Şimdi Ara

4 KİMYA SORUM VAR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi bakın şu sorulara anlatarak çözerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

edit: güncellendi

4 KİMYA SORUM VAR YARDIM 4 KİMYA SORUM VAR YARDIM 4 KİMYA SORUM VAR YARDIM 4 KİMYA SORUM VAR YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thrain -- 2 Eylül 2015; 1:09:49 >

• İlk soru:
    Buhar basıncı sıvı cinsi, sıvı saflığı ve sıcaklığa bağlı. Dolayısıyla 1. şık doğru.
    Endotermik olduğundan soğutulduğunda çözülebilen madde miktarı azalır, her iki kabın da derişimi azalır.
    Her ikisinin de çözdüğü madde miktarı aynı, 3. öncül yanlış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. soruda E yanlış, sıcaklık azaldığında çöz. artıyor. Şıkta denilenin tersi doğru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah kardeşim.
  • thrain T kullanıcısına yanıt
    2.soruda hem etil alkol hemde su sıvı olduğu için tek faz vardır. Etil alkol ve su arasında hidrojen bağı oluşur yani fiziksel bağ oluşur.Bu nedenle ilk iki öncül doğrudur.Alkol ve su birbirine karıştığı için yoğunluk farkıyla ayrılamaz bu nedenle 3.öncül yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesquikkk

2.soruda hem etil alkol hemde su sıvı olduğu için tek faz vardır. Etil alkol ve su arasında hidrojen bağı oluşur yani fiziksel bağ oluşur.Bu nedenle ilk iki öncül doğrudur.Alkol ve su birbirine karıştığı için yoğunluk farkıyla ayrılamaz bu nedenle 3.öncül yanlıştır.

eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.