Oyunu psde oynuyorsan 144Hz zaten gereksiz. Standart 60Hz her türlü işini görür. Ayrıca kimse de işin mühendislik kısmından bahsetmemiş. Ben bir mühendis olarak direkt daha yüksek çözünürlüktekini tavsiye ederim. Çözünürlük ne kadar büyük olursa programları o kadar rahat kullanıyorsun. Programdaki herbir buton, grafik ekran rahat rahat sığıyor. Evde oyun oynuyorum diye 144Hz aldım, oynadığım oyun da sadece Dota. İnan çok sık oyun oynayan bir insan değilsen faydasını hissetmezsin bile. Benim kullandığım ekran 24" kavisli 144Hz. Profesyonel oyuncu değilseniz eğer için refresh rate kısmı hikaye. Kavis konusunda ise rahat ediyorum. o direkt kişiye bağlı bence. Özellikle monitör yakından kullanılınca kavis kendini hissettiriyor. Daha bir avantaj gibi geliyor bana. Ama tvde kavis almam mesela. Direkt bireysel kullanım için tavsiye ederim kavis. Ama koyu gri renkte sadece ışık süzmesi yapıyor bendeki. İlk açtığımda moralimi bozmuştu. |
4K 60Hz Monitör vs 2K 144Hz Monitör Hangisini Almalıyım? (2. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrOyunu psde oynuyorsan 144Hz zaten gereksiz. Standart 60Hz her türlü işini görür. Ayrıca kimse de işin mühendislik kısmından bahsetmemiş. Ben bir mühendis olarak direkt daha yüksek çözünürlüktekini tavsiye ederim. Çözünürlük ne kadar büyük olursa programları o kadar rahat kullanıyorsun. Programdaki herbir buton, grafik ekran rahat rahat sığıyor. Evde oyun oynuyorum diye 144Hz aldım, oynadığım oyun da sadece Dota. İnan çok sık oyun oynayan bir insan değilsen faydasını hissetmezsin bile. Benim kullandığım ekran 24" kavisli 144Hz. Profesyonel oyuncu değilseniz eğer için refresh rate kısmı hikaye. Kavis konusunda ise rahat ediyorum. o direkt kişiye bağlı bence. Özellikle monitör yakından kullanılınca kavis kendini hissettiriyor. Daha bir avantaj gibi geliyor bana. Ama tvde kavis almam mesela. Direkt bireysel kullanım için tavsiye ederim kavis. Ama koyu gri renkte sadece ışık süzmesi yapıyor bendeki. İlk açtığımda moralimi bozmuştu.
HP U28 nasıldır hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
IPS olması güzel bir şey. Renkler daha canlı görünüyor. Bağlanabilirlik seçenekleri de iyi. Bütçenize uygunsa gayet güzel bence. Pro oyuncu değilseniz zaten IPS panel ile de gayet zevkli oyun oynar ve film izlersiniz. Aynı fiyat skalasında başka modellere de bakın derim yine de pahalıya almamak için. Zaten bu monitörler tasarımcılar için. Özellikle renk skalası daha geniş oluyor. O yüzden oyuncu monitörlerine göre de daha pahalı olur. Oyuncu monitörü diye koyduklarında yok 144hz idi, yok freesync idi, yok tepki süresiydi falan filan yığınla göz boyamalık özellik oluyor. Monitörde asıl para eden bit değeri. Ne kadar geniş skalada renk gösterebiliyor yani. Normalde oyuncu monitörlerinde 6-bit değerinde, sanal olarak 8-bit olarak çalışıyor. Hp U28'de baktım 8-bit, sanal 10-bit. Sıradan bir monitöre göre renkleri katlar yani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrIPS olması güzel bir şey. Renkler daha canlı görünüyor. Bağlanabilirlik seçenekleri de iyi. Bütçenize uygunsa gayet güzel bence. Pro oyuncu değilseniz zaten IPS panel ile de gayet zevkli oyun oynar ve film izlersiniz. Aynı fiyat skalasında başka modellere de bakın derim yine de pahalıya almamak için. Zaten bu monitörler tasarımcılar için. Özellikle renk skalası daha geniş oluyor. O yüzden oyuncu monitörlerine göre de daha pahalı olur. Oyuncu monitörü diye koyduklarında yok 144hz idi, yok freesync idi, yok tepki süresiydi falan filan yığınla göz boyamalık özellik oluyor. Monitörde asıl para eden bit değeri. Ne kadar geniş skalada renk gösterebiliyor yani. Normalde oyuncu monitörlerinde 6-bit değerinde, sanal olarak 8-bit olarak çalışıyor. Hp U28'de baktım 8-bit, sanal 10-bit. Sıradan bir monitöre göre renkleri katlar yani.
Hocam epey.com'dan keşfettim bu monitörü maalesef rtings.com'da incelemesini bulamadım.
Maksimum 5k bütçem var, yeni MacBook çıktığı zaman MacBook alacağım ona para biriktiriyorum, monitörle birlikte kullanmak istiyorum.
Eğer müsaitseniz linkten bakın önerebileceğiniz varsa bakabilirim, onun haricinde HP U28 hoşuma gitti açıkçası.
-
Linkteki monitörlere bir baktım da hepsi özellik olarak aynı görünüyor, fiyatları da aynı zaten. Tipini beğendiğin bir tanesini alabilirsin. Benim monitör de Asus Tuf, ve bayağı memunum. Ama o listedekinin alt segmenti, vg24vq. HP'nin şekli benim de hoşuma gitti ama ekranın asansörlü (belki başka ifadesi vardır) olmasını tavsiye ederim. Gerektiğinde oturma şekline göre aşağı yukarı kaydırabiliyorsun. Sağa-sola dönebiliyor ve dikey konuma getirebiliyorsunuz. Dikey konum hariç sürekli monitör ile oynuyorum sandalyede eğilip kalktıkça, rahat oluyor. Asus'ta kullandığım için biliyorum ama HP'de de bu özellikleri var olarak gösteriyor. Bir de HP'nin özellikleri Asus'unkine göre biraz daha ağır basıyor gibi, tepki süresi ve parlaklık değeri az biraz daha iyi. Asus oyunculara yönelik pazarlamış, HP tasarımcılara yönelik ama ikisinin de özellikleri aynı neredeyse. Ben dediğim gibi Asus Tuf kullanıyorum ama HP'yi daha çok beğendim. HP'nin bir artısı ekranda usb girişi mevcut. O bile kullanım kolaylığı sağlıyor. Asus'ta da hoparlör var ama çok vasat.
-
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrLinkteki monitörlere bir baktım da hepsi özellik olarak aynı görünüyor, fiyatları da aynı zaten. Tipini beğendiğin bir tanesini alabilirsin. Benim monitör de Asus Tuf, ve bayağı memunum. Ama o listedekinin alt segmenti, vg24vq. HP'nin şekli benim de hoşuma gitti ama ekranın asansörlü (belki başka ifadesi vardır) olmasını tavsiye ederim. Gerektiğinde oturma şekline göre aşağı yukarı kaydırabiliyorsun. Sağa-sola dönebiliyor ve dikey konuma getirebiliyorsunuz. Dikey konum hariç sürekli monitör ile oynuyorum sandalyede eğilip kalktıkça, rahat oluyor. Asus'ta kullandığım için biliyorum ama HP'de de bu özellikleri var olarak gösteriyor. Bir de HP'nin özellikleri Asus'unkine göre biraz daha ağır basıyor gibi, tepki süresi ve parlaklık değeri az biraz daha iyi. Asus oyunculara yönelik pazarlamış, HP tasarımcılara yönelik ama ikisinin de özellikleri aynı neredeyse. Ben dediğim gibi Asus Tuf kullanıyorum ama HP'yi daha çok beğendim. HP'nin bir artısı ekranda usb girişi mevcut. O bile kullanım kolaylığı sağlıyor. Asus'ta da hoparlör var ama çok vasat.
Hocam vakit ayırıp incelediğiniz için çok teşekkür ederim, yardımcı oldunuz bana. Ben galiba HP U28'i alacağım, özelliklerini ve fiyatını uygun buldum. Eğer bir aksilik olmazsa ürünün siparişini vermeye çalışacağım.
Ürün gelirse düşüncelerimi aktarmak isterim.
-
Ne demek, ben de alacak olsam HP'yi seçerdim ikisi arasında, daha zarif duruyor. Şimdiden hayırlı olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X