Şimdi Ara

3dmark 2005 skoru ile ilgili yorum lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk defa şu yapay testlerden birini yapayım dedim, ve 3dmark 2005'ten 5142 puan aldım, millet çok az diyor açıkçası kriterleri de bilmediğim için size danışayım dedim.

İşlemciyi 1.1 oranda en fazla 214 fsb ye alabiliyorum (ram hızı cpu hızı oranını en düşük yaparsam ancak 225 e kadar çıkıyor ama voltajı köklememe ramler bir türlü o/c olmuyor herhalde takoza denk geldik, clear cmos yapmaktan gına geldi, bıraktım)

Bir de ram'ler single channel çalışıyor (anakartım dual destekliyor ama aklınıza gelebilecek herşeyi yapmama rağmen anakart servisten geldikten sonra bir türlü dual channel çalıştıramadım, yaptığım araştırmalara göre bu model giga mobo'larda kronik bir sorunmuş)

Neyse skorlardan girdik, dertlerimizi anlattık yorum alabilirsem sevinirim.

Teşekkürler

• Sistemimiz birbirine yakın bendede 2.8 cpu var. 6600 gt iel 4100 aldım. Ama işlemci ve kartta baya bi overclock vardı. Senin sistem overclocklumu?

Bu arada gigların harbidfen bu konuda sorunu var geçen 2 256 twinmos ram taktım ikiside aadt çipli fakat ne yaptıysam dual çalışmadı.
  • @Erdemliol

Cevabına teşekkür ederim. Sistem dediğim gibi 214 x15 = 3.2 ghz çalışıyor ramler de 428 oldu.

214'ün üzerine çıktığım zaman ramler 1.1'de kesinlikle çalışmıyor voltaj da versem.

Ram / cpu oranını en düşüğe aldığım zamanda cpu yine voltakja dahi 225 fsb nin üzerine çıkamıyor (ram frekansı düşük olduktan sonra çıksa ne olucak zaten) Ramlerin saat hızı da dandik, 3-8-4-4 onlarla daha oynamadım henüz.

Üstelik işlemci şu an oyunlarda 65 dereceleri görüyor, ilerisinde ne olur bilemiyorum.

Ekran kartını normalde 590-1600 kullanıyorum ama testi default hızlarda (560-1400) ve 1024 standartta yaptım.

Ram meselesine gelince. Şimdi ben, usb'den mobile hdd 'yi açıkken takıp güney köprüsünü uçurdum. Kart servise gitti , sadece güney çipi değişti (adam yemin ediyor başka bir şey yapmadım diye) ve bizim dual channel oldu single channel :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superieur -- 29 Aralık 2006; 11:34:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: superieur

@Erdemliol

Cevabına teşekkür ederim. Sistem dediğim gibi 214 x15 = 3.2 ghz çalışıyor ramler de 428 oldu.

214'ün üzerine çıktığım zaman ramler 1.1'de kesinlikle çalışmıyor voltaj da versem.

Ram / cpu oranını en düşüğe aldığım zamanda cpu yine voltakja dahi 225 fsb nin üzerine çıkamıyor (ram frekansı düşük olduktan sonra çıksa ne olucak zaten) Ramlerin saat hızı da dandik, 3-8-4-4 onlarla daha oynamadım henüz.

Üstelik işlemci şu an oyunlarda 65 dereceleri görüyor, ilerisinde ne olur bilemiyorum.

Ekran kartını normalde 590-1600 kullanıyorum ama testi default hızlarda (560-1400) ve 1024 standartta yaptım.

Ram meselesine gelince. Şimdi ben, usb'den mobile hdd 'yi açıkken takıp güney köprüsünü uçurdum. Kart servise gitti , sadece güney çipi değişti (adam yemin ediyor başka bir şey yapmadım diye) ve bizim dual channel oldu single channel :)

ddr 430 baya az kingston olmasına rağmen fazla gitmemiş. 325 den sonra ise sanırım cpu volt istemiş daha yolu var yani işlemcinin.

Bende semesterda arkadaşın 3.0 ile testler yapacam bakalım max kaç görecek?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS:GO ile İlgili Bir Anket
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.