Şimdi Ara

5+1 Sistem de Bass hoparlor nerde durmalı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bazı setlerde port ve woofer zıt yönlere bakıcak şekilde tasarlanıyor. mesela philips mms 460 vs...
  • X230 un üzerine 5 kg lik bi amfi koydum.yere tam oturdu.çok güzel titretiyor artık.
  • woofer bilgisayar masasına paralel duryrsa iyi olur.Wooferın hava deliği sana doğru olmazsa ve yerde olursa en iyi sesi alırsın.Tavsiyem wooferı yanlanasına koyman yani woofer boşluğu seni sağına yada soluna bakmalı bilgisayar karşısına oturduğunda.
  • hala tam vereimli şekilde bass alamıyorum , bakalım iyice duvar köşesine yanaştıracam woofer 'ı.

Odanın tam ortasında bass yok ama woofer ın önüne geçeyim iyice araya gideyim pc başından kalkıp, bass çok yumuşak ve süper oluyo tam istediğim gibi.

Odada çok eşya var ondan mı acaba dicem ama değil sanırım
  • bende panasonic var sub wo pc masasını altında yer yok kafa şişiriyor yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

hala tam vereimli şekilde bass alamıyorum , bakalım iyice duvar köşesine yanaştıracam woofer 'ı.

Odanın tam ortasında bass yok ama woofer ın önüne geçeyim iyice araya gideyim pc başından kalkıp, bass çok yumuşak ve süper oluyo tam istediğim gibi.

Odada çok eşya var ondan mı acaba dicem ama değil sanırım
    Aslında biliyormusun o bassı şu an da alıyorsun Ama bilgisayarın önünden kalktığında uyduların sesi kulağına az geldiği ve woofera yaklaştığın için sesi bir nebze arttığından wooferin önünde sana felaket yüksek bir bass gibi gelir ama değil Mesela bunu şöyle kendine ispatlayabilirsin Uydular şu an tam senin kulağında doğru bakıyor ya , her uyduyu 180 derece yani senin kulağına bakan yönün tam zıttına çevir o bassı alıcaksın Hadi kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 5 Şubat 2007; 21:19:31 >

• odanın ortasında bas sesler söner. en iyi werim o yüzden köşelerden alınır. woofer ve kullanıcı karşılıklı köşelerde olduklarında en iyi bas sesi elde edilir.
  • Bana kalırsa hava deliğinin bulunduğu taraf her zaman açıkta olmalı.Örneğin benim denememde z 5500 ü sol tarafas koydum ve bass tamamiyle woofer ın bulunduğu kısmın solunda kaldı aletin deliğinin bulunduğu kısma geçiyorsun ortalık inliyor öteki tarafa geçiyorsun %50 den daha fazla bir düşüş oluyor.Bu yüzden woofer ın sağa konması bence daha iyi çünkü bana öyle geldi.
  • slm benim sorun anakarttaki ses driverini yükleyemiyorum anakart p5w dh asus realtekin ses driveri var yüklüyorum yarıda microsoft bus drever yazıyor anlamadım bu işi nasıl çözebilirim aslında ses kartım var x-fi amacım msn de konuşmak içinmikrofonu takmam gerekiyor ama x-fide nereye takılıyor bilmiyorum lütfen yardım teşekkürler
  • Dostum x-fi extrem music ise dijital girişe takacaksın üstündede dijital diye yazıyor.Daha sonra entertainment modu açıp en sağdaki girişler kısmından mikrofonu seçeceksin.
  • creative ise ses sistemi normal.O braz da set le alakalı bir duru.Bahsettiğim şekilde iyi performans alabilirsin.
  • arkadaslar tavsiyenize dayanarak woferi duvar dibine ve kuytu köşeye cektim şimdi basslar daha dolgun geliyo tskler
  • quote:

Orjinalden alıntı: NakkaSss

buda pioneer aktif sub ın duvar dibindeki hali üstündeki vazo da sanatsal bi görüntü versin diye koyulmuştur ( kadınları bilirsiniz işte )
     5+1 Sistem de Bass hoparlor nerde durmalı.

abi bu ne ya erkek adama yakıştı mı şimdi yarıldım resmen

• BENCE YERDE DURMALIKİ ODANIN TABANINI TİTRETEREK DEPREM ETKİSİ YARATSIN İŞTE O ZAMAN KALP GÜMBÜR GÖMBÜR ATIYO BASS VURDUKÇA
  • kimse havada dursun dememişki abi şimdi nerden çikardin :D
  • her odanın şekli farklıdır.sizin odanın şekline göre bikaç yerde deneyip en uygun seçimi sadece siz bulabilirsiniz.belli bi yeri olmaz sub un.
  • Aklıma ne geldi. Geçen Hi-fi sistemlerde sesin iyi çıkması için kolonun altında yere sivri ucu bulunan koniler, bunun altında birkaç cmlik mermer, altında da mantar olması gerektiğini okumuştum. Sub yerde parkede dururken altına yalıtkan birşeyler koymak sese iyi etki eder mi acaba? Mesela mobilyalardan çıkan ince kopukler var bende kessem altına koysam diyorum ne dersiniz arkadaşlar?
  • Arkadaşlar sanırım benim odada en iyi konumu buldum. Tabi kablo uzunlugu, subın uzaktan kumandadan dolayı gorebilecegim yerde olması kıstaslarıyla.

Resimdeki oda 25m2 bu kısımda tvnin karsısında koltuk var sol tarafta da 12m2 civarı odanın diger kısmı var sag taraf balkon duvarı. Önce sub sağ tarafta pcnin yanındaydı. yukarı aldım aşagı aldım olmadı. Yan çevirip portu sola verince daha derinden ses verdi, sanırım dolaplardan yansıdıgı icin ses. En son biraz önce sol tarafa aldım duvar arası iyi ses verir diye ses baya bir farketti sanki. Baslar daha derinden daha yumuşak gelmeye başladı ve sanırım kısıkken bile daha cok ses geliyor. Bir de baslardaki şu alt frekansların yankılıymış gibi çıkması baya farketti gibi.

Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum. Gerçi gece saat 12 ses kısıkken deneyebildim yarın aksam biraz acarak deneyecegim. Belki hala uğraşmakta olan arkadaşlara da bir fikir verir
  • quote:

Orjinalden alıntı: xeon82

Arkadaşlar sanırım benim odada en iyi konumu buldum. Tabi kablo uzunlugu, subın uzaktan kumandadan dolayı gorebilecegim yerde olması kıstaslarıyla.

Resimdeki oda 25m2 bu kısımda tvnin karsısında koltuk var sol tarafta da 12m2 civarı odanın diger kısmı var sag taraf balkon duvarı. Önce sub sağ tarafta pcnin yanındaydı. yukarı aldım aşagı aldım olmadı. Yan çevirip portu sola verince daha derinden ses verdi, sanırım dolaplardan yansıdıgı icin ses. En son biraz önce sol tarafa aldım duvar arası iyi ses verir diye ses baya bir farketti sanki. Baslar daha derinden daha yumuşak gelmeye başladı ve sanırım kısıkken bile daha cok ses geliyor. Bir de baslardaki şu alt frekansların yankılıymış gibi çıkması baya farketti gibi.

Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum. Gerçi gece saat 12 ses kısıkken deneyebildim yarın aksam biraz acarak deneyecegim. Belki hala uğraşmakta olan arkadaşlara da bir fikir verir

sub ıcın bundna guzel yer bulacagını sanmıyorum cok iyi olmus

• @SAGOPA-KAJMER, sub için daha iyi yer olamaz diyordum bende ama bugün öğlene kadar evdeydim, işe gitmedim denedim sistemi yüksek seslerde ve çok sağlam bir bilgi edindim sanırım
    Seçtiğim konum x-530, z-5500 gibi yumusak baslı sistemler için mükemmel bunun farkındayım. X-530 um da köşede duruyordu eski evde. Ama şimdiki sistemimin basları biraz daha sert, ayrıca hoparlör gömülü bandpass sistem, ses sadece delikten geliyor. bu tip sistemi köşeye koyarsan sert basları da çok arttırıyor.
    Subı yine sağa aldım 10cm yükselikteki tahtanın üstüne portu duvara çevirdim ses çok arttı ama sert baslar da arttı. sonra dolabın önüne yere koydum port karşıya bakıyor sertlik azaldı. sonra setin arkasını duvara, portu sola dolaba paralel bakacak şekilde koydum sert baslar yine azaldı ve yumuşak baslar dolaptan yansıyıp karşı koltukta daha güzel hissedildi. tabi odanın sol tarafında yemek masası tarafında çok yumuşak tatlı bir ses var. davulun sesi uzaktan hoş geliyor anlaşılan :) sub ne kadar uzaktaysa o kadar iyi gibi.
    Sonuç olarak benimki gibi subı olanlar köşeden uzak etrafı açık ama portu sesi yansıtacak bir yöne çevirince daha iyi performans veriyor. Sert bastan şikayet eden arkadaşlar varsa deneyip yorumlarını bildirirlerse hepimiz aydınlanmış oluruz.

quote:

Orjinalden alıntı: xeon82

Arkadaşlar sanırım benim odada en iyi konumu buldum. Tabi kablo uzunlugu, subın uzaktan kumandadan dolayı gorebilecegim yerde olması kıstaslarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeon82 -- 21 Şubat 2007; 13:30:58 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.