Şimdi Ara

4770k işlemci ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar msı z87 g45 anakartım ile 4770k işlemcimi kullanmaktayım. İşlemcimin üzerinde kendi stok fanı mevcut. Anakartımın özelligi olan biostan z87 g45 oc genie özelligini aktif ettigimde 1-2 gün sonra güvenlik açısından kontrol etmek istedim ve aıda64 programından işlemci sıcaklıgıma baktıgımda oyun oynarkenki sıcaklıgımın 60 derecelere cıktıgını gordum. Bana biraz fazla gibi geldi işlemcimin 3.5ghz dan 4.0 ghz a cıkması bu derecelere cıkması stok fanla sizce normalmidir. Direk biostan eski haline geri getirdim. Yardımlarınızı bekliyorum. Stok fanın macunu bitmiş olabilirmi stok fan yetersizmi kalıyordur. 4770k kullanan arkadaşlardan cevapları bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BogachanF -- 31 Ekim 2014; 23:53:53 >

• Öncelikle stok fana göre ve otomatik o.c'a göre sıcaklık normal, oto o.c yapılmasını önermiyorum hiç bir zaman nedeni de, işlemciyi stabil yapacağım diye sistem gereğinden fazla voltaj veriyor işlemciye, eğer işlemcin takoz değilse, def. voltaj ile 4.0ghz'i görürsün yani manuel o.c yaparsan hiç voltaj vermeden çarpanı arttırıp o.c yaptığın için haliyle daha düşük sıcaklık olur.

Bendeki Msi P67A-GD65'te de oto o.c tuşu ve uygulamaları var, bir defa denedim daha da yapmadım, Asus Sabertooth modleinde de aynısı oldu.

Yanlış hatırlamıyorsam Haswell mimarili işlemciler IHS'den dolayı fazla ısınıyordu yani cpu içindeki macundan kaynaklı bir durum var, işlemciyi def. ayalarına alıp stok fanla o şekilde kullan, soğutucu aldığında ise manuel olarak o.c denemeleri yaparsın.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zaman ayırıp konuma yorum yazdığınız için teşekkür ederim.Üyeliği 2 kişi kullanıyoruz , forumda daha yeniyim ve bilgisayar bileşenlerimi öbür arkadaşım bogachan sayesinde ve donanımhaber yorumlarını okuyarak almaya çalıştım.Bilmediğim yanlış bir hareket bazen pahalıya patlayabiliyor ve bende bunu yapmak istemiyorum çünkü sisteme cok para verdim.
    Size sormak istedigim stok fanı rafa kaldırıp sogutma almak istesem hangi ürünü tavsiye edersiniz.
    corsair 400r kasa z87 g45 anakart 4770k işlemcim var. bu sisteme güzel gidicek bir sogutma soyleyebilirmisiniz.
    Alışveriş için amazon sitesini kullanıp karacuma ayında ürün almak istiyorum sogutma parcalarını yurt dısından getirtmek risklimidir.
    Referanslarınızı ve deneyim puanlarınızı görerek size bu soruları sormak istedim forumda daha yeniyim bir kusurum olduysa kusura bakmayın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLacKSquaD

Öncelikle zaman ayırıp konuma yorum yazdığınız için teşekkür ederim.Üyeliği 2 kişi kullanıyoruz , forumda daha yeniyim ve bilgisayar bileşenlerimi öbür arkadaşım bogachan sayesinde ve donanımhaber yorumlarını okuyarak almaya çalıştım.Bilmediğim yanlış bir hareket bazen pahalıya patlayabiliyor ve bende bunu yapmak istemiyorum çünkü sisteme cok para verdim.
    Size sormak istedigim stok fanı rafa kaldırıp sogutma almak istesem hangi ürünü tavsiye edersiniz.
    corsair 400r kasa z87 g45 anakart 4770k işlemcim var. bu sisteme güzel gidicek bir sogutma soyleyebilirmisiniz.
    Alışveriş için amazon sitesini kullanıp karacuma ayında ürün almak istiyorum sogutma parcalarını yurt dısından getirtmek risklimidir.
    Referanslarınızı ve deneyim puanlarınızı görerek size bu soruları sormak istedim forumda daha yeniyim bir kusurum olduysa kusura bakmayın :)

Getireceğiniz ürünün fiyatına göre değişiyor riski 75 avro galiba limit, üstünde gümrüğe takılma riski var. Ben sizin yerinizde olsam riske girmez inventustan soğutucu alırdım bolca seçenek mevcut zira. İnventustan başka yerden ucuza bulabileceğinizi sanmıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Getireceğiniz ürünün fiyatına göre değişiyor riski 75 avro galiba limit, üstünde gümrüğe takılma riski var. Ben sizin yerinizde olsam riske girmez inventustan soğutucu alırdım bolca seçenek mevcut zira. İnventustan başka yerden ucuza bulabileceğinizi sanmıyorum...

h100i getirmeyi düsünüyorum ve fiyat suan için 75 avronun altında gümrük vergisi kesmiyor.İnventus sitesinde 100tl daha pahalı ve sizinde bildiginiz üzere 28.Kasım günü blackfriday olarak gözüküyor ve ürünlerde 10-20 dolar arası düşüş bekleniyor. Bende bu indirimden yararlanabilirim diyerekten böyle bir adım atmak istedim.Yanlış anlamayın bende ilk defa yabancı bir siteden ürün alıcam sizin yorumlarınız benim için önemli

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

h100i getirmeyi düsünüyorum ve fiyat suan için 75 avronun altında gümrük vergisi kesmiyor.İnventus sitesinde 100tl daha pahalı ve sizinde bildiginiz üzere 28.Kasım günü blackfriday olarak gözüküyor ve ürünlerde 10-20 dolar arası düşüş bekleniyor. Bende bu indirimden yararlanabilirim diyerekten böyle bir adım atmak istedim.Yanlış anlamayın bende ilk defa yabancı bir siteden ürün alıcam sizin yorumlarınız benim için önemli

Hocam biz köylüyük anlamazuk black friday filan... cadılar bayramını kast ediyorsunuz galiba. Fiyat olarak limitin altınsa kalıyora sorun yok tabiyi ki. Model olarak h 100 değilde 280 lik radyatörü olan h115 galiba ona bakın. Eğer bana soracak olursanızki stok soğutucu yerine kalitwli bir soğutma ünitesi tercih etmelimiyim diye bende size durduğun hata diye cevap veririm.

• Merhaba, açıkçası sıvı soğutma vs. uğraşmadan şu ürün yeterli gelir, sessiz ve serin çalışır sisteminiz...

Cooler Master TPC 812 V2

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6434

İncelemesi:http://forum.donanimhaber.com/m_98590745/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    GE72 işlemci ısınma sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • büyük cesaret stok fanla o.c yapmak valla HELAL olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

büyük cesaret stok fanla o.c yapmak valla HELAL olsun...

Para çok olunca insan hangi çöpe atıcağını bilemiyor heralde

• kardeşim ben seni yermedim övdüm yanlış anladın beni .. takdir ettim yani ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

kardeşim ben seni yermedim övdüm yanlış anladın beni .. takdir ettim yani ..

Tşkrler biliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.