Şimdi Ara

5+1 Ses Sistemi Surround Ses Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
8.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Direkt torrentten falan 5.1 indirip de izlemeniz lazım. O şekilde surround ses alırsınız.

  • Fark olmaz olur mu? Jak çoklayıcı aynı sesi diğer kanallara taşırken surround ses ile her yönden gelen sesi duyacaksınız. Gerçi ben de öyle eskisi gibi indirip de izlemiyorum artık filmleri. Biraz da çocuklardan dolayı imkansızlıktan da hevesim kaçtı. Normal pc başında eşim ile çift hoparlörle izliyoruz dediğiniz gibi bizde günde iki film falan.

  • Kastettiğim fark tabi 5.1 film izlerken. Yoksa stereo olunca öndeki 2 kanalı arkaya taşıyor sadece ekstra, dediğiniz doğru yani. İyi dilekleriniz için de teşekkürler.

  • Film indirdiğiniz sitede film açıklamalarında ses ile ilgili kısında 6 channels bilgisi yazması gerekiyor. Genelde 4-6 gb arası değişebiliyor. Audio coded olarak da DD (dolby digital) ya da DTS yazabiliyor. Artık ses kartınız hangi codecleri çözebiliyorsa onlara yönelmeniz gerekiyor. Gerçi pc olunca codec desteği yazılımla da sağlanabiliyor.

  • Evet 6 kanal 5.1 oluyor; sağ, sol, merkez, arka-sağ, arka-sol ve subwoofer. Ben hiç pcde surround izlemedim, hazır sistemden izliyorum ama pcde bildiğim kadarı ile bazı playerların kendi ses kodekleri oluyor. Bu sayede dts oynatabiliyor gibi. Ses kartınızda ve hoparlörünüzde optik bağlantı varsa en rahat o şekilde surround ses alırsınız. Yoksa 3 tane stereo kablo ile bağlantı yapmanız gerekecek. Biri ön sağ-sol, biri arka sağ-sol, biri de merkez-sub için. Dolby Pro Logic yanlış bilmiyorsam sanal çevresel ses olması lazım. Yani stereo sesi arka hoparlörlere kendi algoritmasına göre gönderiyor. DD ve DTS direkt gerçek çevresel ses verir. Dediğim gibi ses özelliklerinde kanal sayısı yazıyor zaten. Elinizdeki filmlere de sağ tıklayıp özelliklerdeki detay sekmesinden kanal sayısına bakabilirsiniz mesela.

  • Voicemeeter programı bende de yüklü ama kullanamıyorum maalesef. Yapmak istediğim işlem için yüklü miktarda işlemci gücü gerektiriyor. Bende de vasat bir işlemci var maalesef. Sizin de işlemcini minimum i5 ayarında değilse voicemeeterdaki cızırtı oradan kaynaklanıyordur. Şöyle bir durum var. Ses işlemcide işleniyor ve ses kartında analog veriye dönüştürülüyor. Voicemeeter da direkt yazılım tarafı olduğu için birebir işlemci ile bağlantılı diyebilirim.


    Ev sinema sistemleri (dvd, bluray) ve pc arasında şöyle bir fark oluyor. Hazır sistemlerde kendi içinde bir işletim sistemi oluyor ve adamlar sistemin çalıştabileceği ses ve video kodeklerini baştan yüklüyorlar sisteme. O yüzden sizin indireceğiniz her filmde video ve ses kodeklerine bakmanız gerekiyor. Mesela benim sistem DD ve DTS bilmem ne versiyonlarını destekliyorken bir takım versiyonlarını da desteklemiyor. Ses tarafında farklı formatlar da var mesela mp3, ac3 gibi. DD, DTS de bunlar gibi bir format aslında. Video tarafında da örnek olarak h264 destekliyorken benimkisi h265 desteklemiyor mesela.


    PC tarafında ise yazılım zaten sizin elinizde olduğu için daha esneklik oluyor. Mesela VLC'nin kodek kütüphanesi geniş diye biliyorum. VLC üzerinde ben tüm filmleri açabildim diye hatırlıyorum. Yani illa ses kartında olmasına gerek yok. Hazır bir sistem değil çünkü. Hazır sistemlerde de şu rahat; kimisinde stereo mod gibi bir şey oluyor. Ön sağ-sol sesi arkaya da kopyalıyor. Benimkisinde yok mesela, sadece daha zayıf bir şekilde arkadakilere gönderiyor. Ayarlardan da arkadakilerin ses seviyesini yükseltirsem bir nebze tam istediğim gibi olabiliyor. Ama ben o tür bir işlemi bıraktım artık. Müzik dinlerken direkt stereo şeklinde öndekilerden dinliyorum. Onun sebebi de ps4 kullanmam. Ses olarak DTS ya da DD seçtiğimde Spotify açınca mesela arkaya göndermiyor ama gönderdiği formata göre çok daha güzel ses veriyor stereo olmasına rağmen. PC tarafında da uygun yazılım ayarlarını bulmak lazım arkadakileri de kullanabilmek için. Çünkü kanal anlamında kullanılmadığı durumlarda yazılım bir kanalı başka bir kanala kopyalayarak halletmesi gerekecek. Ya da siz bir çoklayıcı yardımıyla sistemi kandıracaksınız.


    Bir de ses kartınızın ve hoparlörünüzün modelini yazabilir misiniz? Yazdıysanız da ben kaçırdım muhtemelen. Bakalım ne şekilde kullanabilirsiniz. Ben iade etmeyin derim ses kartını. Her türlü sesi daha kaliteli hale getirir zaten.

  • KS'yi bilmiyorum ama ASIO audio stream input/output demek anlamı da profesyoneller için ortak bir ses kartı sürücü protokolü. ASIO kullandığında Windows kullanmaz mesela işletim sistemi bypass ediliyor, uygulama direkt ses kartı ile etkileşim kuruyor. Windows bypass edildiği için işletim sisteminden sesi artırıp azaltmak bir işe yaramıyor, ses kartından artırıp azaltmak gerekiyor. ASIO sürücüsünü DAW (digital audio workstation)'lar kullanıyor müzik yapmak için kullanılan programlar.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.