sırt bölgelerinin çevikliği ve hızının artması birçok hareketi kolayca yapabilmemizi sağlar.Zor hareketleri yapabilmenin altında baklava gibi dilimlenmiş sağlam karın kasları ile sırt kasları ve gelişmiş pazular vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksemseddin -- 31 Ağustos 2008; 14:10:12 >

• ben günde ...

2 set yapıyorum

30 mekık

30 sınav

35 zıplama

1 dakıka asılma asılıcak yer bulursam

.................................................................

bunu 2 kere yapıyorum gun içinde yememe dikkat ediyorum.. etmeye calısıyorum

v.s v.s inş faydasını gorurum..

ama boyda günluk 300 kere sıçrayıp 1 ay ıcınde 5 cm uzatan arkadaşlar var
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksemseddin

quote:

Orjinalden alıntı: DivingDeep

protein tozu, amino asit vs. bu doğal yollara dahil mi? Genel de herkes kullanıyor sanırım ben daha başlamadım

Doğal yöntemler değiller.Doğal yollar dediğimiz doğal besinlerin içinde olan protein çeşitleri.Nedir bunlar.Mesela Tavuk,Balık,yumurta beyazı,beyaz peynir,baklagiller... gibi.Bunlarda olanlar vücuda yan etkisi çok az olan proteinler.Ama tozların böbrekler üzerinde ilerleyen yıllarda yıkıcı etkileri olduğunu biliyorum.En güzeli yemeklerin içinde olacak şekilde proteini almak.

Sentetiktirler yani %100 doğaldır kimyasal değildir. Protein tozu dediğin peynir altı suyundan elde edilir içeriğinde kimyasal içermez , l canitine yumurta beyazı , balık gibi gıdalardan elde edilir vs vs vs. Tozların yada amino asitlerin böbrekler ve karaciğer üzerinde etkisi yoktur tam tersine güm içinde ortalama 6 öğün beslenen vücutçunun sindirim sisteminin daha verimli çalışmasına ve daha az yorulmasına neden olur , ilk üretim amacı da zaten böbrek, dializ hastalarının daha iyi beslenebilmesi içindi. Lütfen bir konu hakkında araştırma yapmadan sallamayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

Sentetiktirler yani %100 doğaldır kimyasal değildir. Protein tozu dediğin peynir altı suyundan elde edilir içeriğinde kimyasal içermez , l canitine yumurta beyazı , balık gibi gıdalardan elde edilir vs vs vs. Tozların yada amino asitlerin böbrekler ve karaciğer üzerinde etkisi yoktur tam tersine güm içinde ortalama 6 öğün beslenen vücutçunun sindirim sisteminin daha verimli çalışmasına ve daha az yorulmasına neden olur , ilk üretim amacı da zaten böbrek, dializ hastalarının daha iyi beslenebilmesi içindi. Lütfen bir konu hakkında araştırma yapmadan sallamayın.

Bilgiler için sağol. Ben de besin takviyelerini kullanmak istemiyorum. Çünkü; her zaman bu ürünler elimin altında olmayacak. Hayatım boyunca bu ürünleri kullanmak istemem. Vücut alışkanlık yapacağı için bir süre sonra bıraktığımda vücudum kesinlikle olumsuz tepki verecektir. Çünkü vücudumuz çok akıllıdır. Bu yüzden yanaşmıyorum.
    Onun yerine yumurta, süt, peynir, yoğurt, beyaz et, kırmızı et ve baklagillerden protein sağlıyorum. Çünkü bunlar global ısınma izin verirse ömrü billah yanıbaşımızda olacaktır.
    İleride, mesela yaza utandırıcı derecede yağlı bir vücutla girmemek için yağ yakıcı besin takviyesi kullanabilirim. Ama sadece kısa dönemli sonuca ulaşmak için hedef olarak.

• quote:

Orjinalden alıntı: ß@tWo

saol
    quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

quote:

Orjinalden alıntı: ß@tWo

tam olarak neler yaptığını soylermisin

Twist 5 dk.
    Bisiklet 5 dk.
    Mekik 4*30
    Diz çekme 4*20
    Sopa çevirme 5 dk.

Bundan sonra ağırlık çalışıyorum.Daha sonra da;

3 dk. Bisiklet
    4*30 mekik
    10 dk. yürüyüş

• quote:

Her idmanda 40 saniye kadar barfikste asılıyorum.Boya acaip faydası var.

hocam ben 18imdeyim.barifixe asılsam 1-2 santim farkedermi?bizim evde zaten barfix demiride var
  • quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

quote:

hocam ben 18imdeyim.barifixe asılsam 1-2 santim farkedermi?bizim evde zaten barfix demiride var

Evet Farkeder.
  • quote:

quote:

Evde varsa hiç durma derim.Hem kollarını da güçlendirirsin.
  • vücut geliştirme isteğe bağlı oluyomuş yanı kasları zorlaman lazım abi, 5-6 dk çalışıp ilk önce 1 dk ara sonra 30 sn araya vererek yani...tempoyu artırmak lazım hergün bide...ben konserve kutularına beton döktüm onla çalışıyom...
  • her geçen gün arttırmalısın
    devam et spor yolunda istediğin ölçüye kavuşursun
    tabi sabır şart bu konularda
  • yeni konu acmak ıstemedım
    gecen yıl spor salonuna gidiyordum gözle görülür degisiklikler oldu tabıkı fakat bıraktıktan sonra özellikle suanda bileklerim cok ınce kaldı nasıl gelıstırebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jr_Tito

quote:

quote:

Evet Farkeder.

bizim evde barfiks yok ta köşeli dolap var ona asılıyorum ama bi faydası olur mu bir de zıplamanın ne kadar faydası olur yaş 15.8 boy 1.74 bunları yaparsam kaç olabilirim acaba 1.80 görür müyüm

• arkadaslar fıtness ek besınn tavısylerıı her konuda net bılqıı almak ıstıoyrsanızwww.gurelozgur.com forumuna uye olunn orda butunn bılqılerı ayrıntılı bır sekılde bu ıse emek vermıs hocalardann alabılırsınız =)
  • Bende baslıyorum o programlamı başlasam?
  • quote:

40 saniye asılamam diye düşünüyorum daha etkili bi yöntem yokmu acaba?
  • Herhalde bunu kilo vermek için yapmamışsın. Çünkü 1 kg gitmiş. Boy bu kadar uzar mı, ilginç. Devam edersen, elbette yararını göreceksin.
  • Arkadaşlar BUDYY bilinçsizce yapılırsa kasık fıtığı,bel fıtığı,kas yırtılması gibi cidi rahatsızlıkları ortaya çıkarır. Güvenebileceğiniz bir salona en az 3 ay giderek vücudunuzu düzene sokup daha sonra düzenli çalışabilirseniz evde çalışın ama saoldaki gibi olmaz. İnsan vücu düzenli çalışmayla çok iyi geliştirile biilr yanlız bunu bir spormu yoksa hobi olaramı yapmak istediğinizden emin olmalısınız. 1 Yıl kadar spor saoluna giderseniz yarı profesyonel olabilirsiniz (bilgi açısından)
    Bundan 4 yıl önce asker sonrası budyy yapmaya başladım vücut uyumum çok iyi olduğundan her çalışma sonrası belirgin gelişmeler oluyordu salon hocası bile şaşkınlıkla takip ediyordu yanlız hiç ilgilenmiyordu (kıskandığından olabilir :) ) birkaç arkadaş bizi kedi halimze bırakır ilgilenmezdi bizde ilk söylediği hareketleri yapardık ben ağırlığı artırdım vücudum çok iyi hale helmişti özlikle göğüs ve kanatlara hayran kalıyorlardı,son bastığım bençpress 90kg dı ve bukadar ağır çalışmanın sonucunda kasık fıtığı oldum ve budyy bırakmak zorunda kaldım çok ilerledikten sonrada ameliyat oldum ve şimdi çok ağır kaldıramıyorum ağrı yapıyo diğer arkadaşımda çift tarafta kasık fıtığı oldu ve şimdi tekrar budyy yapmaya korkuyorum.

Beslenme çok önemli sabah kahvaltısında alıcağınız gidalar vücudu çok etkiliyor mutlaka düzenli beslenilmesi gerekit. Karbonhidrat olarak yağsız pirinç pilavı haşlanmış tavuk gibi şeyler öğlen yemeğinde ve akşam yemeğinde tüketilmelidir, suyun önemini heğimiz biliyoruz bunu söylemeye gerek yok.

Ani performans artırıcı birşey söylemek istiyorum sütsüz nescafe ile 1 ad asprin içildiğinde yaklaşık 30 dakika sonra doping etkisi yapıyor kan dolaşımı hızlanıyor adeta yerinizde duramıyorsunuz spordan önce yapılabilir. Ben bunu askerde denetlemelerde yapıyordum çok etkili.

• Sen ne yapıyorsun arkdaşım yaa. Aman dikkat et, kalp krizinden götürmesin. Üye sayımız azalır :(
    Votka ile kefir karıştırmak gibi bir şey bu.
  • Çok tehlikeli bişey değil ama ritim bozukluğu olanlar için tehlikeli olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.