Şimdi Ara

4500 liraya pc topluyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin.Kendi araştırmalarım sonucu doların yükselmesinide hesaba katarak söyle bir sistem toparladım:

bunun üzerine ekran kartı olarak amazondan evga gtx 980 sc acx 2.0(yaklaşık 1782 tl) getirtmeyi planlıyorum.Birkaç sorum olacak.
    1.sistem genel olarak nasıl
    2. kasa ve anakart yeterlimi.ucuz parçalardan seçtim performans etkilermi.
    3.ekran kartı kasaya sığarmı.
    4.işlemcinin katsayısını biostan arttırırsam darboğaz olmasını engellerim şeklinde bir tavsiye aldım.Ama çok bilmiyorum.bilen varsa öneri?
    5.Monitörü vatandaki eleman önerdi.f/p monitör önerisi.varsa daha iyisi?
    Biraz aciliyeti var konunun.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qutra -- 18 Ekim 2015; 21:33:45 >

• Öncelikle işlemciye OC yapıcak mısınız? Yapmayacaksanız k serisi işlemciye gerek yok. Monitörün çok da F/P olduğunu söyleyemeceğim, 21.5" 1080p uygun bir monitör işinizi görücektir ama yine tercih meselesi.
  • OC yapma konusunda pek bir fikrim yok ama ekran kartı dar boğaz yapmasın diye yapmamı tavsiye ettiler.Ayrıca monitör en az 23'' istiyorum.Önerileriniz varsa açığım.Kasayı zalman z11 alarak fiyatı daha da düşürebilirim.
  • Qutra Q kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi yeni nesil SKYLAKE serisi almak ve dolayısıyla DD4 kullanmak daha doğru olacaktır. Ucuz parçalar performansı başta pek etkilemez. Lakin anakartın kalitesi sistem ömrünü birebir etkilemekte. Ayrıca eklediğim anakart Gaming olup kendi içinde hazır overclock profilleri mevcut, overclock çekmesi de gayet kolay. Yine kişisel tecrübeden Samsung 24D390H monitör kesinlikle o fiyatlara alınabilecek en iyi monitör.

Sistemi bu seviyede tutup ekran kartını öyle bir şey almaya lüzum yok. Hangi ekran kartını alırsan al max. 4-5 sene gidiyor zaten :) R9 380 fazlasıyla yetecektir.

Seçtiğin işlemci soğutucu ile overclock limitin düşük olur. 212 EVO ekledim lakin, Vatan'ın sitesinde yok ama mağazalarında bulunan Cooler Master 212x yenilenmiş halidir ve en çok tercih edilen CPU soğutucusudur onu öneririm.

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-lga7751155115613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html

Ayrıca vatan da yine site stoklarında olmadığı için 4x2GB DDR4 Ram ekleyemedim onun yerine link veriyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsv-kirmizi-ddr4-2400mhz-cl15-12v-dual-kit-ram.html?srt=UP

Aynı sistemi iki arkadaşa daha topladım. Şuan kullanıyorlar ve gayet memnunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyleminds -- 19 Ekim 2015; 11:34:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2500 tlye render pc önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.