Merhabalar... >256 kpbs adsl bağlantı alıp bunu 4 adet bilgisayara bağlamak istiyoruz. >öğrenmek istediğim ; 4 adet porta sahip bir modem mi? yoksa RJA-45 cıkışlı bir modem alıp üstüne bir adet 20 dolarlık 8lik switclerden mi almak daha mantıklı olur? >modem olarak ilk tercih için zoomx5 düşünüyoruz,ikinci tercihte zoomx4+inca 8lik switch iki seçenekte aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyor. >birde yazdığım zoom modemlerde herhangi şikayeti olan varmı acaba? (bu zoom modemlerde her türlü ayarı manuel girmek mümkünmü acaba ?) >aşağı yukarı aynı fiyata başka önerisi olan varmı? >saygılar...
tabi ki modem ve hub ayrı olsun, yarın 5. bilgisayar karşına çıkar, tekrar hub alman gerekir.
5. bilgisayarda Usb ile baglanir
x5 cok pahali, x4+hub da pahali sadece 4-5 bilgisayar içinse ve bu sayı sanmıyorum ama 5-10bil. olmayacaksa 4portlu ucuz bir modemde isini gorurki ben Cnet kullanıyorum hicbir problem kopma yok ama dedigim gibi bu sayı artabilirse hub almak tek cozum
Sana Tavsiyem ileriyi düşünerek 16 lı Hub al ileride 16 adet pcye kadar paylaştırabilirsin. Modem konusunda Arescom Netdsl tavsiye ederim fiyatları yaklaşık aynı seviyelerde kalite olarak iyi ben 512 k Netdsl 1000 modelini kullanıyorum çok memnunun.kolay gelsin
o kadar bilgisayar nerden bulucam :)..öğrenciyim eve adsl bağlatacağız 4 adet bilgisayar var ,iş yeri falan değil yane. >zaten en fazla alabileceğimiz modem zoomx5 gibi bir şey.Bizim için önemlisi stabil olması+hattan kolay düşmemesi +manuel ayarla izin vermesi >yardımlarınız için teşekkürler...