Şimdi Ara

3ds Max ile ilgili sorular...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 3ds Max ile ilgileniyorum ve yeni bir PC toplamak istiyorum.
    Düşündüğüm sistemler
    İ7 2600k+Hd 6870
    İ7 2600k+gtx 570
    Phenom 2 X6+gtx 570...
    Evet biraz garip bir kombinasyon ... Diğer konularda problem yok.. Sadece renderda hangisi önemlidir. Bu forumda herkes farklı dilden konuşuyor. Şimdi render yaparken ekran kartı önemli mi değil mi. Birkaç konuda 3ds max 2010dan itibaren CUDA desteği sunuyor demişsiniz. Doğru mu? Cuda toolkit denen şey nedir.. Bu bilgisayarda oyun da oynamak istiyorum bu yüzden Quadro seçmedim. Ve gtx 570in CUDA çekirdeği sayısı aynı fiyatta bir Quadrodan daha fazla ....Eğer ekran kartı renderda etkili değilse işlemci mi i7 970 yapmayı düşünüyorum. ekran kartı aynı kalabilir.... Kusura bakmayın karışık oldu. Bir iki haftaya almayı düşünüyorum .Şimdiden teşekkürler.... :D

• hocam ortalama bişey istiyorsan 2600k dan vazgeç derim i7 900 serisi bu konuda iyi sonuçlar veriyo
    buradan da test renderlarına bakabilir, kim nasıl sistemle ne kadar sürede almış görebilirsin,
    http://forum.donanimhaber.com/m_33058962/tm.htm
    ekran kartının şöyle bi faydası var aslında renderlar açısından iray diye bi eklenti var 3dsmax e onu incele bir derim
    bu arada 3dsmax e başlamadıysan cinema 4d yi kesinlikle tavsiye ederim
    bende uzun zaman dır amd nin opteron 6200 serisini bekliyorum fiziksel 16 çekirdek i var bu benim için çok önemli zaman açısından :)
  • İş tamamen 3ds max ile ne kadar ciddi ilgilendiğin ve bütçenin ne olduğu ile alakalıdır. Amatör isen fazla kasma iyi bir ekran kartı al, zevkine bak. İş ciddi ise Anakart+İşlemci+RAM'dan kısmayacaksın.
  • İş ciddi evet. Animasyon yapmayı planlıyorum. Ama biri şu ekran kartı olayını ayrıntılı anlatsa iyi olur . Ona göre yatırım yapacağım...
  • Oyun - GeForce/Radeon
    İş - Quadro/FireGL

Modelleme sırasında pro kartların çok ciddi farkı var. Büyük yüklü sahnelerde çok daha rahat çalışma sağlıyor. Bunun dışında ekstra özellikleri var. Autodesk sertifikalı kartlara aşağıdaki linkten bakabilirsin.
    http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/cert?siteID=123112&id=16391880

Bence şimdilik PRo kart almana gerek yok, Autodesk sitesinde bulunan standart kartlardan birini al (önerilen kartlardan yani). Bir az çalış, ihtiyaçalarını belirle, sonra gerekirse Pro'ya geç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 23 Kasım 2011; 13:50:02 >

• Bu forumda CUDA ile render yapabileceğimi görmüştüm. Bilgisayarda oyun oynayacağım. GTX 580 512 CUDA çekirdeğine sahip bu da fazla güç demek......
  • Şu anda Autodesk ve VRAY render motorları CUDA teknolojisini kullanmıyor. Çalışmalar devam ediyormuş ama. Desteği ne zaman geleceği belli değil. GELATO Nvidia'nın render motoru var, o da çok yaygın değil, ama çok hızlı. GTX 580 tavsiye edilen kartlar arasında olsa da oyun için üretilen karttır. Şu an için hızlı render tamamen işlemciye ve RAM miktar/hızına bağlıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.