Şimdi Ara

439 TL WD My Passport Go 500GB 400MB/s USB 3.0 Mavi Taşınabilir SSD WDBMCG5000ABT-WESN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.956
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam laptopumun 128 gb ssd çıkarıp bunu taksam uyarmı

artı olarak çıkardığım 128 gb ssd yi değerlendirme şansım varmı

hp notebook 15-bs123nt / intel core i3-5005u / 4 gb ram / 128 gb m.2 ssd
  • hepsiburadada uzun zamandır bu fiyattaydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -alfa-

Laptop çok eski amacım biraz hızlandırmak zaten eski oldugu için sadece evde kullanıyorum. M2 ssd girişi varmı yokmu onu bile bilmiyorum. Bu harici ssdye kursak çok mu verimsiz olur diyorsun?
    Harddiski sökün SSD takin. En kolayı o. Performans olarak çok fazla artı sağlamaz. Sizin laptopta en azından USB 3 olması gerekiyor. Laptop için en iyisi disk yerine SSD onu yapamıyorsanız DVD yi söküp aparatla SSD takın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • storm kullanıcısına yanıt
    Ozman yanına birde ram takviyesi yaparım eğer ddr2 bulabilirsem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam çok teşekkür ederim

• -alfa- - kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.
  • Hocam cd romu söküp ssd takınca tam performans çalışmıyormuş ssd doğru mu

Bilgim yok hocam ama genellikle hdd yerine(sataya) ssd takılır elde kalan ssd cd rom kısmına kızaklı şekilde takılır.
  • Cdroomdan takınca bağlantı şekli hızlı veri aktarımına müsait olmuyormuş mesela usb2 ve usb 3 bağlantıları farklı hızlarda farklı. Cdroomda bu bağlantı şeklinden dolayı tam hız vermiyormuş. Ama dogru mu bu söylenenler bilmiyorum tabi

Bakıyım kaynaklarda hocam.Anakartınız sata 3 destekliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizGurkan -- 22 Mayıs 2020; 16:13:23 >
  • Tamam hocam bişey bulursanız haber edin mutlaka

Hocam anakartınız sata 3 destekliyor mu?
  • Hocam nerden bakılıyor ona ama muhtemelen yoktur pc 10 yıllık felan çok eski

Hocam kısaca özetlemek gerekirse;Çoğu anakart(2017 yıllarından sonra çıkanlar) sata 3 disk slotunun yanında sata 3 dvd slotuyla geliyormuş.Ancak bazı anakartlarda sata 3 disk slotunun yanında sata 2 dvd slotu oluyormuş.Eğer sata 3 destekliyorsa anakartınız sata 3 disk slotu öneriliyor.HDD ise bu caddy yöntemiyle kullanılması daha uygun görülüyor.2017 tarihli bir yorumda SiSoft Sandra Lite (free version) uygulaması üzerinden dvd slotunun hangi şeyi desteklediği görülebilir denmiş ama denemedim.Bahsettiğim konuşmanın geçtiği yer burada.Benim de eski bir laptobum var onda hdd slotuna koyucam çünkü dvd slotunun sata 2 bile destekleyip desteklemediğinden emin değilim.Eski bilgisayarlarda dvd slotunun sata değil de pata kullanabilmesi olayı da var eski bilgisayarlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizGurkan -- 22 Mayıs 2020; 16:35:36 >

• Hocam valla teşekkür ederim verdiğiniz link tam sordugum konu hakkında. Pcyi söküp sata 2 mi 3 mü ona bakıcam sonra normal hdd slotuna ssd takıcam. Ve hdd'yide cdroom slotuna takıcam tabi uyarsa

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.