Şimdi Ara

3ü arasında kaldım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son bir kaç aydır yaptığım araştırmada bu 3 bilgisayar arasında kaldım.
    lütfen bi el atın yardım edin yorum yapın kafam karıştı iyice !!!! hangisini almalıyım ?

Notebook - 1
    Intel Core i7-4710HQ
    16GB DDR3 1600 MHz. (Max. 16 GB)
    Sabit Disk Kapasitesi 1TB 5400RPM HDD
    M.2 SATA SLOT 128GB
    Pil Ömrü 3 Hücreli Li-on
    EKRAN KARTI 2GB GeForce™ GTX 860M GDDR5
    17.3"/ 1920 X 1080 FULL HD MATTE IPS
    Klavye Arkadan Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)
    Wireless WiFi 802.11b/g/n
    Usb Sayısı 4 Adet
    Ethernet 10/100 Gigabit Ethernet
    Hdmi Yok
    OPTİK SÜRÜCÜ DVD Super Multi
    Ağırlık 3.0 KG
    Garanti Süresi 2 Yıl
    İŞLETİM SİSTEMİ Windows 8.1
    Boyutlar 423 (W) x 293 (D) x 25 (H) mm
    Fiyat : 3.446

Notebook - 2
    Intel® Core™ i7-4710HQ
    12GB DDR3 1600 MHz. (Max. 16 GB)
    Sabit Disk Kapasitesi 1TB 7200RPM HDD
    Pil Ömrü 6 Hücreli Li-on
    EKRAN KARTI 2GB GeForce™ GTX 860M GDDR5
    17.3"/ 1920 X 1080 FULL HD MATTE
    Wireless WiFi 802.11b/g/n
    Usb Sayısı 4 Adet
    Ethernet RJ45-ETHERNET
    HDMI 1
    1HDD + 1 M.2 SATA SLOT BOŞ
    AĞIRLIK 3.4 Kg
    GARANTİ SÜRESİ 2 Yıl
    İŞLETİM SİSTEMİ Windows 8.1
    Boyutlar 415 (W) x 280 (D) x 30.4 ~35.6 (H) mm
    Fiyat : 3.588

Notebook - 3
    Intel® Core™ i7-4720HQ
    8GB DDR3L 1.35V 1600MHz (Max. 16 GB)
    Sabit Disk Kapasitesi 1TB 7200RPM HDD
    M.2 SATA SLOT 120GB
    Pil Ömrü 6 Hücreli Li-on
    EKRAN KARTI 2GB nVIDIA® GeForce® GTX960M
    17.3"/ 1920 X 1080 FULL HD MATTE
    Wireless WiFi Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 802.11aC
    Usb Sayısı 4 Adet
    Ethernet RJ45-ETHERNET
    HDMI 1
    Ağırlık 2.9Kg
    Parmak İzi Okuyucu Var
    Garanti Süresi 2 YIL
    İŞLETİM SİSTEMİ FreeDos
    Boyutlar 413 (W) x 285 (D) x 31,9 (H) mm
    Fiyat : 3.594

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardalia -- 5 Nisan 2015; 15:51:39 >

• Notebook 3 Monster sanırım, öyle mi? Hangini alsan pişman olmazsın fakat iki husus var;
    1- notebook 1'de ki HDD 5400rpm 500-600GB doldurduğunda yavaşlamalar olabilir.
    2-Markalarını belirtirsen kasa kaliteleri gibi markadan markaya değişiklik gösteren özellikler de daha kolay yardımcı olunur.
  • FlexibLe0361 F kullanıcısına yanıt
    markalarını belirtmek istemiyorum kasa konusunda hepsinin başarılı olduguna eminim bir tek 3 no dan yana supheliyim evet dedigin gibi monster abra a7 v6.1
    kasasında bir sure sonra soluklaşma renk atması gibi sorunlar oluşuyor diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum
  • 1.side Acer vn7 diyeceğim ama HDMI girişi var onda. 860m ve 960m'e fazla takılma 860m eğer maxwell'se hiçbir farkı yok. Boştan yere isim. Donanım olarak Abra bır tık daha iyi ama sana şurda yazanları okumanı öneririm :

http://forum.donanimhaber.com/m_103963597/tm.htm

Ayrıca 1.si acer'sa forumdan bu laptop'un i5'lisi bulunan ve teknoloji mağazasında çalışan bi abi bayağı bi yardımcı oldu bana. Isınma sorunu sebebiyle acer seçmeyecektim ama beni bayağı bi ikna etti(ikna oldum daha doğrusu). Sanırım acer'ı alacağım.

Sonuç : Donanım olarak hepsi nerdeyse aynı. Donanım dışı (ağırlık , satış sonrası) gibi şeylere dikkat etmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 5 Nisan 2015; 1:07:57 >
  • markaları takmayın. sadece özellikleri karşılaştırın
  • ardalia kullanıcısına yanıt
    HDD sıkıntısı dışında 1.si. İşlemci 3.'de daha iyi ama işlemci oyun laptoplarında çok bir şey ifade etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 5 Nisan 2015; 1:50:01 >
  • bende işlemcide her türlü etkiler sadece oyun için değil grafik tasarım içinde kullanacağım bilgisayarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 LG arasında kaldım.
    5 yıl önce açıldı
    3 Laptop arasında kaldım.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardalia

bende işlemcide her türlü etkiler sadece oyun için değil grafik tasarım içinde kullanacağım bilgisayarı

0.1 GHZ'lik bir fark var ikisinin arasında.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4720HQ-vs-Intel-Core-i7-4710HQ

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-4710HQ+%40+2.50GHz
    http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-4720HQ+%40+2.60GHz

GPU sınırının belirleyici olacağını düşünüyorum yapacağınız grafikle ilgili işlemlerde. Eğer ilerde GPU ve CPU'ların işleyişini değiştiren yazılımlar geliştirilmezse.

Yinede sonuçlar yukarda. Karar sizin.

Bence 3700 lira gibi bir paranız varsa 1.'yi alın HDD ile birlikte SDD takın. Çok rahat kullanırsınız.

Ayrıca :
    İşlemci belirleyici olmaz çünkü ekran kartınız aşırı iyi değil. İşlemcinin belirleyici olması için ekran kartının işlemciden daha hızlı olması gerekir. 3d programların hemen hemen hepsinde geçerli bu olay.

Basitçe anlatmaya çalışırsam ; GPU , CPU'dan neyi ekrana yansıtması gerektiğini ister , CPU bunun kordinatlarını hesaplayıp GPU'ya verir. Eğer GPU verilen kordinatları 1 ms'de hallediyorsa ve GPU bunları 2 ms'de hesaplayıp veriyorsa (bu işlemin sürekli olduğunu hesaba katarsanız) işlemci sizi yavaşlatmış olur. Ama böyle bir durumun olacağını sanmıyorum gayet yeterli işlemciler ikiside. İşlemciden çok HDD konusuna bakmanızı öneririm. 3500 lira verdiğiniz bir laptop'un 1-2 dakikada açılması sinirinizi bozabilir.

• birinci bilgisayarda zaten 128gb ssd var dahadamı aliim :P
  • ardalia kullanıcısına yanıt
    1283gb yazınca yanlışlıkla yazılmış yok zannettim. İlkini rahat rahat kullanın bence. Windows'u ve kullanacağınız programları ssd atın. HDD'yi depo gibi kullanın. SSD'yi kendiniz taktıracaksanız biraz daha büyük boyutlu bi tane taktırmanız yararınıza olur uzun vadede.
  • düzelttim kardeşim
  • 3 numara iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.