Şimdi Ara

4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
2
Favori
90.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle daha fazla sormayalım konuşmayalım dediğiniz bu konuyu üstelediğim için hepinizden özür dilerim.

    Ama sormazsam içim rahat etmeyecek...

    Ma790xt-ud4p gigabyte anakartım.Amd phenom 2 955 be am3 4 çekirdek 3.2ghz işlemcili bir bilgisayar toplattım 1 ay kadar önce.Sisteme bütçemin yettiği müddette para harcadım kingston hyper-x alacaktım fakat toplama işini sabırsızlıktan 1 haftadan 3 güne çektiğim için hi-level ddr3 1333mhz 2x2gb kit takmak zorunda kaldık.Ekran kartım ise hd 4800 serisi ama 4830 muydu 70 miydi açıkçası hatırlayamadım çok araştırma seansından sonra hangisini taktık bilemiyorum şu an alttan alıverin artık :)

    Ram'i 2 kit halinde taktık.Yani 2x2gb x 2 adet set.Yani 2gb'lık 4 adet ram.Eve ilk getirdiğimde toplayan firma vista kurmuştu fakat açılırken ram hata sesi veriyordu.Kasayı açıp 2 adet rami çıkardım.Yine aynı ses.Çıkardığım 2 rami takıp diğer 2'sini taktım ses hatası geçti ama vistanın dosyalarından birini bulamadığı uyarısını veriyordu işletim sistemi gece yarısı heyecandan hevesten açıcam bakıcam bilgisayara diye xp cd'si takıp formatladım.

    Daha sonra ramleri götürüp firmaya değiştirttim hatalı olan 2'li kitin çalışmayanını.Yenisi geldi bugün taktım bilgisayarım/özelliklerden girdiğimde 3.2gb olarak görüyorum.1gb 256bit 4800 serisinin gereksinimini biliyorum haliyle 4 olmamasını anladım.Diğer 4'ü göremeyince takıldım ve çok sık olarak göz attığım forumunuza üye olup tarattırdım konuyu burayı buldum.

    Başlığı okumadan önce bios'a girip bakmıştım orada 8160mb olarak ram gördüğünü gördüm değiştirilemeyen satırlardan birisinde.Sistem ram'leri görüyor ram hatası yok bilgisayar olağanüstü hızla çalışıyor normal bir şekilde.Ama başlıkta anladığım kadarıyla vista'lar 64 bit xp 32 bit galiba.Yani eğer yanlış anlamadıysam konu hakkında profesyonel olarak bilgi sahibi değilim kusuruma bakmazsınız herhalde.

    Söyleyeceğim daha doğrusu soracağım soruya gelirsek.Bilgisayar hiçbir oyunda hiç bir şekilde yavaşlama göstermedi şimdiye kadar.Sadece undercover'ın bütün grafik özelliklerini ultra hale getirdiğimde oyunu yavaş çekime alma özelliğini etkinleştirdiğimde ekran kartının bir takım yetersizliklerinden olduğunu düşündüğüm yavaşlama görüntü yenilemenin düşüşü etkisini gösterdi.

    Haliyle bunu anlarım x2 veya 500-600 dolarlık bir ekran kartı almadım hd 4800 serisine girdim.Onun dışında problem yok.Fakat vista kurmazsam ramlerden faydalanmanın teoride evet ama uygulamada zor olduğunu algıladım ilk yazıdan.4 yapılabilir denilmiş ama uygulamada tam performans vermediği yazılmış.8 olmasını zorlamam xp'yle...

    Fakat oyun gereksinimlerine baktığımda xp'de 256mb ekran kartı 2 gb ram isteyen oyunların vistata 512mb ekran kartı 4 gb ram istediği gibi bir çok gereksinim yazılarıyla karşılaştım.

    Şimdi ben 4gb ram 1 gb ekran kartıyla xp'de sorunsuz oyun oynayabiliyorum.Vista yüklesem aynı kalitede oyunlar oynadığımda fark ne olur aşağı yönde yukarı yönde nerelerde fark yaratır tam anlamıyla cevap yazabilen birisi olursa minnet duyarım.

    Bir de bilgisayardan tam anlamıyla anlamayan bir arkadaşım (aklınca kendisi proftur bu konularda ama neyse) vistanın oyun oynatmadığı konusunda bir şeyler geveledi açıklayamadı vista yükleme falan dedi.Oyun açtırmıyor oynatmıyor v.s bir şeyler saçmaladı anlayacağınız o bilmesede konuyu tam olarak kulaktan duyduysa birileri daha söylüyordur mantığıyla sizlere sorayım dedim.Çünkü sanal ortamda bilgili insanların derin teknik konuları konuştuğunu gördüğüm kaliteli bir yer olarak burası vardı aklımda.

    Sistemimi durumu detayları yazdım.Vista'ya geçersem ne olur performans-kalite farklı neler olur birisi anlayabileceğim şekilde açıklayabilirse gerçekten çok sevinirim.Cevaplayan vakit ayırıp okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.

    İyi forumlar...




  • Merhaba arkadaşım aynı sorun sizde oldugu gibi bendene var bilgisayarım özelliklerinde 4 gb görürken sistem ram kullanımında 3 gb görüyor ve vista 64 bit busines ne alaka be abicim anlamadım kesin bir regedit ayarı varda bakıcaz bulup yapcaz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R

    Arkadaşlar Sistem Özelliklerinde 4GB görünüyor;ama Görev Yönetici'sinde Toplam 3309MB olarak görünüyor?
    Vista Home Premium 32Bit
    İşlemcim PAE destekliyor DEP'yi özellikler listesinde göremedim. (Özellikler listesinde yapamadıklarını da gösteriyor da)

    EDİT: YUKARDAKİ ARKADAŞTA OLANLARIN AYNISI; AMA BENDEKİ VİSTA 32BİT
  • arkadaşlar ben i7 en son masa üstü pc topladım 6 gb ram taktım ama oda kullanılan ramı 3 g gördü gelin burdan yakın tüm updateleri sp2 sini vs herşeyi kurdum ama yok
  • 4 Tane 2 GB DRR2 1066 MHZ RAM TAKILI AMA 3 GB OLARAK GÖRÜYOR.BENİM MERAK ETTİĞİM RAMLERİN SADECE 3 GB TINIMI KULLANIYOR YOKSA 3 GB YAZISI GÖSTERMELİK Mİ???
  • windows 7 de durumlar nasıl?
    kullanan varmı 4gb ram windows 7 32-bit olarak?
  • mükkemmel bir okunu olmus gerçekten akdaslarim yarisinin bu konuda atip tuttuklarini şimdi anladim :)) ellerinize saglik özellikle Hicks mate'imize tskr ediyorm
  • yukarda yazilanlara ii ce göz atmadi tavsiye derm bi kod yaziyosun yanliş hatirlamiyoram bilgisayarim>özellikler >gelişmişten>startup and recovery settings diosn. sonra orda to edit the strartup options file manually var edit yapip açiyorsn >multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect/(buraya)PDA YAZİYORsn ve restart yapiyorsn çözüm bu.Hicksn emeğine sağlik tekrar :))
  • yanlişim varsa düzeltin lütfen? ben de 1 gb ram varda yardimci olmak babinda söledim :)
  • bende vista sp2 kullanıyorum 4gb dual ram yakında elime geçecek vista 3 küsür görecek diyorsunuz görsün sorun olmaz tek sorun herhangi bir sorunla karşılaşabilme riskim varmıdır acaba
  • demekki benmde XP kurmamam lazım Vistayıda beğenmiyorm boşa ram kasıo :)
    ellerine sağlık
  • Arkadaşlar iyi günler benim de bir sorum olacaktı.

    Bilgisayarım---->özellikler'de 6 gb

    CPU-Z ile 6 gb

    fakat görev yöneticisinde 3.062 gb görünüyor RAM

    hangisini ele alacağım ben

     4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri
  • Arkadaşlar Service Pack1 yüklü olmasına ragmen görev yöneticisinde 3.062 GB RAM gözüküyor. Lütfen bir yardım eli uzatın kardeşinize
  • Arkadaslar konu hort olacak ama benim sorum su sekilkde...Simdi tamam 32 bit işletim sistemleri 3.2
    GB görüyor ki benim işletim sistemimde de aynısı var...Benim merak ettiğim 3.2 GB görünen ram oyunlarda 4GB olarak görür mü??? Yoksa 32 Bit işletim sistemi üzerinden oyunu oynadıgımız icin ve 32 Bit işletim sisteminin 3.2 GB Ram gördüğü icin sadece 3.25'lik kısmı mı gösterir???
    Ayrıca günümüzde ki oyunlar ramin hepsini kullanıyorlar mı??? Yani Ramimin 4 GB olması icin 64 Bitlik işletim sistemine gecmelimiyim???
    Son olarak da Win 7 64 Bit'de sürücü,oyun ve programlarda kurmada bir sorun yasayan oldumu??? Ya da oyunları edinirken malum yerlerden ya da ilacını yaparken???

    Benim sistemim ayrıca komple 64 biti destekliyor mu??? Sistemim E8200,Abit AW9D anakart,Patriot 2*2 DDR 2 800 Ram,Zotac 8800 GT ekran kartı...

    Kısacası benim işletim sisteminin ne kadarı kullandıgı ilgilendirmiyor...Benim icin oyunlarda,programlarda en hızlı ve düzgün calısan bir işletim sistemine ihtiyacım var...Win 7 64 bit bunu sağlayabiliyorsa buna gececeğim...İnsallah bir hatamız olmamıstır...İyi aksamlar




  •  4 GB RAM GÖRMEME SORUNU ve Windows İşletim Sistemleri


    arkadaşlar, makinemde (toshiba satellite a200-1bp) 4gb ram var,
    sistemim windwos 7 ultimate 64bit fakat windows ramimi 3gb görüyor,
    ekran kartı nvidia geforce go 7300 256MB
    BIOS a girip baktım fakat bununla ilgili bir ayar bulamadım, windowsun 4gb rami görmesi için ne yapabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukaslan -- 30 Ekim 2009; 13:52:58 >
  • 4 GB. ve üzeri RAM kullanacaksanız 64 Bit bir Windows



  • Teşekkürler bilgilendirmeler için.

    Benim söyle bir sorum olacak, 64 bit windows xp kullansak bunun bize bir zararı olurmu program ve oyun uyumsuzlugu bakımından ?
  • Windows 7 aldım 32 bit çıktı yine 3,25 görünüyor ram..

    Sormak istedigim konu su burda kayıp görünen 750mb ramın bize oyunlarda ne kadr zararı olur..
  • benim bir sorum var
    şimdi benim bilgisayar xp 4 gb ramim var ama 3 görüyo niyeee


    Yav arkadaşlar harika bir şekilde açıklamışlar herşeyi, neden aynı soruları ısıtıp ısıtıp tekrar soruyorsunuz.
    topu topu 3 sayfa okuyuverin yav.

    Yazan herkesin ellerine sağlık diyorum o kadar.Mükemmel bir açıklama olmuş
  • 32 Bit Vista işletim sistemine SP2 yüklerseniz, 4 Gb. RAM i görür.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Xp 32 bit Notebook kullanıyorum 3GB Ram var fiziksel bellek 3,1 görünüyor görev yöneticisinde. bu akşam 2GB Ram siparişi verdim konuyu okudum 4 GB 3,25 olarak görüyor demişssiniz. O zaman 3GB takılı olan bir 32 XP ilemi yoksa 4GB takılı olan bir 32 XP ile daha iyi performans alırız ben bunu merak ediyorum. cevap çabuk gelirse 2GB ram siparişimi iptal edicem net üzerinden. teşekkürler
    3 GB Ram takılı olan XP de ram tam kapasite ile çalışır yani 3 GB dan kesinti olmaz derseniz o zaman sistemi 4GB a çıkarmanın bir anlamı yok 3.25 için 100TL harcamak saçma olur. ama 3GB ram ı olan bir sistem bunu tam olarak 3GB görmez 4GB takıldığı zamanki gibi kesinti oluyor derseniz ancak o zaman 4GB a yükseltmek gerekir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk76 -- 4 Aralık 2009; 2:40:45 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.