Şimdi Ara

400 TL bütçe ile şehir içi bisiklet tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Amatör olarak şehir içinde(buralar yeni yeni yapıldığından çoğu yerde toz toprak çakıl taşları var) bisiklet kullanmak istiyorum. Gaziantep'de oturuyorum. Bisikletler ile ilgili çok bilgim yok. 400 TL'ye kadar bütçem var. Bana bisiklet önerisi verebilrseniz sevinirim.
    Bu arada şehir bisikleti ile diğer bisikletlerin farkınıda bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suzuha -- 30 Haziran 2015; 21:53:16 >

• Ayni konuyu acacaktim sadece oturdugum yer farkli takip :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teker kalınlığı artarsa toprak zeminde rahat edilir, çizgi filmlerde karda yürürken ayaklara tenis raketi bağlanıyor ya o hesap, Teker çapı artarsa da denge sağlamak zorlaşır. bu iki husus dikkate alınırsa,

bisikletler 4 e ayrılır:

dağ
    yol
    hibrit
    cyclocross

yol bisikletleri (yarış bisikleti diyede geçer) en ince tekere sahip 28" (70cm ) teker çapındaki bisiklerdir. (teker kalınlığı 0-30 arası)
    hibrit bisikletler orta sınıfta yer alır teker çapı 28", teker kalınlığı 23-50 arası
    Dağ bisikletleri kalın tekerli 26" veya 29" olurlar teker kalınlığı 40+

Bu listede kalınlık değerleri değiştirilebilir yani bir dağ bisikletine 30luk lastik takılır veya jantıda değiştirip 23 te takarsınız. Ancak teker değiştirmede jantın uyumlu olması gerekir. bir parmak kadar kalınlığa sahip janta dört parmak kalınlığında lastik takılamaz malum. bu değişiklikte çok ciddi masrafa neden olabilir.

"çoğu yerde toz toprak çakıl taşları var" , teker dişi çoksa ve yüksekse bu zeminlerle başa çıkılır , slickse yani anadoluda kabak diye tabir edilen
    yapıda ise toz da kayar , çakılda saplanır . bu nedenle yol bisikleti olmaz.

Yani bisiklet seçerken sizin bölgenizde , sürdüğünüz alanda hangi teker tipi uygunsa ona uygun tür seçeceksiniz. Yok ben çamurda yol bisikleti sürecem saplanıp duracam kendimi zorluyacam dersenizde oda cyclocross oluyor.

Türü seçtikten sonra Bütçenize göre bisiklet seçeceksiniz.

Genel olarak;
    hafif bisiklet daima iyidir
    alimünyum kadro iyidir
    Shimano iyidir

bunlarıda öğrendikten sonra alacağınız bisikletin size uygun olup olmadığınıda araştırmak gerek bunuda kadro boyu seçimi şeklinde arayacaksınız.

Daha fazla bilgihttp://www.turkbike.com/forum/ileti5665.html burada var.

• quote:

Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

teker kalınlığı artarsa toprak zeminde rahat edilir, çizgi filmlerde karda yürürken ayaklara tenis raketi bağlanıyor ya o hesap, Teker çapı artarsa da denge sağlamak zorlaşır. bu iki husus dikkate alınırsa,

bisikletler 4 e ayrılır:

dağ
    yol
    hibrit
    cyclocross

yol bisikletleri (yarış bisikleti diyede geçer) en ince tekere sahip 28" (70cm ) teker çapındaki bisiklerdir. (teker kalınlığı 0-30 arası)
    hibrit bisikletler orta sınıfta yer alır teker çapı 28", teker kalınlığı 23-50 arası
    Dağ bisikletleri kalın tekerli 26" veya 29" olurlar teker kalınlığı 40+

Bu listede kalınlık değerleri değiştirilebilir yani bir dağ bisikletine 30luk lastik takılır veya jantıda değiştirip 23 te takarsınız. Ancak teker değiştirmede jantın uyumlu olması gerekir. bir parmak kadar kalınlığa sahip janta dört parmak kalınlığında lastik takılamaz malum. bu değişiklikte çok ciddi masrafa neden olabilir.

"çoğu yerde toz toprak çakıl taşları var" , teker dişi çoksa ve yüksekse bu zeminlerle başa çıkılır , slickse yani anadoluda kabak diye tabir edilen
    yapıda ise toz da kayar , çakılda saplanır . bu nedenle yol bisikleti olmaz.

Yani bisiklet seçerken sizin bölgenizde , sürdüğünüz alanda hangi teker tipi uygunsa ona uygun tür seçeceksiniz. Yok ben çamurda yol bisikleti sürecem saplanıp duracam kendimi zorluyacam dersenizde oda cyclocross oluyor.

Türü seçtikten sonra Bütçenize göre bisiklet seçeceksiniz.

Genel olarak;
    hafif bisiklet daima iyidir
    alimünyum kadro iyidir
    Shimano iyidir

bunlarıda öğrendikten sonra alacağınız bisikletin size uygun olup olmadığınıda araştırmak gerek bunuda kadro boyu seçimi şeklinde arayacaksınız.

Daha fazla bilgihttp://www.turkbike.com/forum/ileti5665.html burada var.

Hocam ne kadar teşekkür etsem az, çok sağolun .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.