Arkadaşlar merhabalar. Aşağıdaki donanıma sahip bir bilgisayar toplamak istiyorum. Yorumlarınızı alabilir miyim? İlk defa bilgisayar toplayacağım. Biraz fikre ihtiyacım var. *AMD Ryzen 7 7700 5.3GHz 8 Çekirdek AM5 Tray İşlemci *Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce OC 8GB GDDR6 Ekran Kartı *MSI Pro A620M-E M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart *Neoforza Trinty 32GB (2x16) DDR5 6000MHz CL40 Bellek *Dahua C970 1TB 5000/4700MB/s Gen4 NVMe M.2 *Rampage RMP-750-80PB 750W APFC 14cm 80 Plus Bronze Güç Kaynağı *AIGO AI 240mm RGB Siyah LGA1700/AM5 Sıvı Soğutma *Rampage ICEWAVE Beyaz Temperli Camlı 7*12cm ARGB Fan+Kontrolcü Transparan E-ATX Mid-T Gaming Oyuncu Kasası Tüm tavsiyelere açığım. |
40 bin TL sistem önerisi

-
-
-
Dengesiz bir sistem olmuş. 7600 daha iyi bir tercih olur. Yanina 7800xt tercih edebilirsiniz.
Oyun icin mi. Ne tur oyun düşünüyorsunuz. AAA turu oyun düşünüyorsanız ekran kartı iyi bir almak mantıklı
Ornek olarak bu tarz bir sistem olabilir. Biraz özelleştirme ile iyi bir seçenek
www.sinerji.gen.tr
Attention Required! | Cloudflarehttps://www.sinerji.gen.tr/sinerji-goose-ryzen-5-7600-16gb-512gb-nvme-m2-ssd-powercolor-radeon-rx-7900-gre-figther-16gb-oyun-bilgisayari-p-37897
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam merhaba, gönderdiğiniz bu sistem üzerinde nasıl değişiklikler yapmak gerek? Konunun acemisiyim biraz maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim tavsiyem de ilk sisteminiz olacagi icin bas agrisi yasamamak icin hazir sistem alma yonunde olur. Bugra hocamin attigi sistem o fiyata gercekten iyi, ekran karti 4070 Super'den bile performansli.
Yapilabilecek yukseltmeler,
Anakarti MSI PRO B650M-B ile yukseltin,
SSDyi Kingston 1TB NV2 ile yukseltin,
RAMi cift kanal yapabilirsiniz ileride, DDR5 icin o kadar elzem degil DDR3 ve 4 zamaninda cok ciddi fark yaratiyordu.
Bu sekilde gercekten uzun omurlu bir sisteminiz olmus olur
-
Merhaba.
B650'nin faydalarından yararlanmak icin çok iyi bir anakart olmasa da MSI PRO B650M-B 6800mhz bunu seçebilirsiniz.
Ram olarak Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30
Ssd olarak kington 1tb yeterli. 512gb yetmez
Her sistemin bir kusuru var açıkçası. Bu sistem en iyisi gibi geldi bana. Hazır sistem satan 7 siteye falan bakmisimdir.
İşlemci soğutucusu biraz kotu ama burada pahalı. Gerekirse thermalright alırsınız sonra.
Sistemi test etmelerini söyleyin. Özellikle ram'i. Patriot ramler hızlı ama bazen sorun çıkarabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 9 Eylül 2024; 9:56:56 >
Ben overclock yapmam Pbo ile uğraşmam derseniz gigabyte daha iyi sanki. En azından vram soğutucusu var. İşlemci desteği daha iyi olabilir.
Sıvı soğutma için bunu öneririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X