Şimdi Ara

// 4 KATLI EVDE KULLANILACAK MODEM //

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eve internet bağlatacağız ama 4 katta da çekmesi gerekiyor. Modemi mecburen 2. kata koymak zorundayım ve kenarda durması gerek katın ortasına da koyamıyorum. Bi alt katta tv de var ve ondan da nete bağlanacağım. 4. kat çatı katı orda pek çekmese de olur ama diğerlerinde güçlü çekmesi benim için çok önemli.

Bu yüzden ne tür modem kullanmam gerekir? Yoksa access point ya routers gibi şeyler varmış bunlardan mı kullanmak mantıklı? Bazı access pointler tvlerde uyumlu değilmiş galiba.

Tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: xaudio

Arkadaşlar eve internet bağlatacağız ama 4 katta da çekmesi gerekiyor. Modemi mecburen 2. kata koymak zorundayım ve kenarda durması gerek katın ortasına da koyamıyorum. Bi alt katta tv de var ve ondan da nete bağlanacağım. 4. kat çatı katı orda pek çekmese de olur ama diğerlerinde güçlü çekmesi benim için çok önemli.

Bu yüzden ne tür modem kullanmam gerekir? Yoksa access point ya routers gibi şeyler varmış bunlardan mı kullanmak mantıklı? Bazı access pointler tvlerde uyumlu değilmiş galiba.

modem orta katta her kata bir router ile kablosuz tekrar yapilir gibime geliyor ufak bir kayipla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Arkadaşlar eve internet bağlatacağız ama 4 katta da çekmesi gerekiyor. Modemi mecburen 2. kata koymak zorundayım ve kenarda durması gerek katın ortasına da koyamıyorum. Bi alt katta tv de var ve ondan da nete bağlanacağım. 4. kat çatı katı orda pek çekmese de olur ama diğerlerinde güçlü çekmesi benim için çok önemli.

modem orta katta her kata bir router ile kablosuz tekrar yapilir gibime geliyor ufak bir kayipla

onun yerine güçlü bi modemle çözülemez mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

onun yerine güçlü bi modemle çözülemez mi?

tek bir modem yuk olarak kalkar ama kablosuz yayin için ayni şeyi soylemek zor sıkıntı olabilir uc noktalarda

• eve tek faz geliyorsa 8 adete kadar powerline adaptor alabilirsin
    hatta wifi ozellikli olanindan alip her katta ayri ayri wifi sinyali dagitabilirsin istersende kablolu yada kablosuz baglanirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etyemez -- 4 Kasım 2013; 2:30:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etyemez

eve tek faz geliyorsa 8 adete kadar powerline adaptor alabilirsin
    hatta wifi ozellikli olanindan alip her katta ayri ayri wifi sinyali dagitabilirsin istersende kablolu yada kablosuz baglanirsin

tek faz gelip gelmediğini nasıl anlayabilirim?
  • elektrik panosundan sayaca bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Modeminizi karşı binanın orta katına koyun. Aynı fazdan beslenme ihtimali %30, oda daire sayısına bakar, Daire sayısı / 3 ortak fazda olabileceklerin sayısını verir.
    Modeminizi ilk cümlemdeki gibi karşı binaya bir yere koyun en azından o cephede olan tüm odalarda sorunsuz bir wifi bağlantısından bahsedebilirsiniz. Wifi betonarme binalarda en fazla geçirdiği 1 kattır. diğerlerinde hızlı bağlantı görünmesine rağmen yüksek oranda kesintilere maruz kalır.

• 4 katta çekecek bir AP veya benzeri cihaz varsa hemen söyleyin , şirket olarak onu satmaya başlayalım.
  • Router gerekli

•  // 4 KATLI EVDE KULLANILACAK MODEM //

Benim kullandığım TP-LINK TD-W8970 300Mbps Kablosuz N Gigabit ADSL2+ Modem Router modemi göz önüne alırsak durum 4 katlı bir binada böyle eğer binanın neresine gidersen git dört dörtlük bir çekim istiyorsan her kata bir tane access point koyarsın sorun çözülür.
    Access Point olarak önerilerim: Air4410 ve Air4310 bu ürünleri kullandım performansları gerçekten göz alıcı. Bunun dışında farklı markaların ürünleri de tercih edilebilir.
    Bu arada modemin performası gerçekten iyi dört dörtlük bir kablosuz performans için değiştirilebilir 3 adet anteni var tavsiye ederim her işini görür ben çok memnunum.
    Orta halli bir modem istiyorsan yukarıda belirttiğim modemi tercih edebilirsin.
    Yok para sorun değil daha kaliteli uçuk bir cihaz istiyorum dersen 5 GHz ile çalışan modem ve ve Access Pointler sana dört dörtlük bir kablosuz performansı yaşatacaktır.
    Örneğin;
    Air4420
    ya da
    TP-LINK TD-W8980 N600 Kablosuz Dual Band Gigabit ADSL2+ Modem Router

Ayrıca şöyle bir kombine de yapabilirsin;
    Madem modem 2. katta olacak alırsın bi TP-LINK TD-W8970 koyarsın, cihaz alt kata sıkıntısız sinyal iletir tvsi falanı filanı problem yaşamadan bağlantı sağlar,
    3.kata da
    2.4GHz High Power Wireless Outdoor CPE TL-WA5210G koyarsın hiçbirşeye ihtiyacın kalmaz 4 katta da nereye gidersen git nete girebilirsin.
    alacağın ürünlerin n kablosuz performansını destekliyor olmasına dikkat et n özelliği sinyalin daha kaliteli iletilmesine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 17 Kasım 2013; 22:11:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

// 4 KATLI EVDE KULLANILACAK MODEM //

Benim kullandığım TP-LINK TD-W8970 300Mbps Kablosuz N Gigabit ADSL2+ Modem Router modemi göz önüne alırsak durum 4 katlı bir binada böyle eğer binanın neresine gidersen git dört dörtlük bir çekim istiyorsan her kata bir tane access point koyarsın sorun çözülür.
    Access Point olarak önerilerim: Air4410 ve Air4310 bu ürünleri kullandım performansları gerçekten göz alıcı. Bunun dışında farklı markaların ürünleri de tercih edilebilir.
    Bu arada modemin performası gerçekten iyi dört dörtlük bir kablosuz performans için değiştirilebilir 3 adet anteni var tavsiye ederim her işini görür ben çok memnunum.
    Orta halli bir modem istiyorsan yukarıda belirttiğim modemi tercih edebilirsin.
    Yok para sorun değil daha kaliteli uçuk bir cihaz istiyorum dersen 5 GHz ile çalışan modem ve ve Access Pointler sana dört dörtlük bir kablosuz performansı yaşatacaktır.
    Örneğin;
    Air4420
    ya da
    TP-LINK TD-W8980 N600 Kablosuz Dual Band Gigabit ADSL2+ Modem Router

Ayrıca şöyle bir kombine de yapabilirsin;
    Madem modem 2. katta olacak alırsın bi TP-LINK TD-W8970 koyarsın, cihaz alt kata sıkıntısız sinyal iletir tvsi falanı filanı problem yaşamadan bağlantı sağlar,
    3.kata da
    2.4GHz High Power Wireless Outdoor CPE TL-WA5210G koyarsın hiçbirşeye ihtiyacın kalmaz 4 katta da nereye gidersen git nete girebilirsin.
    alacağın ürünlerin n kablosuz performansını destekliyor olmasına dikkat et n özelliği sinyalin daha kaliteli iletilmesine yarar.

çok sağolun teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.