Şimdi Ara

5 GÜNLÜK LENOVO Z500 BATARYA YIPRANMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
16.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler çok büyük hevesle alıp kullandığım 5 günlük lenovo z500' ün batarya yıpranması beni şok etti. Şuan elim ayağım titriyor desem yeridir.. Pil Ömrü %60 a ayarlı, genelde fişe takılı kullanıyorum hergün bakıyorum hw monitör ve batterry bar'a.. Ve bugüngü sonuçlar beni şok etti..

HW Monitor;

Battery Bar;

5 GÜN VE %11 !! Birşeyler Söyleyin dartyden almıştım bilgisayarı 1 hafta içersinde kafa kafaya değişim yapıyolar.. Niye böyle oldu bu ?

• sürekli %60 a ayarlı olduğu için yıprandı tam dolu halde olsa o kadar yıpranmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahat ol sıfır almaınz yıpranmanın sıfır olacağını göstermez tabi yıpranmada bu kadar olmaz.Her hangi bir aksaklık oldumu mesela anlamadan pil uyarı vermesine rağmen komple şarjı bitirdiniz mi?Nasıl kullnıyorsunuz pili? Daha yeni pil kalibre işlemiyle kendini yeniler.Bios'ta kalibrasyon seçeneği olması lazım ya boot bölümünde yada konfigürasyon bölümünde olur.Kalibre işlemini başlatmadan bataryayı %60 modundan çıkarın tamamiyle doldurun ve bios'a kalibre işlemini yapmaya başlamadan fişi çıkarın full batarya bitecek kendiliğinden kapanacak fişi takın ve tam dolsun yıpranma oranını tekrar buraya atarsınız.Sürekli %60 modunda olmasın diğer hücreler beslenemediğinden yıpranma oluşabilir düzenli aralıklarla doldur boşalt yapın haftada bir pil uyarı verene kadar boşaltıp doldurun yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 24 Şubat 2013; 19:10:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Telvis

sürekli %60 a ayarlı olduğu için yıprandı tam dolu halde olsa o kadar yıpranmaz .

hocam bu %60 lık dolması zaten bataryayı daha uzun ömürlü yapmak için değilmi.. Ne kadar saçma ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Rahat ol sıfır almaınz yıpranmanın sıfır olacağını göstermez tabi yıpranmada bu kadar olmaz.Her hangi bir aksaklık oldumu mesela anlamadan pil uyarı vermesine rağmen komple şarjı bitirdiniz mi?Nasıl kullnıyorsunuz pili? Daha yeni pil kalibre işlemiyle kendini yeniler.Bios'ta kalibrasyon seçeneği olması lazım ya boot bölümünde yada konfigürasyon bölümünde olur.Kalibre işlemini başlatmadan bataryayı %60 modundan çıkarın tamamiyle doldurun ve bios'a kalibre işlemini yapmaya başlamadan fişi çıkarın full batarya bitecek kendiliğinden kapanacak fişi takın ve tam dolsun yıpranma oranını tekrar buraya atarsınız.

evet dün farkında olmadan google earhtta dolaşırken komple bitti şarj, tak diye kapandı. Büyük ihtimal ondan.. Hazırlanıyorum dartyye gidicem bare 1 hafta içinde değişim zımbırtısı vardı onu kullanayım bare

• quote:

Orijinalden alıntı: ooyyuunnccuu

quote:

Orijinalden alıntı: Telvis

sürekli %60 a ayarlı olduğu için yıprandı tam dolu halde olsa o kadar yıpranmaz .

hocam bu %60 lık dolması zaten bataryayı daha uzun ömürlü yapmak için değilmi.. Ne kadar saçma ?

orasını bilmiyorum ustam arkadaşın dediği gibi haftada bir doldur boşalt yapin ve tam doluda kullanın sürekli energy managementte onun seçeneği olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Telvis -- 24 Şubat 2013; 19:23:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Rahat ol sıfır almaınz yıpranmanın sıfır olacağını göstermez tabi yıpranmada bu kadar olmaz.Her hangi bir aksaklık oldumu mesela anlamadan pil uyarı vermesine rağmen komple şarjı bitirdiniz mi?Nasıl kullnıyorsunuz pili? Daha yeni pil kalibre işlemiyle kendini yeniler.Bios'ta kalibrasyon seçeneği olması lazım ya boot bölümünde yada konfigürasyon bölümünde olur.Kalibre işlemini başlatmadan bataryayı %60 modundan çıkarın tamamiyle doldurun ve bios'a kalibre işlemini yapmaya başlamadan fişi çıkarın full batarya bitecek kendiliğinden kapanacak fişi takın ve tam dolsun yıpranma oranını tekrar buraya atarsınız.Sürekli %60 modunda olmasın diğer hücreler beslenemediğinden yıpranma oluşabilir düzenli aralıklarla doldur boşalt yapın haftada bir pil uyarı verene kadar boşaltıp doldurun yeterlidir.

hocam anlatım falan varsa yazarmısın.. Biraz araştırdımda pek bişey çıkmadı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 15 ısınma sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pil kullanım konusunda mı? yoksa kalibrasyon konusunda mı?
  • quote:

Pil kullanım konusunda mı? yoksa kalibrasyon konusunda mı?

kalibrasyon.
  • Metinde anlattım bios'a girin dediğim yerlerde kalibrasyona ait seçenek vardır.Bios'a nasıl gireceğinizi bilmiyorsanız açılışta lenovo ekranına gelince f2 tuşuna basın.Yalnız öncesinde %60 modundan bilgisayarı çıkarın tam doldun ondan sonra yapın.
  • quote:

Metinde anlattım bios'a girin dediğim yerlerde kalibrasyona ait seçenek vardır.Bios'a nasıl gireceğinizi bilmiyorsanız açılışta lenovo ekranına gelince f2 tuşuna basın.Yalnız öncesinde %60 modundan bilgisayarı çıkarın tam doldun ondan sonra yapın.

Baktım Hocamda Ne türkçe nede başka bir dilde Kalibrasyon yazısını göremedim bayağı kurcaladım.. Şuan Biostan değilde internetten araştırdığım f8 ile bilgisayarı açıp hiç birşeyi ellemeden kalibrasyon işlemini yapıyorum.. 5 dakkaya pil 0 a iner.. Yazarım tekrar. Ama umarım dahada artmaz yıpranma.
  • aynı hocam %10.. :l 5 Günlük canavar gibi makine %10 yıpranma.. Ne yapsam servisemi yollasam bilemedimki.. O Biostan kalibrasyonu bulamadım yalnız. .Belki öyle değişebilir.
  • battercare programı var onu kur bilgisayarda dursun düzenli aralıklarla kalibre edebilir,değiştiğini göreceksin daha ilk denemende.Daha yeni batarya kendini hemen toparla sıfrlamazsa bile %2-3'lere kadar inebilir.
  • quote:

battercare programı var onu kur bilgisayarda dursun düzenli aralıklarla kalibre edebilir,değiştiğini göreceksin daha ilk denemende.Daha yeni batarya kendini hemen toparla sıfrlamazsa bile %2-3'lere kadar inebilir.

Yarın indirip deniycem hocam çok teşekkür ederim. .Makineden çok memnundum ama bu durum morelimi çok bozdu.. Garantiye göndersem ücret talep ederlermi sizce? Araştırdım ettiler falan diyorlarama..
  • Ücret talep etmezler bataryayı değiştirirler en fazla onuda şarj tutmayacak şekilde yıpranma olmadan değişmezler diye düşünüyorum bilmiyorum sorman lazım dediğim programı dene yıpranma makul seviyede düşerse sorun yok zaten.
  • quote:

Ücret talep etmezler bataryayı değiştirirler en fazla onuda şarj tutmayacak şekilde yıpranma olmadan değişmezler diye düşünüyorum bilmiyorum sorman lazım dediğim programı dene yıpranma makul seviyede düşerse sorun yok zaten.

Şuan indirdim kurdumda, işleme başla veya onun gibi bir seçenek göremiyorum, size zahmet veriyorum hocam kusura bakmayın..
  • İşleme başlaman gerekmiyor yapman gereken pili tamamiyle doldurup pil uyarı verene kadar boşaltman daha sonra yıpranmanın düştüğünü müşahede edersin.
  • 2 yıllık casperın bataryası bile bu kadar yıpranmadı
  • vereyimmi sizce servise ? daha yeni almışıım büyük bir hevesle kullanırken bu sıkıntının olması.. :l
  • bence servisle görüş gerekirse yenisi ile değiştirmesini iste,sanırım ilk hafta içinde bavurursan değiştirirler yada il hkem heyetine durumu anlat onlar sana yardımcı olurlar,ayıplı mal diye başvurursan.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.