Şimdi Ara

3DMark 2001 Tweaking Guide (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Brandybuck

3DMark 2001 artık sistemi test etmeye yarayan bir test olduğu için , genelde komple sistem overclock ile uğraşanların cok sevdiği bir testtir.
    1.test: Car chease Low Details : Bu test genel anlamda işlemci ile ilgili bir testtir , tüm testler arasında stabilitesi en az test budur. Sıkça tekrarlandığı takdirde çok değişik sonuçlar çıkartabilir.

2.test: Car chease High Details: Bu high detail testi tamamen Ramler ile alakalıdır. Ne kadar cok yüksek fsb ve düşük timing yapılırsa o kadar puan artışı olur. Stabil bir testtir , yanıltması azdır. Tekrar edildiğinde kesinlikle ilki gibi puan vermez , o yüzden bir kere yapılmalıdır.Ayrıca ramlerin stabilitesini ölçmek için sıklıkla kullanılır.

3.test: Dragothic Low Details: Bu test ekran kartı ile yakından alakalıdır , sistemden etkilenir ama esas fps'yi vga 'dan alır.

4.test: Dragothic High Details: Bu high detail testi tamamen vga ile ilgilidir , ne kadar yüsek core ve mem değeri olursa o kadar fps ile geri döner.

5.Test: Lobby Low Details: Yine Ram ile ilgili bir test. Ramlerin mhz ve timingleri ile alakalısı cok fazladır.

6.Test: Lobby High Details: Vga destekli bir test.Test4 ile aynı şeyler gecerlidir.

7.Test: Nature: En uzun süren test budur. Tamamen Vga ile ilgilidir , sistemden en az etkilenen test budur.VGA Stabilitesine cok bakar , diğer testlerin aldıgı değerlerde bu test almayabilir , nature bitiren bir vga diğerlerini rahatlıkla tamamlar.Vga değerleri arttılıp tekrarlandığında puanda paralel olarak artar.

izninle bir kaç düzeltme daha yapayım:

car chase high detail tamamen cpu aritmetik gücü ile alakalıdır. ram hızı ancak minör etkiler yapar. superpi benzeri fsbden çok saat hızına duyarlı bir testtir.
    drago low ve high vga bazlıdır; işlemci gücünden az çok etkilenir, cpu/ram bandwith genişliğinden ciddi anlamda etkilenir.
    lobby low ve high işlemci gücünden etkilenir ancak aslen cpu/ram bandwithinden etkilenir. vga overclock durumu high lobbyde kısmen önemsizdir. ram latencyleri lowda highdan daha çok etkilidir.
    nature: vga tabanlı bir testtir, ancak cpu/ram bandwithinden kısmen etkilendiği pek bilinmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

quote:

Orjinalden alıntı: Brandybuck

3DMark 2001 artık sistemi test etmeye yarayan bir test olduğu için , genelde komple sistem overclock ile uğraşanların cok sevdiği bir testtir.
    1.test: Car chease Low Details : Bu test genel anlamda işlemci ile ilgili bir testtir , tüm testler arasında stabilitesi en az test budur. Sıkça tekrarlandığı takdirde çok değişik sonuçlar çıkartabilir.

2.test: Car chease High Details: Bu high detail testi tamamen Ramler ile alakalıdır. Ne kadar cok yüksek fsb ve düşük timing yapılırsa o kadar puan artışı olur. Stabil bir testtir , yanıltması azdır. Tekrar edildiğinde kesinlikle ilki gibi puan vermez , o yüzden bir kere yapılmalıdır.Ayrıca ramlerin stabilitesini ölçmek için sıklıkla kullanılır.

3.test: Dragothic Low Details: Bu test ekran kartı ile yakından alakalıdır , sistemden etkilenir ama esas fps'yi vga 'dan alır.

4.test: Dragothic High Details: Bu high detail testi tamamen vga ile ilgilidir , ne kadar yüsek core ve mem değeri olursa o kadar fps ile geri döner.

5.Test: Lobby Low Details: Yine Ram ile ilgili bir test. Ramlerin mhz ve timingleri ile alakalısı cok fazladır.

6.Test: Lobby High Details: Vga destekli bir test.Test4 ile aynı şeyler gecerlidir.

7.Test: Nature: En uzun süren test budur. Tamamen Vga ile ilgilidir , sistemden en az etkilenen test budur.VGA Stabilitesine cok bakar , diğer testlerin aldıgı değerlerde bu test almayabilir , nature bitiren bir vga diğerlerini rahatlıkla tamamlar.Vga değerleri arttılıp tekrarlandığında puanda paralel olarak artar.

izninle bir kaç düzeltme daha yapayım:

car chase high detail tamamen cpu aritmetik gücü ile alakalıdır. ram hızı ancak minör etkiler yapar. superpi benzeri fsbden çok saat hızına duyarlı bir testtir.
    drago low ve high vga bazlıdır; işlemci gücünden az çok etkilenir, cpu/ram bandwith genişliğinden ciddi anlamda etkilenir.
    lobby low ve high işlemci gücünden etkilenir ancak aslen cpu/ram bandwithinden etkilenir. vga overclock durumu high lobbyde kısmen önemsizdir. ram latencyleri lowda highdan daha çok etkilidir.
    nature: vga tabanlı bir testtir, ancak cpu/ram bandwithinden kısmen etkilendiği pek bilinmez.

güzel düzeltme olmuş.

• pol , +15 lodbias ile en iyi performansı aldım bir cok kartta , aksine misal 6600gt de lod 15 yapınca en cok nature testini etkiliyor bunu daha ust duzey kartlardada denedım , evet nature tabiki vga testi ama misal 6800gt sli kullanırken işlemci mhz arttırmı bile inanılmaz etkiledi nature' ı ama dediğim gibi kartlar cok kuvvetli ıken oluyor bu olay , gf4 de hissedemezsin.

Ayrıva car chase high details testi cok kuvvetli sistemlerde dediğim gibi tamamen ram timing ile alakalı , misal bh5 ler 270fsb 2-2-2-5 de 190fsb alırken 300fsb 2.5-4-4-8 180fsb de kalıyor.Tecrubeli arkadasların yorumlarının devamını bekliyorum .... paylaşımlı bir topic olsun.

EDİT: Burada yazılan hersey defalarca tarafımdan denenmiş ve tecrubelerle sabittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 3 Ağustos 2005, 15:00:27 >

• bende şahitim
    bak yakında dönüyorum yeni sistemi test ederken 1-2 bench vericem tabi tümden değil maksat tanıtım amaçlı bu verilerden yararlanırız
  • çok güzel bilgiler hocam, devamını bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

çok güzel bilgiler hocam, devamını bekliyoruz

• @Brandybuck

eline sağlık güzel olmuş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 3 Ağustos 2005, 17:41:12 >
  • Eline sağlık,,
    Pol ün 2. yorumuna katılıyorum,nvidia ile ilgili olanı bilmiyorum,siz ne diyorsanız odur.

Bir genelleme,,,
    tüm high detail testler cpu/ram den etkilenir.Bazılarında vga etkisi yok denecek kadar azdır(özellikle car chase high)keza lobby high da vga çok etkili değildir.Ram bandwith delirtir,mutlaka low da öyle fakat,vga dan daha fazla etkilenir.

Dragothic karma bana göre,low da vga etkisi çok fazla olsa da ,high da o kadar değildir.

En nankör test car chase low detaildir.Hele bir de araç, o bidona çarptımı ne yapacağı belli olmaz,çok değişken sonuçlar verebilir.
    Hangi testi önce yaparsanız,ondan alabileceğiniz max puanı(genelde)alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanDostum -- 3 Ağustos 2005, 17:57:00 >
  • ya evet car chase öyle...
    ilk yapıyorum araba bidona çarpmıyo.. sonra yapıyorum bidona çarpıp yolun ortasına atıyor
    Testin kendi stabil değilki
  • Koray abi eline sağlık....
    çok yararlı olmuş ben ve diğer arkadaşlar açısından
  • quote:

Orjinalden alıntı: CanDostum

Eline sağlık,,
    Pol ün 2. yorumuna katılıyorum,nvidia ile ilgili olanı bilmiyorum,siz ne diyorsanız odur.

Bir genelleme,,,
    tüm high detail testler cpu/ram den etkilenir.Bazılarında vga etkisi yok denecek kadar azdır(özellikle car chase high)keza lobby high da vga çok etkili değildir.Ram bandwith delirtir,mutlaka low da öyle fakat,vga dan daha fazla etkilenir.

Dragothic karma bana göre,low da vga etkisi çok fazla olsa da ,high da o kadar değildir.

En nankör test car chase low detaildir.Hele bir de araç, o bidona çarptımı ne yapacağı belli olmaz,çok değişken sonuçlar verebilir.
    Hangi testi önce yaparsanız,ondan alabileceğiniz max puanı(genelde)alırsınız.

yorumuma katılman aynı kafada düşünmemizden kaynaklanıyor; biz farklı platformları K7, K8, P4 karşılaştırıyoruz. biraz düşününce brandy de haklı çünkü o da aynı donanımda/sistemde artı eksi faktörleri belirtmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoL--E 2½ -- 3 Ağustos 2005, 22:04:05 >

• Grafik detayını düşüren Tweakler oldukça anlamsızlar bence, gerçi siz tamamen skora yoğunlaşmışsınız fakat ha kartda OC den dolayı hatalı grafikler oluşarak test tamamlanmış ha biz grafik kalitesini dibe vurdurup testi tamamlatmışız. Bence anlamsız

Bu arada çalışma gerçekten çok güzel olmuş eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 3 Ağustos 2005, 22:14:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Grafik detayını düşüren Tweakler oldukça anlamsızlar bence, gerçi siz tamamen skora yoğunlaşmışsınız fakat ha kartda OC den dolayı hatalı grafikler oluşarak test tamamlanmış ha biz grafik kalitesini dibe vurdurup testi tamamlatmışız. Bence anlamsız

Bu arada çalışma gerçekten çok güzel olmuş eline sağlık

Düsüncelere saygi duyarim.Oyun benchlerini kasilastirmali olarak burada görmek taraftariyim,fakat hep savunulmasina ragmen,göstereni yapani,karsilastirmali netice vereni görmedim (klavye düzeni bozuldu yeniden baslatayim pc yi ben alisik degilim :) )

• Birkaç bilgi de ben ekleyeyim... sanırım alemde en çok platform/sistem değiştirenlerden biriyimdir...

Car chase high için genelde ati kartlar daha başarılı... Her ne kadar vga etkisi az denilsede bazı modellerde ciddi farklar oluşuyor...

Nature testlerinde hemen her zaman Nvidia kartlar daha başarılı... Eee teknoloji de NV...

Testte öncelikle cpu/ram performansı etkili olsun istenirse car chase high lobby high ve drago high yaptıktan sonra low ları yapmak ve nature testini sona bırakmak daha faydalı...

VGA etkisinin önceliği isteniyorsa elbette nature testi önce yapılmalı ve sonrasında drago dan başlanabilir... Highlar önce yapıldığında daha iyi sanki...

Bu dediklerimi şöyle bir SS le destekleyelim tabi... Skorlar benzer olduğu için seçtim bunları... Gerçi publish olmamış pek çok skorda var gerekirse onlara da bakarız... Bu arada bu testlerde nv tweakler kullanılmamıştı ve MSI GF FX 5900@490/970 saat hızlarında Powercolor 9700gold@360/324 saat hızlarında kullanılmıştı...

• 3d mark 2001 için nvidia kartlarda hangi driver daha iyi skor veriyor araştıran oldumu?
  • teşekkürler süper
  • 3D mark 2005 hakkında bılgı beklıyoruz 4 gozlee
  • Çok güzel bir çalışma olmuş, aynısını 03 ve 05 için de bekliyoruz
  • ben bunu yeni görüyorum çok güzel olmuş elinize sağlık.çok kullamama rağmen real-time weaki hiç benchlerde kullanmadım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.