Şimdi Ara

4k bluray filmler aslında 4k olmayabilir (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: akengin69

Şu an bir tane 4k bluray player var piyasada o da 400 dolar mı ne.Zaten biraz zengin işi bluray film almak bizim gibi ulkelerde dolar kurunu düşünürsek.2015 yılında satılan çoğu tv de hdr desteği yok ne yazık ki.En üst model tvlerde olabiliyor hdr.2016 yılı modellerinde ise hdr daha yaygın olacak.Benim kotam 250 gb ama 1080p bluray bir filmin 30-40gb olduğu düşünülürse benim kota bile kurtarmıyor durumu.Dediğim gbi 4k izlemek bedava olmayacak ne yazık ki.Şu an trt 4k kanalı var ücretsiz izlenebilen ama o da sürekli aynı yayınların tekrarını veriyor diyorlar.Digitürk geçerse geçer yakın zamanda 4k yayınına tabi paralı olur.Ulusal kanalların geçmesi ise benim fikrime göre en az 5 yılı bulur.Buradaki bazı arkadaşlar bluray filmleri indirip izliyordu ama 4k filmlerin boyutunu görünce kimsenin cesaret edeceğini sanmıyorum indirmeye.

Bende 4K TV var TRT 4K yı izliyorum dediğin gibi aynı programlar dönüp duruyor genelde. Ama bazen tek tük yeni şeyler oluyor olmuyor değil. TRT HD kapanınca içerik 4K ya kayacak gibi.K tvler gereklilik ile gereksizlik arasında bir çizgi gibi. Ben uyguna buldum diye aldım vestel 48ua9300 ün muadili hi level marka. usb tunner karasal yayın ve hdmi üzerinden 60p hevc 4K desteği var ama HDR özelliğini ilk defa duydum zaten. Fakat nasıl bir HDR olacak anlamadım. Eş zamanlı mı ? HDR den kasıtları fotoğraflardaki gibi dinamik aralık ise bunu niye tv ye yaptırıyorlar da filmi işlerken yapmıyorlar. HDR çeken amatör kameralar bile varken. Düşük orta yüksek ışık koşulunu birleştir, hatta dinamik aralığı yüksek sensörler bile üretiliyor artık.

Ama dedikleri HDR başka bir teknikse bilemeyeceğim tabi. Habire ıvır zıvır bir icat çıkartıyorlar millete para harcatmak için. Allah bilir bir HDR desteği yok diye tvlerde görüntü de olmaz şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Mart 2016; 2:11:04 >

• 1080p tvim var ve ayda ortalama bir defa orjinal blu ray disk alıyorum.Bu kalite bana yetip artıyor şimdilik.Benim için 4k biraz erken diyebilirim 4-5 yıl sonra kullanmayı düşünüyorum.Üstelik 4k disklerin fiyatları türkiyede çok pahalı olur en az 100-120 tl cıvarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an 4k bluray filmler ortalama 30 dolardan çıktı satışa.Yani dediğiniz gibi 100 liradan ucuz olmaz dolar 3 lira olmuşken.Bu arada ben o filmlerin yakın zamanda ülkemize geleceğini de sanmıyorum zaten şu an bir tek abd de satışa çıktı bize 1 yıl sonra gelir en erken bence.Türk insanının alım gücü ortalama bir amerikalı veya avrupalıya göre çok düşük yani mantıken film alıp izlemek bu kadar pahalı olmamalı ama güzel ülkemde ucuz olan ne var ki
  • Arkadaşlar müjde.4K filmler ortamlara düşmeye başladı.Boyutları ise şaşırtıcı derecede düşük.Hevc sayesinde kalite kaybı olmadan çok iyi derecede sıkıştırılmışlar.Örneğin Life of Pi 2160p olarak sadece 4gb .The Martian 2160p olarak 9gb.İkisini de denedim.Kalite gayet iyi.1080p filmlere oranla detaylar kendini farkettiriyor.Açıkçası 30-40gblık 4k filmleri de denedim arada çok bir fark yok gibi.Bu 4k bluray filmlerin geleceğinin ne kadar parlak olacağını gösteriyor.Eğer 4k filmleri pcden oynatacaksanız gtx 950 veya amd rx 460 gibi giriş seviyesi kartlar işinizi görecektir.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Hocam nerden indirdiniz acaba?

• Link isteriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohaaaa be fury 4k 165gb mi.?

Ulan ben 165 gb te full HD Rip 30 35 tane film kopyalarım ne gerek var 4k ya bilmem neye sanki internet tamamen sınırsız altyapı sorunsuz bide 10 tane 4k film 165 gb ten 1650 gb yuhhhh

• quote:

Orijinalden alıntı: jackbauer

İndirdim internet den hdd e ordan biliyorum..

linkini pm atabilir misiniz?
  • Eğer bir TV 40 inch veya üstüyse biraz da yakın izliyorsanız 2-3 metre gibi fullhd yetersiz kalmaya başlıyor. Mesela benim odamda 32 lik TV vardı; film cam gibi keskin görünüyordu. Sonra aynı marka modelin 40 inçini koydum aynı mesafeden aynı filmi izledim görüntü eskisi gibi keskin gelmemeye başladı bana. Yani yayla gibi bir salon varsa ve tvniz uzak bir köşedeyse çok farketmez ama yakın mesafede farkediyor. Hele 55-65 inç dev TV düşünüyorsanız onlarda fullhd iyice düşük kalıyor. Ancak çok yüksek bitrate li bluray iso-remux izlersen sırıtmaz yoksa düşük riplerin kusurları büyük ekranda iyice göze çarpar.

Sanırım 4K hevc filmler ve diziler 2017 de iyice yaygınlaşacak. Fullhd film ripleri ortalama h264 8gb civarında oluyor ya 4K ripler de 30 GB civarı olur, x265 hevc daha iyi sıkıştırdığı için bu boyut yarıya iner ve 15 gb civarı 4K film ripleri sanırım yaygınlaşmaya başlar. Hevc çözmek güçlü işlemci istediği için eski bilgisayarı olanlar h264 E devam ederler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Arkadaşlar müjde.4K filmler ortamlara düşmeye başladı.Boyutları ise şaşırtıcı derecede düşük.Hevc sayesinde kalite kaybı olmadan çok iyi derecede sıkıştırılmışlar.Örneğin Life of Pi 2160p olarak sadece 4gb .The Martian 2160p olarak 9gb.İkisini de denedim.Kalite gayet iyi.1080p filmlere oranla detaylar kendini farkettiriyor.Açıkçası 30-40gblık 4k filmleri de denedim arada çok bir fark yok gibi.Bu 4k bluray filmlerin geleceğinin ne kadar parlak olacağını gösteriyor.Eğer 4k filmleri pcden oynatacaksanız gtx 950 veya amd rx 460 gibi giriş seviyesi kartlar işinizi görecektir.

dostum sen ne yaptın intel hd4000 ile izliyorum 4k filmleri ama en düşük hd4600 gerekiyor 60fps için ben 30 hertz olarak ayarlayabildim monitörü
  • quote:

Orijinalden alıntı: illüminati

quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Arkadaşlar müjde.4K filmler ortamlara düşmeye başladı.Boyutları ise şaşırtıcı derecede düşük.Hevc sayesinde kalite kaybı olmadan çok iyi derecede sıkıştırılmışlar.Örneğin Life of Pi 2160p olarak sadece 4gb .The Martian 2160p olarak 9gb.İkisini de denedim.Kalite gayet iyi.1080p filmlere oranla detaylar kendini farkettiriyor.Açıkçası 30-40gblık 4k filmleri de denedim arada çok bir fark yok gibi.Bu 4k bluray filmlerin geleceğinin ne kadar parlak olacağını gösteriyor.Eğer 4k filmleri pcden oynatacaksanız gtx 950 veya amd rx 460 gibi giriş seviyesi kartlar işinizi görecektir.

dostum sen ne yaptın intel hd4000 ile izliyorum 4k filmleri ama en düşük hd4600 gerekiyor 60fps için ben 30 hertz olarak ayarlayabildim monitörü

Hangı 4k fılmlerı hd4000 ıle ızleyebılıyorsunuz ? Hevc degılse bı nebze ızlenebılır.

• 4k bluray için xbox one s alabilirsiniz, diski takıp izlersiniz

• Konuyu hortlatıcam ama orjinal 4k bluray 4k kamera ile çekilmiş film var mı piyasada acaba yoksa hepsi upscale mi edilmiş film?

• quote:

Orijinalden alıntı: titanic70

Hobbit Matrix Lord Of The Rings Ve Titanic Gibi Filmler 4K Gelirse Muhteşem Olur :) Lotr 4k İzlemek Güzel Olurdu

Geldi hocam gözünüz aydın  4k bluray filmler aslında 4k olmayabilir 

4k bluray filmler aslında 4k olmayabilir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.