Şimdi Ara

41k sıralamayla CENG seçme kaosu yaşıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: Jesudas

Kağıt üstünde iyi. Okul ve öğrenci köyü de güzel. Okuyanlar da sadece Kayseri'de olmasından yakınıyorlar. Diğer okullar da sosyal olarak çok farklı imkanlara sahip değiller bence ama karar sizin tabi ki. Kayseri'de 4yıl geçmez diyorsanız ne mutlu ne başarılı olursunuz ki çok normal. Bunu sorun etmeyecek olanlar için iyi bir seçenek bana göre.

Dediğinizde haklısınız hocam ama metropol bir şehire kıyasla veya muğla gibi marmaris bodruma yakın bir yere kıyasla kayseri cidden kritik bir tercih. Ve mutlu olmak konusunda kesinlikle 4 yıl geçmez diyenlerdenim ben. Okulun sosyal imkanından ziyade şehrin sosyalliği önemli benim için. O yüzden.

• banada yazabilirsin merak ettiklerini. bilgisayar mühendisiyim.

• Osmangazide hazırlık var mecbur gecmen lazim yüzde 30 diye geciyor ama 60-70 lere çıkıyor bilgisayarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirPlayer

sakarya bilgisayar mühendisliği türkçe eğitim hocam. çukurovayı plana dahil etmek istemiyorum adanada okumak akademik olarak iyi olsa bile 4 yıl üzgün geçirmeme sebep olur aradığım ortam kıstasının çok dışında bi şehir çünkü.

sakaryanın endüstri imkanlarının genişliği malum dediğiniz gibi. ama şehiri gerçekten çok sıkıntı suriyeli işgali altında. eskişehir benim kafamı en çok kurcalayan yer şu an. siz ne dersiniz?

Alıntıları Göster

adana’dan ne bekliyorsun bilmem ama adana aradığın ortamı bulacağın bir şehir . İzmirde okuyan adanalı arkadaşlarım olduğu gibi tam terside var. Şehre çok hızlı uyum sağladılar. Adana göstermelik ingilizce okullardan bölüm başkanı dışında ki hocalar öğrenciler anlasın diye genelde türkçe anlatabiliyor. ya zaten türkçe dinlemek kötü değil . Neyin ne olduğunu derme çatma ingilizceyle yüzde 50 anlayıp sonra kitap kitap bi sürü nottan araştırma yapmanı engeliyor.

ben kocaelinin istanbul tarafındaki teknik üniversitede okurken yüzde 30 ingilizceydi sonra yüzde100 oldu değişen şey dersi anlama zorluğu oldu . Sınavlar orda zaten ingilizceydi . Terimler slaytlar ingilizceydi.

şu an sakaryadayım burda da aynı şey var slaytlar ders anlatışında kullanılan terimler ingilizce sınavlar türkçe ama bölüm türkçe olduğu için . Bilgisayar Ağları dersinde bazı sorularda ingilizce ama anlaşılmayan bir ingilizce değil . Sen tabi buradaki kafa yapısından dolayı istemiyorsun . Ben uzaktan başlayıp bitirdiğimde sorun yok . Kafa yapısı olarak kimseyi görmedim.

şimdi öncelikle adana hakkındaki korkularına gelelim şehir haberlerde anlatıldığı gibi sürekli bir yerden cono çıkacak bir yer değil . Sen öğrenci olacaksın kuzey adanada takılacaksın muhtemelen yüzde99 olacağın yerler baraj yoludur - kenan evren- turgut özel vsvs turgut özal dediğin cadde istiklalden büyük baştan hatta kıbrıs şehitleri caddesini al koy tabi aradan yol geçiyor orda yol yok . Adanada öğrenciler oldukça rahat eder. Şehirde yeme-içme-eğlence ucuzdur . Yazları burda olmayacağın için zaten +50 dereceleri görmeyeceksin ki sen haziran 2.hafta gideceksin ya da 3 bu şehrin güzel yanıda haziran ayında geceleri sıcak olmaması bak temmuz ağustos eylül için böyle demem . Şu an yattığım odada geceden beri klima açık kahvaltı yapmaya gideceğim ama gitmiyorım sıcak diye . Ama sen burda olursan bundan muaf olcaksın.

çukurova üniversitesine gelelim bi kere çukurova üniversitesi manzarası türkiyeyenin en iyi manzarasından birine sahip barajın o muhteşem manzarası harikkaaa . Sık sık çü’ya gittiğim için seviyorum. Girişte sıkı güvenlik var okulda bu tirrekler giremiyor öğrenci değilse benim girme sebebim tamamen tirrek olmamak bi arkadaşa bakıp çıkacaktım diyorum misafir girişi yapıyorlar ama tirreklerde bu yapılmıyor. Yani üniversite içinde de rahatsın . Yemekhanesinde yemekler lezzettidir. Sen ve getirdiğin misafir öğrenci ücretiyle yerler yani 2 basma hakkın var koydular yemeği diyelim gözüne az gözüktü biraz daha alabilir miyim dersen hayır demezler :) üniversitenin tek eksisi şu burdan mezun olunca istanbulda çalışıyorsun genelde . En yakın arkadaşım mezun oldu turkcellde onun başka bir arkadaşı koçsistemde bir diğeri koluman diye mersinde biyerde bi tane kız arkadaşta softtech’te netaş’ta. Netaşta çalışan hatta okumak için taaaa istanbuldan geldi. Hani mezun olunca iş bulmada zorluk öyle çok yaşamıyorlar . Çukurova kötü bir üniversite değil yani adana yaşanmaz bir şehir de değil .

• O kadar emin olma.

41k sıralamayla CENG seçme kaosu yaşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

banada yazabilirsin merak ettiklerini. bilgisayar mühendisiyim.

Nereden mezunsunuz hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

Osmangazide hazırlık var mecbur gecmen lazim yüzde 30 diye geciyor ama 60-70 lere çıkıyor bilgisayarda

Hazırlığa çalışıp geçmeyi planlıyorum ben de hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: WalterWhite3480

adana’dan ne bekliyorsun bilmem ama adana aradığın ortamı bulacağın bir şehir . İzmirde okuyan adanalı arkadaşlarım olduğu gibi tam terside var. Şehre çok hızlı uyum sağladılar. Adana göstermelik ingilizce okullardan bölüm başkanı dışında ki hocalar öğrenciler anlasın diye genelde türkçe anlatabiliyor. ya zaten türkçe dinlemek kötü değil . Neyin ne olduğunu derme çatma ingilizceyle yüzde 50 anlayıp sonra kitap kitap bi sürü nottan araştırma yapmanı engeliyor.

ben kocaelinin istanbul tarafındaki teknik üniversitede okurken yüzde 30 ingilizceydi sonra yüzde100 oldu değişen şey dersi anlama zorluğu oldu . Sınavlar orda zaten ingilizceydi . Terimler slaytlar ingilizceydi.

şu an sakaryadayım burda da aynı şey var slaytlar ders anlatışında kullanılan terimler ingilizce sınavlar türkçe ama bölüm türkçe olduğu için . Bilgisayar Ağları dersinde bazı sorularda ingilizce ama anlaşılmayan bir ingilizce değil . Sen tabi buradaki kafa yapısından dolayı istemiyorsun . Ben uzaktan başlayıp bitirdiğimde sorun yok . Kafa yapısı olarak kimseyi görmedim.

şimdi öncelikle adana hakkındaki korkularına gelelim şehir haberlerde anlatıldığı gibi sürekli bir yerden cono çıkacak bir yer değil . Sen öğrenci olacaksın kuzey adanada takılacaksın muhtemelen yüzde99 olacağın yerler baraj yoludur - kenan evren- turgut özel vsvs turgut özal dediğin cadde istiklalden büyük baştan hatta kıbrıs şehitleri caddesini al koy tabi aradan yol geçiyor orda yol yok . Adanada öğrenciler oldukça rahat eder. Şehirde yeme-içme-eğlence ucuzdur . Yazları burda olmayacağın için zaten +50 dereceleri görmeyeceksin ki sen haziran 2.hafta gideceksin ya da 3 bu şehrin güzel yanıda haziran ayında geceleri sıcak olmaması bak temmuz ağustos eylül için böyle demem . Şu an yattığım odada geceden beri klima açık kahvaltı yapmaya gideceğim ama gitmiyorım sıcak diye . Ama sen burda olursan bundan muaf olcaksın.

çukurova üniversitesine gelelim bi kere çukurova üniversitesi manzarası türkiyeyenin en iyi manzarasından birine sahip barajın o muhteşem manzarası harikkaaa . Sık sık çü’ya gittiğim için seviyorum. Girişte sıkı güvenlik var okulda bu tirrekler giremiyor öğrenci değilse benim girme sebebim tamamen tirrek olmamak bi arkadaşa bakıp çıkacaktım diyorum misafir girişi yapıyorlar ama tirreklerde bu yapılmıyor. Yani üniversite içinde de rahatsın . Yemekhanesinde yemekler lezzettidir. Sen ve getirdiğin misafir öğrenci ücretiyle yerler yani 2 basma hakkın var koydular yemeği diyelim gözüne az gözüktü biraz daha alabilir miyim dersen hayır demezler :) üniversitenin tek eksisi şu burdan mezun olunca istanbulda çalışıyorsun genelde . En yakın arkadaşım mezun oldu turkcellde onun başka bir arkadaşı koçsistemde bir diğeri koluman diye mersinde biyerde bi tane kız arkadaşta softtech’te netaş’ta. Netaşta çalışan hatta okumak için taaaa istanbuldan geldi. Hani mezun olunca iş bulmada zorluk öyle çok yaşamıyorlar . Çukurova kötü bir üniversite değil yani adana yaşanmaz bir şehir de değil .

Alıntıları Göster

Hocam anlattıklarınız aradığım şeylerle bağdaşmıyor ne yazık ki. Her şeyi dört dörtlük olsa bile ben kendim istemediğim için yine mutlu olamam muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: SirPlayer

Nereden mezunsunuz hocam?

Alıntıları Göster

istanbul üniversitesi kardeşim

• gsü mat

ytü kontrol otomasyon

• thevictorious kullanıcısına yanıt
    Bunlar ceng değil gibi gözüküyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu sene 41kya en iyi sabahattin zaim üsküdar üni falan gelir. bunlarda ceng yerine cenge yakın bölümleri okumak daha mantıklı. he yok illa da ceng olacak diyorsan eğer ucundan kaçmazsa esogü veya gazi bir seçenek olabilir. ingilizce olması şartsa çukurova bir fırsat.

• quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

istanbul üniversitesi kardeşim

Alıntıları Göster

İngilizcesi zaten iyi olan birinin lisansı %100 ingilizce bitirmesi iş hayatında öne atıyor mu? Türkçe bir bölümde okumak sizce hata mı olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: thevictorious

bu sene 41kya en iyi sabahattin zaim üsküdar üni falan gelir. bunlarda ceng yerine cenge yakın bölümleri okumak daha mantıklı. he yok illa da ceng olacak diyorsan eğer ucundan kaçmazsa esogü veya gazi bir seçenek olabilir. ingilizce olması şartsa çukurova bir fırsat.

İlla ceng olmasını istiyorum hocam. Bu yıl esogüye girememem için 6 bin kişi öne atması lazım. Son iki yıldır 4 bin civarlarında atmış hep. Gelebilme ihtimali var. Akdeniz 43k olduğu için muhtemelen gelmeyecek. Ama aklımda Muğla Sıtkı Koçman var şu an. 20 bin geride. Ancak o 20 bin aralığında iyi bir üniversite de göremiyorum şahsen.

• Hocam karar verebildiniz mi ben 47k dayım bende şuan kaos içindeyim kocaeli sakarya muğla çukurova arasindan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.