Şimdi Ara

4.5 nin asıl özelliği pili az tğketmesiymiş .doğru mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tamam hızlı olması da büyük avantaj. ama 1 saatte biten pili 1.5 satte bitirecekmiş 4.5g
    doğru mudur? eğer doğruysa bu özellik bile yeter geçmeye

• 3G'de baz istasyonu ile telefon arasında, taşıyıcı sayısına göre 5Mhz'lik iki ya da üç bağlantı kuruluyor ama bunlar aynı bantta genişletilmiş bir frekans aralığında olan bir iletişim.
    4.5G ile ise MIMO ile bağlantı sayıları artıyor. Tek bağlantı ile mesela 75 Mbit alınıyor ise çift taşıyıcı ile 150 alınacak. Farklı frekanslardaki yirmilik taşıyıcılar da birleştirilecek vs. 300 Mbit alınacak. Daha üst hızlar için daha fazla taşıyıcı birleştirilecek, daha fazla bağlantı kurulacak. Hani toplamda bağlantı sayısı fazla olduğu için tüketim fazla olacak. Daha fazla megahertz frekans genişliği olduğu için tüketim fazla olacak.
    Ayrıca daha yoğun QAM vs. teknikler kullanıldığı için modeme daha fazla işlem gücü gerektirecek. Bu da daha fazla enerji tüketimi olarak dönecek...

Yani 4.5G, 3G'ye göre daha fazla şarj kullanacak.
    Ama bunun tüketiciye etkisi değişken olacak, tamamen kullanıma göre. Bazı çok şarj götürüyor diyecek, bazı aynı diyecek, bazı daha az şarj yiyor diyecek.

800 MHz istasyonlara yakın kullanıcılarda sinyal çıkış gücü daha düşük tutulacağı için tüketim daha az olabilir hani. Ama bu da yine kullanıma bağlı sonuçlar verecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler detaylı cevap için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam Şimdi Benim Oda 2100Mhz Ve 900Mhz Arasında Kalıyo Çok Az 2100Mhz 3g Çekiyor %1 Çekse Bile 2100Mhz Bağlanıyor O Gidince 900Mhz Geçiyor Ama Tekrar 2100 Gelince Ona Geçiyor Yani Sürekli 0 Diş Veya 3 Diş Arası Gidip Geliyor 3g Hiç Stabil Değil Şimdi 4g Gelince Büyük İhtimalle Bölgemde Sadece 800Mhz Anteni Var Sürekli 800Mhz 4g Kullanıcam Sürekli Frekans Değişimi Olmayacak Birde Daha Fazla Çekicek Benim İçin 4g Daha Az Şarj Harcayacaktır Değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

Hocam Şimdi Benim Oda 2100Mhz Ve 900Mhz Arasında Kalıyo Çok Az 2100Mhz 3g Çekiyor %1 Çekse Bile 2100Mhz Bağlanıyor O Gidince 900Mhz Geçiyor Ama Tekrar 2100 Gelince Ona Geçiyor Yani Sürekli 0 Diş Veya 3 Diş Arası Gidip Geliyor 3g Hiç Stabil Değil Şimdi 4g Gelince Büyük İhtimalle Bölgemde Sadece 800Mhz Anteni Var Sürekli 800Mhz 4g Kullanıcam Sürekli Frekans Değişimi Olmayacak Birde Daha Fazla Çekicek Benim İçin 4g Daha Az Şarj Harcayacaktır Değilmi?

Bazı samsung modellerinde band configrasyonu var.
    Mesela 4g 800ve 3g 900 secerek daha az batarya tuketimi sağlanabilir.
    S2 de arakadaşa 3g 900 2g 1800 secili kullanmasini onermistim gayet verimli kullandi.
    Bende s3 mini var sadece 900mhz seçili. Ama bazı bolgelerde sebeke tamamen gidiyor. Bataryayı epey verimli kullaniyorum

• sssss5 S kullanıcısına yanıt
    Evet Biliyorum servis mode'dan band seçmeyi samsung s6'da buna erişimi kapatmış hiç bir şekilde yapamadım yapmak içinde root gerekiyormuş yabancı forumlarda okuduğuma göre bende root'la falan uğraşmadım hiç şurda 4g ye 20gün kaldı idare edicez gelene kadar gelincede zaten sürekli 4g de kalacaktır telefon bölgemde her şebeke arattığımda türk telekom lte sinyali alıyorum telefon 3g ye düşmeyecektir :)
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Normal kullanımda şarja daha olumlu etki edebilir. Ama İnternet kullanımında falan 900 MHz 3G'ye göre daha fazla şarj tüketebilir de. Hani tam sınırda bir konumdasınız, bundan dolayı bunu ancak 1 Nisan'dan sonra tam anlamıyla görebilirsiniz.

Eğer 2100 MHz 3G sinyalini alabiliyorsanız 1800 MHz LTE sinyalini de alacaktır telefonunuz. Bu durumda daha geniş olan 1800 bandını kullanmayı tercih edebilir.

Hani 1 Nisan'da belli olacak her şey...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

quote:

S2 de arakadaşa 3g 900 2g 1800 secili kullanmasini onermistim gayet verimli kullandi.
    Bende s3 mini var sadece 900mhz seçili. Ama bazı bolgelerde sebeke tamamen gidiyor. Bataryayı epey verimli kullaniyorum

Merhaba, bant seçimi nasıl yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

quote:

Merhaba, bant seçimi nasıl yapabilirim?

Samsung cihazlarda *#0011# çoğu kişi acamadigini söyledi s2 ve s3mini de açılıyor.
    Diğer cihazlari bilmiyorum.
    Menuden kurcalayip bulabilirsin acilirsa

• quote:

Orijinalden alıntı: bodysolid

tamam hızlı olması da büyük avantaj. ama 1 saatte biten pili 1.5 satte bitirecekmiş 4.5g
    doğru mudur? eğer doğruysa bu özellik bile yeter geçmeye

Kota olduktan sonra hızın önemi yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.