< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
4K 30 fps mi, 1080p 60 fps mi? (2. sayfa)

-
-
Videoları TVde Nasıl oynatıyorsunuz? Apple TV mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır. Arçelik uhd led tv var 140 ekran. Katdettiğim videoyu flash belleğe atıyorum televizyona takıyorum oradan izliyorum
1080 60fps -
Bencede... Daha akıcı..
bence kesinlikle şuan için 60 fps 1080
çok daha akıcı ve göze hoş gözüken videolar elde ediyorsunuz, 4k hem gereksiz fazla yer kaplıyor (gözle görülür kalite farkıyla oranladığınızda) hem de 30 fps olduğu için 60 fpsye göre gözü yoruyor -
Çok iyi özetledin tertip :)
1080p60 tabiki. Hareketlerin akıcılığı benim için daha önemli. Ayrıca 1080p yetersiz bir çözünürlük değil gayet de fazlasıyla iş görür. Ya daha dün telefonlar 640p30 videolar çekiyordu ona bile içimiz gidiyordu şimdi 1080p60'ı beğenmiyorlar pes.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeşim beğenip beğenmeme meselesi değil sadece daha tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istedim bütün olay bu.
6s kullanıyorum zaten ama 60fps olmadığı sürece 4K şimdilik fıs bir şey.
arada çok fark göremiyorsunuz çünkü burada sensör çok önemli telefon kamerasıyla çekeceğin 4k dan ne olacak, 1080p 60 kare çekilirse en azından akıcı gözükür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 17 Nisan 2016; 18:49:03 > -
2K 60 fps seçeneği olsa en iyisi olurdu bence
4K 60 fps mi? Yoksa 1080p 60 fps mi?
Neden 4k60 olarak sormamışlar diyordum meğer 5 yıl önceki konuymuş daha onu beceremiyormuş telefonlar
Hazır yazmışken konuya da katkımız olsun düşük ışıkta görüntü kalitesi 30 fps’de daha iyidir, hatta şu an düşük ışıkta görüntüyü iyileştirmek için destekleyen cihazlarda otomatik olarak 24 fps’ye kadar düşürme özelliği var. Gün ışığındaysa 30 ile 60 arasında şahsen fark hissedemedim görüntü kalitesi olarak, 60 olan daha fazla yer kaplıyor, yer sıkıntısı yoksa akıcılıktan ötürü 60 tercih edilebilir. -
Telefonum 4K/60fps çekebiliyor ama 1080p/60fps tercih ediyorum. Sebebi ise görüntü kalitesi gayet tatmin edici ve hafıza açısından daha az yorucu. 8K da çekebilseydi önemi yoktu aldığım görüntü zaten çok iyi ise neden “en yükseği” ni seçme gereği duyalım?
Eğer 4K monitörden izlemeyecekseniz 4K çekim gereksizdir. Telefondan izlenecekse 1080p60 her türlü yeter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 18 Şubat 2021; 14:8:55 >
Konu 5 yıllıkmış ama bunu geç farkettim, yine de yazmaktan geri kalmayayım faydası dokunan olur.
Çok temel olarak bakarsak ortam ışığına ve çekilecek içeriğe göre değişir. Telefonun kendi kamera uygulamasından her şey otomatik olarak çekileceğini varsayarak konuşuyorum. Normalde hazır olarak FHD-60FPS'de bekletirim kameramı (iPhone 8'de de böyleydi 11'de de böyle kullanıyorum). Nedenini soracak olursanız saniye başına artan kare sayısı daha akıcı bir görüntü sağlar. Bir de çekimleri sonradan editleyebilmek için ne kadar yüksek çözünürlük varsa o kadar güçlü bilgisayar gerekiyor yada daha fazla zaman ve sabır ayırmak gerekiyor. 4K 60FPS yap o zaman derseniz de bu hem depolamada fazla yer kaplıyor hem de edit aşamasına geldiğimde ultrabook seviyesindeki laptopumda uzun yada zorlayıcı bir süreç ortaya çıkarıyor. iPad'de de Rush, Premiere Pro kadar güçlü değil sonuç olarak. O yüzden FHD 60FPS yada 4K30FPS opsiyon takası daha cazip geliyor.
Saniye başına kare sayısını arttırmak bir saniye içerisinde arttırılan kare sayısı oranında daha fazla ışığa ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Eğer siz ışığın yetersiz olduğu bir yerde 60 kare çekmeye kalkarsanız görüntüdeki karanlık alan ve gren sayısı artacaktır. Bu durumda 30FPS'e düşmekte fayda var. Öbür yandan yine 30FPS'e düştük fakat gren sayısındaki azalış tatmin etmedi mi? Bu durumda 4K'ya geçilerek alan içerisindeki pixel sayısını arttırarak bir ilüzyon oluşturulmuş olur ve bu sayede görüntüde daha net bir çıktı elde edilir. Eğer hala yetmediyse 4K 24FPS sinema formatına geçilir ancak bu noktada akıcı bir çekim alınması gerekiyorsa ya sonradan düzenleme yaparak hızı arttıracaksınız ki çekiminiz ona göre planlanmalı ya da 30FPS'in altına inmeyeceksiniz.
Eğer depolama alanınız yeterli ve ışık da hayli hayli iyiyse o zaman 4K 60FPS tabiki tatmin olarak sizi en yüksek seviyeye çıkaracaktır ancak bunun telefonu çok yorduğunu söylemekte fayda var zaten hızla ısınmasından da anlayacaksınız. Tabii bunun da minik bir çözümü var, telefonu uçak moduna almak. Evet, uçak moduna aldığınızda çekim esnasında telefonun kat ve kat daha az ısındığını ve pilin nispeten daha yavaş eridiğini farkedeceksiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X