Şimdi Ara

42' LG LE 5300 FULL HD LED TV izlenimler (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
1
Favori
133.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: josh-r

quote:

Orijinalden alıntı: psikopak

arkadaşlar yukarıdaki soruya cevap vermemiş kimse ama neyse ben birşey daha soracağım.

kumandada info tuşuna basınca benim tv'de 4:3 576i 50hz yazıyor, normalde izleme oranını 16:9 seçmiş olduğum halde.

bir arkadaşımda aynı tv'den var, onun da izlenme oranı 16:9 seçili fakat info tuşuna basınca 16:9 576i 50hz yazıyor.

onun tv'sinin daha iyi gösterdiği konusunda hemfikiriz ayrıca. ben digiturk kullanıyorum, o ise d-smart. bununla alakası var mıdır acaba? varsa çok saçma :) yoksa bu neden kaynaklanır? ben de info'ya basınca 16:9 576i 50hz olması için ne yapmalıyım? (bu 576i 50hz de başka bi saçmalık zaten, uydu ile bağlananlar 1080i seçebildiğini söylemişti bu konuda, ben de pm'le konuştum kendisiyle aynen öyle dedi, biz neden yapamıyorsak )

4:3 ve 16:9 u uydu alıcının çıkışındanda seçebiliyorsun belki ordan seçimlerinizde bir fark vardır.
    standart uydu alıcı ile 576i almanız gayet nomal 1080i için hd uydu alıcısına ihtiyacınız var.
    ben harici mkv player kullanıyorum (cihazla entegre olanı kullanmıyorum) onunla infoda 1080p yi görüyorum.
    iyi günler..

teşekkürler yanıt için ancak ben digiturk kumandasında veya menüsünde görüntü oranını gösteren herhangi birşeye rastlayamadım. acaba bunun bilgisi var mıdır sizde? ya da yardımcı olabilecek başkası varsa sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar yukarıdaki soruya cevap vermemiş kimse ama neyse ben birşey daha soracağım.

kumandada info tuşuna basınca benim tv'de 4:3 576i 50hz yazıyor, normalde izleme oranını 16:9 seçmiş olduğum halde.

bir arkadaşımda aynı tv'den var, onun da izlenme oranı 16:9 seçili fakat info tuşuna basınca 16:9 576i 50hz yazıyor.

onun tv'sinin daha iyi gösterdiği konusunda hemfikiriz ayrıca. ben digiturk kullanıyorum, o ise d-smart. bununla alakası var mıdır acaba? varsa çok saçma :) yoksa bu neden kaynaklanır? ben de info'ya basınca 16:9 576i 50hz olması için ne yapmalıyım? (bu 576i 50hz de başka bi saçmalık zaten, uydu ile bağlananlar 1080i seçebildiğini söylemişti bu konuda, ben de pm'le konuştum kendisiyle aynen öyle dedi, biz neden yapamıyorsak )

4:3 ve 16:9 u uydu alıcının çıkışındanda seçebiliyorsun belki ordan seçimlerinizde bir fark vardır.
    standart uydu alıcı ile 576i almanız gayet nomal 1080i için hd uydu alıcısına ihtiyacınız var.
    ben harici mkv player kullanıyorum (cihazla entegre olanı kullanmıyorum) onunla infoda 1080p yi görüyorum.
    iyi günler..

teşekkürler yanıt için ancak ben digiturk kumandasında veya menüsünde görüntü oranını gösteren herhangi birşeye rastlayamadım. acaba bunun bilgisi var mıdır sizde? ya da yardımcı olabilecek başkası varsa sevinirim.

hangi digiturk kutusunu kullanıyorsun bilmiyorum. ama bu ayar olmayan uydu alıcısı yoktur diye tahmin ediyorum.
    dandirik vestel (siyah minik olandan bahsediyom) digiturk kutusunda bile var ayarda tam menülerinde nerdedir kurcalayıp bulkmak gerekiyor.

• quote:

hangi digiturk kutusunu kullanıyorsun bilmiyorum. ama bu ayar olmayan uydu alıcısı yoktur diye tahmin ediyorum.
    dandirik vestel (siyah minik olandan bahsediyom) digiturk kutusunda bile var ayarda tam menülerinde nerdedir kurcalayıp bulkmak gerekiyor.

çok teşekkürler, buldum ayarı, beklediğim kadar farkettirmedi görüntüyü ama psikolojik olarak rahatladım en azından
  • Konuyu komple okudum hala karar veremedim
    Alsam memnun kalir miyim
    Digiturk hd kullaniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

Konuyu komple okudum hala karar veremedim
    Alsam memnun kalir miyim
    Digiturk hd kullaniyorum

Özellikle HD yayınlarda çok çok memnun kalırsınız bunu garanti ederim. SD yayınlarda çok fazla bir beklentiniz olmasın.
  • PS3 performansı da beklediğim gibi değil açıkçası ama göz alışıyor zamanla her ne kadar bazen sinir bozsa da... :)
  • quote:

PS3 performansı da beklediğim gibi değil açıkçası ama göz alışıyor zamanla her ne kadar bazen sinir bozsa da... :)

ps3 perfonmansından beklediğiniz neydi acaba ?
    merak ettiğimden soruyorum yanlış anlamayın lütfen.
    ben xbox360 ile kullanıyorum memnunum performansından.
    hatta geçen arkadaşlar ps3 getirdi. fifa turnuvası yaptık. siyah formadaki gosthing hariç süper dediler tv için. yorumu yapan arkadaşlarımda 50hz full hd toshiba ve samsung lcd var ben ilk defa lcd kullanıyorum.
  • quote:

quote:

PS3 performansı da beklediğim gibi değil açıkçası ama göz alışıyor zamanla her ne kadar bazen sinir bozsa da... :)

hatta geçen arkadaşlar ps3 getirdi. fifa turnuvası yaptık. siyah formadaki gosthing hariç süper dediler tv için. yorumu yapan arkadaşlarımda 50hz full hd toshiba ve samsung lcd var ben ilk defa lcd kullanıyorum.

yok yav neden yanlış anlayayım :)

ben ekranda gördüklerimin tamamen pürüzsüz oalcağını bekliyordum ancak mesela oyuncu koşarken üstündeki isim veya p1 p2 yazısı (1-2) flulaşıyor, pozisyon tekrarlarında top 3 tane top haline geliyor. asıl top ortada, bir önünde bir arkasında flu toplar oluşuyor :) yakın görüntülerde kareleşme ya da forma görüntüsünde renklerin karışması oluyor. paslarda ya da şutlarda top yine bulanıklaşıyor vs. aslında genel olarak ps3'te iyi ama ben beklentimi yüksek tutmuş olabilirim tabi. hiçbir falso beklemiyordum açıkçası ne ps3'te ne de dvd'de. ama dediğim gibi özellikle hızlı görüntülerde biraz sıkıntı oluyor.

• quote:

quote:

quote:

yok yav neden yanlış anlayayım :)

ben ekranda gördüklerimin tamamen pürüzsüz oalcağını bekliyordum ancak mesela oyuncu koşarken üstündeki isim veya p1 p2 yazısı (1-2) flulaşıyor, pozisyon tekrarlarında top 3 tane top haline geliyor. asıl top ortada, bir önünde bir arkasında flu toplar oluşuyor :) yakın görüntülerde kareleşme ya da forma görüntüsünde renklerin karışması oluyor. paslarda ya da şutlarda top yine bulanıklaşıyor vs. aslında genel olarak ps3'te iyi ama ben beklentimi yüksek tutmuş olabilirim tabi. hiçbir falso beklemiyordum açıkçası ne ps3'te ne de dvd'de. ama dediğim gibi özellikle hızlı görüntülerde biraz sıkıntı oluyor.

Bahsettiiğiniz blurlanma olayını televizyonun detaylı görüntü ayarlarıyla düzeltme şansınız var, özellikle dikey ve yatay keskinlik ayarlarıyla bunu yapabilirsiniz. Ayrıca TV yi TrueMotion(100HZ) modunda a izlerseniz hareketli sahnenelerde görüntü kaynağına bağlı olarak blur efekti görebilme ihtimaliniz de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 2 Nisan 2011; 13:23:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darbelux
    Bahsettiiğiniz blurlanma olayını televizyonun detaylı görüntü ayarlarıyla düzeltme şansınız var, özellikle dikey ve yatay keskinlik ayarlarıyla bunu yapabilirsiniz. Ayrıca TV yi TrueMotion(100HZ) modunda a izlerseniz hareketli sahnenelerde görüntü kaynağına bağlı olarak blur efekti görebilme ihtimaliniz de var.

yatay ve dikey keskinlik ayarını nasıl yapacağım? nasıl derken, hangi ayarları kullanmam gerekiyor yani :) sizinki nedir? bir de ps3'te trumotion'u kapat mı demek istediniz? doğru mu anladım?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

yatay ve dikey keskinlik ayarını nasıl yapacağım? nasıl derken, hangi ayarları kullanmam gerekiyor yani :) sizinki nedir? bir de ps3'te trumotion'u kapat mı demek istediniz? doğru mu anladım?

Resim modunu uzman ayarlardan her hangi birine aldığınızda resim menüsünde yatay ve dikey keskinlik ayarının çıktığını göreceksiniz. Ordan ayarlamaları yağın hatta uzman moduna aldıktan onra daha gelişmiş renk yönetim ayarları var, renkl tonlarını da zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Eğer yine beklediğiniz sonucu alamazsanız truemotion özelliğini kapatıp öyle deneyin

• uzman modunda kullanıyorum ancak dikey ve yatay keskinlik ayarlarına hiç dokunmadım. 70'te duruyorlar. ben baktım biraz ama beceremedim sanırım. o yüzden size sordum varsa belli bir ayarınız söyleyin bana :) trumotion'u da kapatacağım bir sonraki oynayışımda.
  • Arkadaşlar şu an en son hangi yazılımı yüklüyor netteteen?benimki 03.03.23 yüklü geledi. Daha hiç yazılım yüklemedim.benimki 5310 modeli fark varmı onuda biliyorum.
  • http://www.lg.com/ru/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=42LE5300&matchedModelCode=2400001562&searchEngineModelCode=42LE5300&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile#

son yazılım 3.3.26 lg rus sitesinde var ben bunu kullanıyorum sorun yok.güncelleme yapmak için dosyayı indir flash belleğe LG_DTV adında boş klasör aç bu klasörün içine çektiğin dosyayı sıkıştırma programından çıkar içine at sonra tv yi kapat usbden flash belleği tak tvyi aç güncelleme başlayacak.kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: baran6302

http://www.lg.com/ru/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=42LE5300&matchedModelCode=2400001562&searchEngineModelCode=42LE5300&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile#

son yazılım 3.3.26 lg rus sitesinde var ben bunu kullanıyorum sorun yok.güncelleme yapmak için dosyayı indir flash belleğe LG_DTV adında boş klasör aç bu klasörün içine çektiğin dosyayı sıkıştırma programından çıkar içine at sonra tv yi kapat usbden flash belleği tak tvyi aç güncelleme başlayacak.kolay gelsin.

süper dün kontrol ettim yoktu rus sitede hızlısınız baya :)

• Arkadaşlar bende LG LE 5310 42" led var teknosa 2ay oldu alalı digiturk plus var
    maçlarda top havadan sağa sola giderken buğulanma gibi boğuk gibi oluyor ortada ekranın.?
    diğer odada c6000 102 samsung led var onda böyle olmuyor sizce ayarı varmı.?
    yardım valla artık üzüldümmü desem tatmin etmedimi desem.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbas07 -- 6 Nisan 2011; 17:31:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinbas07

Arkadaşlar bende LG LE 5310 42" led var teknosa 2ay oldu alalı digiturk plus var
    maçlarda top havadan sağa sola giderken buğulanma gibi boğuk gibi oluyor ortada ekranın.?
    diğer odada c6000 102 samsung led var onda böyle olmuyor sizce ayarı varmı.?
    yardım valla artık üzüldümmü desem tatmin etmedimi desem.?

Bende SD yayınlarda bile böyle olmuyor, çok çok dikkat edilirise buğulanma farkediliyor. TV de resim modunun SPOR moduna alın, genelde maçlarda iyi bir görüntü veriyor.

Dediğim gibi SD yayınlarda bile çok az farkediliyor bende. O da yayının kalitesinden dolayı.

• teşekkürler baran....Güncellemeden sonra bir değişiklik oluyor mu?
  • Benim tvde de maçlarda aynı problem var?Maçlarda Kamera hareketli görüntüdeyken ekeranın ortasında karartı gibi bir şey çıkıyor?Her türlü ayarı değiştirdim Yinede Aynı.Bu OLay sizde de oluyor Mu ?Normal bir şey değil Sanki....
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARYEL

Benim tvde de maçlarda aynı problem var?Maçlarda Kamera hareketli görüntüdeyken ekeranın ortasında karartı gibi bir şey çıkıyor?Her türlü ayarı değiştirdim Yinede Aynı.Bu OLay sizde de oluyor Mu ?Normal bir şey değil Sanki....

Evet arkadaşlar hemen hemen aynı şeyden bahsediyoruz biraz buğulanma gibi sihaylık
    gibi sanki plazma tv seyrediyoruz gibi değilmi eski flat ekranlar vardır ya Lg hepimiz
    bir yazı neyim yazsak arayıp sorsak tekniksel olabilirmi.?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.