Şimdi Ara

4K IPS Monitor vs 4K HDR TV (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    “Oyun oynayan” bir insan icin gorus acisinin ozellikle monitorde tercih sebebi olacagini sanmiyorum. Diger taraftan,

Tepki suresi

Ekran yenileme hizi

Bizler icin cok daha onemli tercih sebepleridir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Kardeşim arkadaşa cevap olarak yazdım. + larını söyledim. Tn panelin de + ları var. Durum neye müsait ise o alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tn paneller maliyeti en ucuz olan panellerdir ve genel olarak bütün panellerin artıları ve eksileri vardır. İps paneller de rezalet kontrast oranı fakat güzel renkler ve her açıdan net görüntü sağlar. Va panellerin kontrast oranı en iyisidir. Fakat görüş açısı arttıkça görüntü bozulur. Tn de ise renkler ips ve va ya göre kötü, kontrast yine kötü fakat tn panelin olayı yüksek hz ve düşük input lag sağlayabilmesi.

Ne alırsanız alın bir şeyden feragat edeceksiniz. Hepsini sağlayan panel yok. Eğer ben siyahları gri istemem gerçek siyah isterim derseniz va, bana her açıdan aynı kalitede görüntü sunulsun derseniz ips, hz ve input lag düşük olsun derseniz de tn alacaksınız.

Fakat şunu söylemeden geçemeyeceğim. Oyunlarda ve filmlerde siyahlar çok önemlidir. Karanlık mekanlarda en iyi detayı va verir. O nedenle bir oyuncu hz ve input lag dan biraz vazgeçebilirse va ya yönelmeleri doğru olur. İps zaten genelde grafik tasarım gibi işleri yapanlar veya geniş açıdan monitöre bakanlar için doğru seçim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.