Şimdi Ara

4,5G için 8000 baz kuruldu.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s.volkan

Ya beyler siz 100- 200 mbps hizlardan bahsediyorsunuz

60-70 i gorun opun basiniza koyun sonra hayal kirikligi olmasin :D

Benim bahsetmek istedigim hizdan öte kapasite.
    Zaten 10mbit yeterli bir hiz ama yoğun bolgelerde 3g ile sayfa bile acilmiyor. 4gde 800 hepsi eşit avea 2de kullandigi 1800lerden 4gye takviye yaparsa 1800de avea ve turkcell eşit hale geliyor.
    İşe yarar 40mhz var 2600 stadyum kalabalık caddede iş görür.
    Avea ve turkcell ise yarayan 300mbs kapasiteye sahipken. Vodafone işe yarar 150mbps kapasite var.
    Geri kalan 2600takviye frekans bina icine girmesi zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: backend

@s.volkan

Vodafone kısaca 4G için yatırım yapmak istemiyorum. Türklere 4G fazla 3G nelerine yetmiyor. diyor ama yok öyle olay Turkcell 5 taşıyıcılı sistemi konuşuyor. Çok rahat Turkcell 4G yükünü kaldırır. Vodafone kaldıramazsa tarihe gömülür yapacak bir şey yok.

@s.volkanın paylaştığı yazıyı okudum
    Orda hasan suelin ne demek istedigi fiber konusunda bir tekellesmenin olduğu
    Fiber alt yapı yatırımi yapılırken türk telekom dan izin alınması gerektiğini anlatmış
    Yaptığım araştırmalarda operatörler fiber alt yapı yaparken türk telekom dan izin alması geriyor diye ibare var
    Baz istasyonu konusunda belediyeler hak talep ediyor ortada var olan sorunlar var hükümet bu sorunları çözmesi gerekmektedir
    Türk Telekom ne kadar yatırim yapmış fiber de hiç araştırma yaptınız mı
    Türk Telekom kamu kuruluşu iken genelde fiber alt yapı çalışması yapmış özelleştirildikten sonra ne kadar yatırim yapmış bi araştırın
    Turkcel de ortak fiber den yana hatta türk telekom yanaşmazsa bu ortak yapıya vodafone ile beraber yapmaya kararlıyız diye açıklama yaptı turkcel genel müdür yardımcısı
    Siz tekel olan Türk telekomu savundukca biz çok daha bizi kullanır türk telekom
    Bende ortak alt yapi yapılmasının destekcisiyim

• Turk telekomün yaptığı reklamlari Fethullah gülenin algı operasyonu gibi görüyorum

• Aynen dediginiz gibi

Bi kapasite istanbul icin bence en cok turklcelle lazim.

Cok uzun sure Avea ve Vodafone kullandim bir kac kapsama sorunu icin Turkcelle gectim 6 ay oldu resmen hayal kirikligi yasiyorum. Ozellikle data kisminda. Stadyumda felan giris imkansiz. Internetten bisey kontrol edeceksek arkadaslarin hattindan bakiyorum her defasinda.bazen onlarda da sorun olsa da genelde problemsiz

Yine turkcell istanbl metrobuste oldukca sıkıntılı. Arkadas demisti inanmamistim,aksam saatlerinde gecen test ettim en yogun saatlerde neredese internet girmiyor gibi bisey.

4g ile umarim bu kapasite sorunlari duzelir.

Turkcell'e uzaktan bakip ne operator diyen arkadaşlar varsa da size bir tavsiye verdiginiz fiyati asla hak etmiyor. Operatorunuzun kiymetini bilin.

Umarim bu kapasite isi bir nebze cozulur beklemedeyim

• Bu fiber alt yapı ile hiç bir operatörü kurtarmaz fiber alt yapı kurulması için hükümet bir çalışma yapması lazım bana göre

• görüntülü konuşma ne oldu??

bende turkcell faturalı var, hiç görüntülü konuşmadım hangi programla mümkün?

bu arada hız artsa da bir kota verecekler süründürecekler, türkcell'den bahsediyoruz burada, en yamyam firma değil mi bunlar?

mecbur olsam valla geçmezdim turkcell'e.. Ses kalitesi de hiçbir şey farketmedim vodafone turkcell hiç farkı yok bence..
  • Vodafonenin 7 il' de fiber alt yapı çalışması mevcuttur yaptığım araştırmalarda
    Vodafone fiber alt yapı çalışması yok diyenlere

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Türkcell gücünü son güne bekletiyor.Aktif etmiyor baz istasyonlarını madem son güne bekletiyor.Avrupa'dan Türkiye'ye gelenler LTE kullanacak dendi aktif olmayan LTE nasıl kullanılacak şüpheliyim.Türkcell bu konularda pasif kaldı 2 milyar dolar vermekle herşey çözülmüyor demekki benim için çok yüksek hızlar bir ifade etmiyor.Bana 10 mb/sn versinler fazlasını istemem zaten bu kotalarla yüksek hızlarda ne indireceksiniz zaten daha çok erken olduğunu düşünüyorum.Kapsama alanı hangi operatörün çok ise o kazanacaktır.Şehir merkezlerine nüfus yoğun olduğu yerlere 1800,2100,2600 mhz baz istasyonları kurarlar.İnsanlar avea neden geçmiyordu telefon çekmiyor diyorlardı aynı mantık olacaktır.
    Zaten çoğu nüfus 3G'ye devam edecektir.

Turkcell'in baz istasyonları aktif. Bahsedilen durum sadece İstanbul için geçerli çünkü 1 nisan 2016 sabahı Turkcell İstanbul'da gövde gösterisi yapmak istiyor. Diğer şehirlerde (bazı çok büyük iller hariç) şebeke aramada Turkcell 4G'yi sorunsuz şekilde görebilirsiniz.

1 şubat 2016 itibariyle ülkemize gelen turistler için 4G kullanımı hizmete girdi. Hattı roaming'e açık, 4G destekli sim kartı olan, hattı 4G özelliğine açık, Türkiye'deki operatörler ile anlaşması bulunan ve data paketi olan her yabancı hat şu an 4G şebekesini kullanabiliyor. Bu sadece Turkcell için geçerli bir durumda değil. Turkcell Europa hattı olan bir akrabanız varsa ve Türkiye'deyse denemesini rica edebilirsiniz.

Turkcell'i seçildiğinde İstanbul için şu anda turistlerde doğal olarak 4G şebekesini kullanamaz ancak diğer şehirlerde bir sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

Şebeke aramalarında Turkcell'in çıkmamasını bu söylediğiniz açıklıyor. Zannetmiyorum ki Türk Telekom, Turkcell'in önüne geçebilsin. Turkcell liderliği kolay kolay bırakmaz.

Şebeke aramada çıkmıyor oluşu İstanbul ve bazı büyük iller için geçerli. Anadolu yakasının bir bölümünde ise Turkcell LTE şebekesi tamamen kapalı çünkü Kadıköy Bostancı civarında genel müdürlük var, Maltepe civarında test merkezi var, Kartal civarında teknik hizmetler bölümü var. Burada şu an testler yapılıyor ve bu sebeple özellikle şebeke aramasında çıkmıyor. Avrupa yakası ise dün gece 00.00'da kesildi. Ayrıca saydığım bölgelerde yapılan testler yüzünden 3G sıkıntısı da yaşanabiliyor.

Turkcell İstanbul'da gövde gösterisi yapmak istiyor ve buna hazırlanıyor. Bu sebeple var olan LTE şebekesi, şebeke aramasında gözükmüyor sadece mühendisleri görebiliyor. Gizli wifi ağı gibi düşünün. 1 nisan olunca Turkcell İstanbul'un tamamında şebekesini tekrar görünür yapacak ve güzel hızlar verecek. Türk Telekom'da ciddi yatırım yapıyor gezdiğim 20 civarı ilçenin hepsinde Türk Telekom 4G LTE sinyali vardı.

• backend kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114725925&p=1#114740075

• Yanlış anladınız. Ben bu dünyada hiçbir şekilde Türk Telekom'u savunmam. Adamın söylediklerine dikkatli bakarsanız ortada bir hazır isteği var. Turkcell'in fiber altyapısını görmek mümkün, lögar kapağı saha dolabı vs. ama Vodafone için İstanbul'da birtek Levent'de gördüm bu mu yaptığı yatırım. Anadolu yakasında sık sık dolaşıyorum ve bahsedilen Vodafone altyapısını görmedim.
    Türk Telekom'un yatırımının %50'ye yakın azaldığını biliyorum ve hala bunun etkisini çekiyorum. Bunda devletin bişey yapması lazım, adamlar özelleştikten sonra resmen hazıra konuyor ve mümkün olduğunca sıfır yatırımsız maksimum kar mantığında.
    Hiçbir şekilde ben Türk Telekom'un engel çıkardığını sanmıyorum. Çünkü kaç tane yerde hem Türk Telekom hem de Turkcell altyapısı var. Özellikle sitelerde bu göz görülebilir bir şekilde bariz belli. Yani bu yatırım yasağını birtek Turkcell mi delebiliyor? Bizdeki bütün şirketler aynı mantık insanları nasıl yolabiliriz. Vodafone'un yurtdışı hizmetlerine bakın, birde buraya bakın. Resmen bizi kaz gibi yolarken elin Avrupa'sına bahar yaşatıyor.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom engelliyor ya da geciktiriyor bir şekilde, hani bu uzun zamandır sektörde şikayet edilen bir şey. O uzun zamandır da ciddi bir fiber yatırımı yok İstanbul'da. Sol fiber 2010 öncesi iyi yatırım yaptı ama bir daha çok azaldı bunlar. 2010'dan sonra kaç yeni sitede hizmete girdi Sol fiber, çokn şikayet vardı bundan. Tek Turk Telekom değil, belediyelerin vs. de çıkardığı zorluklardan dolayı. Ha İstanbul'da olmadığım için kesin demiyorum benim buradan ve teknoloji sitelerinden okuduğum bunlar.

Vodafone, Borusan Telekom fiber altyapısına sahip. TEİAŞ fiberlerini kullanmaya başladılar mı bilmem. Ayrıca Tekirdağ merkezdeki Vodafone radyolink toplama kulesinde 2011 falan fiber çekmişlerdi, diğer ilçelerde de var bazı yerlerde, 3G öncesinde döşenmişti belki de. Vodafone mazgallarında Vathas F/O yazıyor, Vodafone falan yazmıyor. Ha diğerleri kadar toprak altı kazı yapmadı belki ama Borusan altyapısı kendinde, TEİAŞ gibi ülkenin her köşesine giden bir altyapısı var elinde yine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Teiaş, o fiberlerden elektrik sağlamıyor mu? Bizim cadde de var ve büyük bir elektrik santrali var oraya gidiyor. Aynı kablo üzerinden internet hizmeti verilebiliyor mu?
    Superonline takip ettiğim kadarıyla en son Kavacık ve Bostancı'da hizmete girdi geçtiğimiz Eylül ayında. O günden bu yana Türk Telekom ise yeni bir saha hizmete koymadı. Son zamanlarda özellikle İstanbul Anadolu yakasında Türk Telekom fazla yatırım yapmadı, ve 2015'in son çeyreğinde İstanbul'da hiç yeni bir saha hizmete almadılar. Bundan sonra Vodafone'e bu isimle dikkat ederim.
    Teias o fiberleri tarafoları ağdan kontrol etmek için kurmuştur büyük ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Teiaş, o fiberlerden elektrik sağlamıyor mu? Bizim cadde de var ve büyük bir elektrik santrali var oraya gidiyor. Aynı kablo üzerinden internet hizmeti verilebiliyor mu?
    Superonline takip ettiğim kadarıyla en son Kavacık ve Bostancı'da hizmete girdi geçtiğimiz Eylül ayında. O günden bu yana Türk Telekom ise yeni bir saha hizmete koymadı. Son zamanlarda özellikle İstanbul Anadolu yakasında Türk Telekom fazla yatırım yapmadı, ve 2015'in son çeyreğinde İstanbul'da hiç yeni bir saha hizmete almadılar. Bundan sonra Vodafone'e bu isimle dikkat ederim.

Başkasının şeyiyle gerdeği girilmez. Vodafone onun bunun altyapısıyla kaliteli hizmet mi sunacağını sanıyor.
  • sssss5 S kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum eğer dediğiniz gibiyse olabilir. Ama elektrik için kullanılıyorsa internet sunamaz. Eğer Vodafone Teiaş altyapısını kullanırsa Türk Telekom kadar hatta belki daha fazla fiber altyapısı olmuş olur. İstanbul'da hemen her yerde bu altyapı var.
    Direklerin en üstünde yıldırımdan koruma için topraklama telleri var. Onlar izolatörsüz bağlanıyor direğe. O tellerin içlerinde fiber lifler var, oradan iletim sağlanıyor. Eskiden Ankara İstanbul arası 380kV hatları Superonline kiralamıştı ama kirası dolmuştur belki. Şimdi tüm şebekeyi Vodafone kullanabilir ama onda da yasal bir sıkıntılar olmuştu, kullanmaya başladılar mı bilmiyorum.
    Bu da Ocak 2016 haritası.
    TEİAŞ fiber iletişim haritası.

Ayrıca TEİAŞ direk aktif enerjili hatları da iletişim için kullanabiliyor trafo merkezleri arasında ama bunlar düşük kapasiteli. Mesela Trakya'daki her trafo merkezinden bu şekilde İkitelli yük tevziyle iletişim sağlanıyor. Ama işte kapasitesi düşük, yeni fiberler ise TEİAŞ ihtiyaçlarına göre oldukça yüksek kapasiteli ve operatörlere kiralayabiliyor.

• Elinde Turkcell fiber ag haritası olan var mi?

• backend kullanıcısına yanıt
    İşe yarar anlamda bu tür haritalar bulamazsın kolay kolay, şirket içi biraz gizli bilgiler. Hani sızdıranı falan affetmezler. :)

Bu mesaja eklenen görseller:

• Birkaç gün önce gprs' e düşmüştüm. Suan baska konumdayim sadece gprs var ne edge ne 3g nede hspa yok
    Not telefon full çekiyor

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.