Şimdi Ara

5 coğrafya sorusu (Yerin şekillenmesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu soruda e'yi büklümler yapmasından dolayı menderes olarak düşündüm, B bana biraz yakın geldi çünkü kraterden çıkıyormuş gibi gözüktü şekil ama tam emin olamadım. Açıklamalı olarak anlatırsanız sevinirim.

2)

Burada büyüklüklerinden dolayı çakıl olursa hızlı, kum olursa yavaş akar diye mantık yürütüp C-E seçeneklerini eledim fakat ondan da emin olamadım.

3)

Üçünün ortak noktasının dalga-akıntı birikim olduğunu anladım zaten, 2'yi doğru olarak almamın sebebi dalga aşınım şekillerinde gel-git genliğinin az olmasından dolayı ters orantılı olabileceğini düşündüm.

4)

5)

Yanıtlayacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar herkese.

• 1)
    E'nin büklümler yapmasıyla volkanik arazi arasında bir ilişki kurulamaz kardeşim bu havzası geniş olan bir akarsuyu temsil etmekte bu yüzden de dediğin gibi B şıkkı daha mantıklı görünüyor.

2)
    Bir kere C şıkkını direkt eleyebiliriz.
    Çakıl ağırdır bu yüzden hızlı bir akım olmalı diğeri ise hafif bu nedenle yavaş akım sonuçta H-Y-H şeklinde bir akım grafiği olmalı yani ağırlıkla hızı doğru orantılı olarak alıyoruz.

3)Bu soruda kıyı akıntılarının güçlü olmaması etkilidir doğrudur. Kıyı derinliğinin az olması da etkilidir neticede 1 ve 3 oluyor sanırım.

5) Burada okyanus kıyısında bulunmasının bir etkisi yoktur. Aksine okyanusta bulunursa gelgit genliği fazla olduğu için azalma gösterir.

4) Hocam bu sorudan emin değilim ama şöyle düşündüm neticede GYK'da 1.ve 12.aylar yaz aylarıdır ve grafikte de bu dönemde akımların artmış olduğu verilmiş o halde A şıkkı doğru gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svshatay26 -- 20 Aralık 2015; 0:28:12 >

• svshatay arkadaşımızın verdiği yanıtlara katılıyorum
    4. soruya açıklık getirirsek
    gyk da yaz ayları bizdeki kış aylarıdır (gyk ve kyk mevsim olarak zıttını aynı anda yaşarlar )
    o yüzden 4. sorunun cevabı a dır
  • ayrıca kıta sahanlığının genişliği darlığı hakkında bilgin yoksa googleye kıta sahanlığı viki yaz
    her türlü açıklama var ;)
  • 1b 2a 3e 4a 5c cevaplar doğrumu bilmiyorum ama
    1.soruya senin gibi düşündüm
    2.soru çakıl lduğu zaman akarsu hızı yavaşlar kum hafif olduğu için akarsu daha hızlı akıtabilir
    3.soru emin değilim ama açıklaması zor ezberimden yaptım
    4.soru güney yarım kürede bizde kıken orada yaz yani haaziran orada kış aralık ocak orada yaz bu yüzden 12 1. aylarda akarsu artmış hızı
    5.soru okyanus kıyısında bulunmasada olur diye düşündüm yanlış olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.