Şimdi Ara

3D RPG OYUN YAPMAK İSTİYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: justlive4life

http://www.youtube.com/watch?v=7VwMZQ0at2Y
    https://www.youtube.com/watch?v=BmphnrnL8cI

iki videoyu sırasıyla izle, sonra vazgeçersin belki.
    Sen sadece senaryo yazacaksın diğer herşeyi başkası yapacak ve %50 alacaksın :)
    Senin senaryoya harcadığın zaman sadece karakterin kaskını yapmak için ZBrush da harcanıyor :)

evet gerçekten süper yapıyorlar ama ben grafiker almayı düşünüyorum bi deniycem :)

• selamgenclerbenencler kullanıcısına yanıt
    Maksimum bütçeni, bu bütçenin kaynağını, varsa daha önceki işlerinin referanslarını falan öğrenebilir miyim?
    Ciddiyetini anlamak açısından.
  • Arkadas o kadar rahat davraniyor ki sanki buyuk oyun sirketlerinse calismis falan. Neyse bekleriz bir sure sonra vazgecer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unity 3d sizce güzel değil mi?ayrıca oyun bilgisayar için olmayabilir belki ama android için yapabilirim en azından daha kolay olur diye düşünüyorum unity 3d ile android için platform var yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamgenclerbenencler

Unity 3d sizce güzel değil mi?ayrıca oyun bilgisayar için olmayabilir belki ama android için yapabilirim en azından daha kolay olur diye düşünüyorum unity 3d ile android için platform var yani

Biraz açık yazsan.

Mesela oyun yapımı için lazım olanları, ve bu lazım olanlardan bildiklerini yazar mısın acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

quote:

Unity 3d sizce güzel değil mi?ayrıca oyun bilgisayar için olmayabilir belki ama android için yapabilirim en azından daha kolay olur diye düşünüyorum unity 3d ile android için platform var yani

Biraz açık yazsan.

Mesela oyun yapımı için lazım olanları, ve bu lazım olanlardan bildiklerini yazar mısın acaba ?

blender,sketchup,maya,3ds max,game maker,3d game studio,eclipse,unity 3d,cry engine falan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

quote:

Biraz açık yazsan.

blender,sketchup,maya,3ds max,game maker,3d game studio,eclipse,unity 3d,cry engine falan

Bunların hepsini biliyor musun ?

• çok zor böyle aklına gelince yapılcak işlerden değil bence bu bilgi gerekli sen bilmiyon yardımcı arıyon böyle olmaz bence güvensiz biri gelirse ne edicen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

Elin değmişken 2 oyunda bana yapıver hacı be. Sevap alırsın. Hazır senaryoya başlamışken, 1-2 tanede roman yaz.

Sorması ayıptır neyin %50 sini teklif ediyorsun? Hayali şirketin mi? Hangi profosyonel senin komik mesajına cevap verir ki?

"Herşeyi yapabilen birisi bana kod öğretsin" = Oldu canım. Bi kaç sene, tüm boş vaktini sen buna ayır. 10 dakikada öğrenilmiyor... Sevmen lazım, tüüüüüüm boş vaktini harcaman lazım.
    "Grafikleri birisi yapsın, ben senaryo yazıyorum" = Senaryo yazmayı o kadar kolaymı sanıyorsun? Hepiniz edibiyat bitirmiş, mitolojileri, efsaneleri, fantastik evrenleri hatim etmişsiniz gibi senaryo yazmaya başlıyorsunuz. Senaryo yazmak kolaymı? Herşeyin bi zaman çizgisi olur, herşey buna oturur. Yoksa sürekli komik komik açıklarını bulurlar, hikayedeki kopuklukları bulurlar.
    Grafikten önce : hikayeye göre skeçleri olur, konsept çizimleri olur, sanat yönetmeni bunları alır 3d artistlerle birlikte hayat verir.
    Ekonomistin oyundaki para sistemini, alışveriş sistemini ayarlar. Programcılar bunları uygular. Ayrıca programlanan şeyleri kontrol eden ayrı ekip olur.
    Ücretli testerlar bulursun, onlar senin oyununu test eder, bugları bulur.
    Ses için orkestra tutarsın, öyle sağdan soldan hırsızlıkla yapamazsın. Çocuğunun çocuğu bile senin yüzünden borç ödüyor olur. Telif kısmını bi araştır.

Hiç düşündünmü neden oyunların yapımında MİLYON DOLARLAR harcanıyor.

Ha dersinki ben sanat yönüm güzel, oturuyorum programlama kasyorum, arkadaş grubumda var. Öğrenmek için proje geliştiriyoruz. Ozaman EYVALLAH!. Bi 3-5 sene uğraşır yaparsınız birşeyler. Hemde kendinizi geliştirirsiniz. Bunun dışında yazdığın yazı 14 yaşında birisi "hadin la oyun yapak" demiş gibi geliyor bana.

cghub.com
    www.cgtalk.com
    www.zbrushcentral.com

al sana grafikle alakalı 3site. Burada severek oynadığın oyunların görsel bölümünü bulabilirsin.

Helal olsun gerçekten harika cevap olmuş içimden geçenler ama üşenip de yazmadıklarım :)

• quote:

Arkadaşlar 3d rpg oyun yapmak istiyorum hangi sistemler ve hangi programlar gerekiyo 3d oyun motoru kullanmayı bilen varsa bana öğretebilir mi acilllllllllll!!!!!

Yaklaşık 500 000 dolara yapan biri bulursun ...

Her yaz böyle bi tip çıkmasa olmaz

Sen unity 3d oyun motorunu kullanarak bi RPG oyun yapmak istiyorsan önce bi ileri düzeyde profesyonel derecede C# öğrenmen lazım. Profesyonelin profesyoneli 3dsmax veya maya kullanabilmen lazım. Cinema 4d'de olur. Profesyonel animasyoncu ve senarist olmaz lazım. Profesyonel oyun motoru kullanabilmen lazım.

Tüm bu şartlar gerçekleştiği takdirde 40-50 yılda oyununu yapıp pazarlayabilirsin ...

• quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

quote:

Arkadaşlar 3d rpg oyun yapmak istiyorum hangi sistemler ve hangi programlar gerekiyo 3d oyun motoru kullanmayı bilen varsa bana öğretebilir mi acilllllllllll!!!!!

Yaklaşık 500 000 dolara yapan biri bulursun ...

Her yaz böyle bi tip çıkmasa olmaz

Sen unity 3d oyun motorunu kullanarak bi RPG oyun yapmak istiyorsan önce bi ileri düzeyde profesyonel derecede C# öğrenmen lazım. Profesyonelin profesyoneli 3dsmax veya maya kullanabilmen lazım. Cinema 4d'de olur. Profesyonel animasyoncu ve senarist olmaz lazım. Profesyonel oyun motoru kullanabilmen lazım.

Tüm bu şartlar gerçekleştiği takdirde 40-50 yılda oyununu yapıp pazarlayabilirsin ...

Doğru söylemiş hocamız

• Tüm işi bilen adamla %50 paylaşacaksın senin tek yapıcağın ise senaryo yazmak forumun hepsi senaryo yazıyor zati.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Tüm işi bilen adamla %50 paylaşacaksın senin tek yapıcağın ise senaryo yazmak forumun hepsi senaryo yazıyor zati.

Hocam aynen. Bi konu açılıyor. Yardımcı olacak kişiler gelsin diyor. Herkes utanmıyor da "senarist yaz" diye post kasıyorlar.

Neden hep bu oyun yapımı işine merak salanların ilk aklına gelen oyun rpg oyun oluyor? Kendilerine çok mu güvendiklerinden dersiniz?

Yani insan bi daha işi bilmiyorum diye hafiften alır. Bizimkilerde yok öyle. Direk mmorpg diye dalıyorlar işin içine

• Bu ise kafayi verirseniz simdiden soyluyorum Turkiye'de 3D grafik, karmasik C dilleri, ActionScript ve benzeri olan dilleri bilenlere aç. Vestel bile oyun yapmak istediginde bu acligi hissettirmistir. Bu kodlarin egitimini bir kurumdan almanizi oneririm.
    Eger yonetim kadrosunda olup ona buna emir vermek isiyorsaniz yazdiklariniz kadariyla yola baslamamissiniz bile. Bu isler cok zordur, karsina sayamayacagin kadar engel cikar, sonunda iflas edersin.

Eger kucuk bir RPG oyunu yapmak istiyorsaniz; once 3310'daki snake'i yapmayi deneyin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustix619 -- 13 Ağustos 2013; 22:03:55 >
  • quote:

Unity 3D yi öneririm ama kodlama gerekli

• unity 3d yi kullandım dün yükledim açtım falan bugün açılmadı visual c++ hata veriyo ondan sildim
  • quote:

unity 3d yi kullandım dün yükledim açtım falan bugün açılmadı visual c++ hata veriyo ondan sildim

Siz en iyisi birakin bu isi . Neden o hatayi veriyor bi arastirir insan! :( Arastirip da bulamaman imkansiz. Kusura bakmayin ama siz bastan kaybetmissiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustix619

quote:

unity 3d yi kullandım dün yükledim açtım falan bugün açılmadı visual c++ hata veriyo ondan sildim

Siz en iyisi birakin bu isi . Neden o hatayi veriyor bi arastirir insan! :( Arastirip da bulamaman imkansiz. Kusura bakmayin ama siz bastan kaybetmissiniz.

+1
  • quote:

• Muhtemelen yaşın oldukça küçük. Heves etmişsin bunun üzerinde biraz uğraşmak istiyorsun ancak uğraştıkça boşa vakit öldürdüğünü anlayacaksın. Her şeyin bir sırası var. Sana yapamazsın demiyorum. Ancak görünen o ki şu an buna ne bilgin ne tecrüben yetmez. Öncelikle programlama dillerinden birine vakit ayırmakla başlayabilirsin. Belli bir seviyeye ulaşabilirsen sonrasında oyun yapımı vs şeyleri değerlendirmeye alabilirsin. Şu an çölde havuz arayan biri gibi gözüküyorsun buradan
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.