merhaba arkadaslar ben miray , hedefim bu sene yks de ilk 20-10 bine girmek bunun için elimden geleni yapacagım hedefim mimarlık özü üni ya da itü ... ve hergün buraya gelip neler yaptığımı yazacağım, 0 değilim güçlü bir temelim var konuların yarısından çoğunu biliyorum 5 ay dememin sebebi kazanırsam bu 5 ay sayesinde kazanacağım (9 ay kala başladım fakat ne verimli çalıştım ne de sınav odaklı 1,5 aydır max 2 saat çalıştım günlük olarak,ona rağmen 37 olan netimi en son netim olan 65 e çektim) şimdilik tyt netim 60larda en yüksek 65 gördüm ayt denemesi yarın yapacağım ilk , fikirlerinizi de merak ediyorum bu konudaki gördüğünüz şahit olduğunuz insanlar varsa benim içinde moral motivasyon olur çok güzel , iyi günler diliyorum :) |
5 Ayda Derece Mümkün Mü?
5 ayda derece yapmak, yoğun çalışma ve özveri gerektiren zorlu bir hedeftir. Ancak, doğru strateji ve yeterince gayret ile başarılabilir.
Anahtar Kelime Odaklı Ders Çalışma
Yüksek puanlar almak için hedeflenen anahtar kelimelerin belirlenmesi esastır. Geçmiş yıllardaki sorularda sıkça yer alan konulara ve soru tiplerine odaklanın.
YKS Deneyimi ve Çalışma Planı
Önceki YKS sınavlarına göz atarak soru tarzını ve zorluk seviyesini anlayabilirsiniz. Bir çalışma planı oluşturarak konuları önceliklendirin ve her güne yeterli çalışma saati ayırın.
Ders Notlarının Düzenlenmesi
Etkili bir çalışma için düzenli ders notları büyük önem taşır. Konuları özetleyin, önemli noktaları vurgulayın ve örnek sorular çözün.
Düzenli Test Çözümü
Düzenli test çözümü, bilgilerinizi pekiştirmenin ve eksikliklerinizi belirlemenin en iyi yoludur. Gerçek zamanlı sınav koşullarını simüle ederek zaman yönetiminizi ve stres toleransınızı geliştirebilirsiniz.
Sürekli Değerlendirme ve İlerleme Takibi
Çalışmalarınızın ilerlemesini düzenli olarak takip edin. Hangi konularda iyi gittiğinizi ve hangi alanlarda iyileştirme yapmanız gerektiğini belirleyin.
Motivasyon ve Hedef Belirleme
Motivasyonunuzu ve hedeflerinizi gözünüzde canlandırın. Çalışma sırasında kendinize kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler belirleyin ve başarılarınızı kutlayın.
Gerçekçi Beklentiler
5 ayda derece yapmak mümkün olsa da son derece zorlu bir hedeftir. Gerçekçi beklentiler belirleyin ve çok çalışmanın yanı sıra gerektiğinde profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.
Bu stratejileri uygulayarak ve yoğun bir şekilde çalışarak, 5 ayda derece elde etme şansınızı artırabilirsiniz.