Selam arkadaşlar başlıkta belirttiğim değerde direnç lazım bir türlü bulamıyorum bu işlerde amatörüm atx güç kaynağı test devresi yapmak istiyorum herşey tamam tek direnç kaldı. direncin kaç watt olduğunu nasıl anlarız elimde birsürü elektronik hurda var ama bu watt olayında takıldım. yada bu değerde smd direnç varmıdır varsa üzerinde ne yazar? Uzman arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
cevap için teşekkürler. peki direncin kaç watt olduğunu nasıl anlarız? kusura bakmayın bu işlerde amatörüm
taş dirençlerin üzerinde yazar kaç watt olduğu. 10w lık diren. taş direnç olur zaten. ayrıca bluemavi den bulabilirsin. kolay gelsin...
quote:
Orijinalden alıntı: kenakord08
2 adet 10 k.ohm 4 watt direnci paralel bağla (5k 8 watt eder) veya 4 adet 1k.ohm 2 watt direnci seri (4k 8 watt eder) bağla
Hocam siz yapmayın bir an dalgınlığınıza geldi galiba 4.7 Ohm 10 watt direnç diyor arkadaş.
Bu dirençlerin zaten toleransları olur yani 4.7 ohm direnç aslında bu değerden aşağıda veya yukarıda olabilir. 2 adet 10 Ohm 5 watt direnci paralel bağlayın 5 ohm 10 watt direnciniz hazır.