Şimdi Ara

4200 TL'ye toplanan pc önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz


    quote:

    Orijinalden alıntı: aLLySHaN


    quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz

    İşlemci soğutucusuna ihtiyacınız yok
    750W çok yüksek. Vatan'dan topluyorsunuz sanırım, şu PSU'yu tavsiye ederim:http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm600-glx-serisi-80plus-600w-guc-kaynagi.html Fiyatında sorun var ama sanırım, niye böyle ucuz anlamadım.
    Yukarıda birisi daha demiş SSD diye, hala eklememişsiniz ya da unutmuşsunuz.
    Monitör alırken rakamlara kanmayın, incelemelerine bakın. Sırf isminde gaming geçiyor diye değerinin üzerinde bir fiyata satılıyor. 1ms denmesi hiçbir şey ifade etmiyor. Yakın fiyattaki Viewsonic monitörlere bakabilirsiniz Vatan'da.

    Selamlar,

    İşlemci soğutucusunu şu anda kullandığım pc de de aldım, hem maliyet olarak çok bir yük değil hem de ısıya ciddi etkisi oldu daha önce diye koydum.
    SSD için kararsızım ama sanıyorum koyacağım, unutmadım son ana bıraktım sadece.
    Monitör için 5 ms güzel modelleri daha ucuza bulmuştum ama 1 ms'lerdeki en ucuz buydu diye seçtim. 400 TL'ye de var yoksa LG'nin.
    Önerdiğiniz PSU sadece 80Plus. Gold değil verimlilik düşük ondan fiyat öyle sanıyorum. Topladığım pc'nin watt tüketimini hesapladığımda 500 civarı çıkıyor. 600 de yeterli olabilir tabii ama çok güvenemiyorum ondan 750'lik tercih ettim.

    Monitör öyle rakamlarla ölçülmez diyorum ben de, o 1ms dediğiniz şeyin bir ölçüm standartı yok. Daha detaylı uzun uzun anlattığım konular var bu mevzuyu.
    PSU konusundan da çok anlamıyorsunuz sanırım, sadece verimlilikle ölçülmez PSU kalitesi. Ayrıca güç tüketimini yanlış hesaplamışsınız.
    Diğer mesajlara da baktım, sanırım çok dikkate almayacaksınız benim dediklerimi zaten

    Estağfurullah, kimseyi dikkate almamak gibi bir durum yok ben buraya doğru yönlendirme almak için geldim yanlış anlaşılmasın.
    PSU içinhttps://tr.msi.com/power-supply-calculator sitesini kullandım. Buna göre söyledim. Başka neyle ölçülür peki, ben de ona göre bakayım dediğiniz PSU'ya da ve benim dikkat ettiklerime ki, bunlara göre karşılaştırma yapabileyim.

    Detaylı anlattığınız monitör konularını nerede bulabilirim?




  • Valla forumdaki mesajımı şu an bulmam zor ama ingilizce sıkıntınız yoksa şu yazıyı okuyabilirsiniz, çok güzel detaylı anlatıyor:http://www.tftcentral.co.uk/specs.htm
    Monitör incelemelerine de bakabilirsiniz buradaki

    Link verdiğiniz yerde nasıl 500W civarı çıktı merak ediyorum. 400'ü bile görmemeniz lazım. Ekran görüntüsü atabilir misiniz seçtiğiniz şeyleri?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz

    Valla forumdaki mesajımı şu an bulmam zor ama ingilizce sıkıntınız yoksa şu yazıyı okuyabilirsiniz, çok güzel detaylı anlatıyor:http://www.tftcentral.co.uk/specs.htm
    Monitör incelemelerine de bakabilirsiniz buradaki

    Link verdiğiniz yerde nasıl 500W civarı çıktı merak ediyorum. 400'ü bile görmemeniz lazım. Ekran görüntüsü atabilir misiniz seçtiğiniz şeyleri?

    4200 TL'ye toplanan pc önerisi

    Sanıyorum bu maksimum rakamlar, asla buna ulaşılamaz diyor. Buna göre 600 yeterli gibi duruyor hakikaten.
    Makaleyi atlayarak okudum, ingilizcem yetti de teknik bilgim yetmedi :) hakikaten derya deniz bir iş girişince her detaya bakmaya çalışıyoruz, sonuç:ben kafayı yedim.




  • aLLySHaN A kullanıcısına yanıt
    Ek PCI-e x16 ne takacaksınız? Sistemde bir şey göremedim.
    Sağ taraftaki işaretlediğiniz PCI kartları niye işaretlediniz?
    Bunları çıkarınca yaklaşık 100W bir azalma göreceksiniz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.