Şimdi Ara

45 litrelik depoya 60 litre mazot??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herzaman kullandığım bir ankara shell şubesinden depoyu fullettim ve 55 litre mazot aldı. Arabam clio3 ve her zaman 45 litre alıyodu depoyu fullediğimde. Ayrıca da menzil 100 km de yani içinde yaklaşık 5 litre mazot daha var. yani normalde ortalama 50 litreye yakın bir mazot alırken bu sefer 60 litre aldı. Sizce bu normalmi. Normal değilse nereye ne başvurusu yapmalıyım başıma iş açılırmı?

• Bizim otobustede olmustu sayacta sikinti olabilir 450 lt naxot alan depo 480 civari alinca babam petrplcuyu bogazkamisti boluda.ozellikle bildigim kadariyla virgulden sonra rakamlarin 1 er artmasi gerekiyor yanlis biliyirsam affola (hepsi 1 er artar ama o rakamin artisinin gozle gorulebilmesi gerek)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinci pompadan çalıyordur. Bunun başka ne açıklaması olabilir ki? Elinde fişin varsa git savcılığa şikayetçi ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerr

Herzaman kullandığım bir ankara shell şubesinden depoyu fullettim ve 55 litre mazot aldı. Arabam clio3 ve her zaman 45 litre alıyodu depoyu fullediğimde. Ayrıca da menzil 100 km de yani içinde yaklaşık 5 litre mazot daha var. yani normalde ortalama 50 litreye yakın bir mazot alırken bu sefer 60 litre aldı. Sizce bu normalmi. Normal değilse nereye ne başvurusu yapmalıyım başıma iş açılırmı?

Ayni benzer konuyu ben acmistim istanbul daki shell bayisi ile ilgili. 47 lt lik depoya icinde mazot olmasina ragmen 47 lt den fazla mazot doldurdular. Ama seninki cok fazla kesin birseyler var. Shell turkiye sitesine girip sikayet edebilecegin yerlerin telefon ve mail adreslerine ulasabilirsin. Yakit fisini kaybetme.

• Mobilden yazdigim icin harf hatasi cok olmus ozur dilerim bu durum icin.

• Son zamanlarda bu Shell'de bir şeyler var.
    Benzer bir durumu da ben yaşadım geçenlerde Shell'de.
    30 lt'lik LPG tankına 30 lt aldırdı daha gidiyordu ben kestirdim pompayı.
    Normalde %20 genleşme payı var, zaten benim depo boşken 24-25 litre alır pompa dururdu.
    Hem o depo hemde sonradan denemek için bir depo daha aldım ikisi de bariz az km yaptı.
    Artık almıyorum ordan huylandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glock35 -- 28 Kasım 2013; 11:08:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narcotiq

quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerr

Herzaman kullandığım bir ankara shell şubesinden depoyu fullettim ve 55 litre mazot aldı. Arabam clio3 ve her zaman 45 litre alıyodu depoyu fullediğimde. Ayrıca da menzil 100 km de yani içinde yaklaşık 5 litre mazot daha var. yani normalde ortalama 50 litreye yakın bir mazot alırken bu sefer 60 litre aldı. Sizce bu normalmi. Normal değilse nereye ne başvurusu yapmalıyım başıma iş açılırmı?

Ayni benzer konuyu ben acmistim istanbul daki shell bayisi ile ilgili. 47 lt lik depoya icinde mazot olmasina ragmen 47 lt den fazla mazot doldurdular. Ama seninki cok fazla kesin birseyler var. Shell turkiye sitesine girip sikayet edebilecegin yerlerin telefon ve mail adreslerine ulasabilirsin. Yakit fisini kaybetme.

Savcılığa gidip şikayet edip peşinde koşacak vaktim yok malesef ama direk shell e şikayet etmenin bir yolunu arayayım en iyisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: glock35

Son zamanlarda bu Shell'de bir şeyler var.
    Benzer bir durumu da ben yaşadım geçenlerde Shell'de.
    30 lt'lik LPG tankına 30 lt aldırdı daha gidiyordu ben kestirdim pompayı.
    Normalde %20 genleşme payı var, zaten benim depo boşken 24-25 litre alır pompa dururdu.
    Hem o depo hemde sonradan denemek için bir depo daha aldım ikisi de bariz az km yaptı.
    Artık almıyorum ordan huylandım.

adam 45 lt lik depoya 60 litre doldurdu neredeyse ki pompayı ilk atışında çektirdim. daha da giderdi 2-3 litre en az. shell nitro+ için alıyordum birdaha da almam
  • shell pompacısı bir kere 45 lt'lik depoya 57 litre yakıt sokmayı başardı. tabiri caizse gırtlağa kadar doldurdu. yedek depo olarak bilinen genleşme tankının doldurulması durumunda benzer durumlar olabilyor. ama kesinlikle bu tankı doldurmayın zira bu yakıtın genleşmesi durumunda kullanılmak üzere tasarlanmış. Dolu genleşme tankı üzerine yakıtta genleşme olursa araç bunu tahliye ediyor zaten sokağa atmış oluyorsunuz o yakıta verdiğiniz parayı.
  • benim başımada po da gelmişti.lpg deposunu fulletmiştim uzun yolda.tam yola çıkacağım gösterge dolu göstermiyordu.pompacıya dedim depo dolmamış bir hata var.senin göstergede vardır dedi hata.tamam o zaman dedim tak bir daha pompayı basmazsa sen haklısın ama tekrar doldurursa ben haklıyım.fullediğimde 60tl lik gaz alan depo ikinci takmada 48 tl lik daha gaz almıştı.
    ben o zamanlar düğün arafesinde olduğum için şikayetle uğraşmamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScHeNKii_ScP -- 28 Kasım 2013; 11:25:22 >
  • genleşme tankinida doldurmuştur gördüksüz herif polo Gti aracımda deponun agzinda küçük bir tuş vardi basinca 7 lt lik genleşme tankınada dolum yapilabiliniyordu farketmemle fircayi kaymam bir olmuştu pompacıya .
    ben arada bir 10 ltrelik pete yedek yakit aliyorum başka işler için pompacıya önce depoya dolum papacakmiş gibi ayarlatiyom sonra dur bidona doldur diyorum henüz sıkala şaşmadi tabi 10 litre küçük bir hacim hile yi sezmek gözle zor ama 10,5 litrede dolum yapamadı yani :)
  • şehir içinde bir yerde o kadar büyük hile olmaz hocam. genleşme için ayrılan kısmı da doldurmuş adam. allahtan kıştayız.
  • Büyük ihtimal genleşme tankınıda doldurmuş. Ben hep opetten alıyorum memnunum.
  • Hayır hiçbirşey yapmadı. Ben bizzat pompanın başında bekledim.İlk tık attığında pompa durdu pompacı yanıma gelip devam ettirecekti ben dur dedim yeter diye. İlk tıkta çıkardık yani pompayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Büyük ihtimal genleşme tankınıda doldurmuş. Ben hep opetten alıyorum memnunum.

hocam bende opetten alıyorum memnunum.

benim aynı olay PO da başıma geldi LPG de. Full ledik dediler. 50 km sonra gaz bitti. ben hakkımı helal ettim, pompacı bilmeden yapmıştır diye.

ama 45 litrelik depoya 60 lt pompacıdan ziyade makinede sorun olabilir. sizi alıntı yapmamın sebebi 15 lt genleşme tankı olacağını sanmıyorum. yani 6-7 litre diye biliyorum ben genleşme payını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: konuşantahta

quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Büyük ihtimal genleşme tankınıda doldurmuş. Ben hep opetten alıyorum memnunum.

hocam bende opetten alıyorum memnunum.

benim aynı olay PO da başıma geldi LPG de. Full ledik dediler. 50 km sonra gaz bitti. ben hakkımı helal ettim, pompacı bilmeden yapmıştır diye.

ama 45 litrelik depoya 60 lt pompacıdan ziyade makinede sorun olabilir. sizi alıntı yapmamın sebebi 15 lt genleşme tankı olacağını sanmıyorum. yani 6-7 litre diye biliyorum ben genleşme payını.

evet dediğiniz gibi oluyor fakat tahminimce genleşme tankını doldurdu Ayrıca makinanın sayacındada problem olabilir. yada bir çeşit hile. Fişiniz duruyorsa tekrar gidin sorun şikayette bulunacağınızı söyleyin.

• Clio 3 lerin deposu 55 lt'dir.

Sonuna kadar kullandığım zamanlarda 60'lt ye kadar doldurabildim. Yol bilgisayarından da kontrol ettiğimde pompada hata olmadığını anladım, çünkü tüketilen yakıtta 55 lt'yi gördükten sonra ışık yaktı araç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.