Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu çok zorlaştı gözümde neler diyorsunuz yahu
  • Merhaba arkadaslar 3d printerlar hakkinda birkaç sorum olucak 3d printerlar önümüzdeki kac yil icinde gündelik hayatta kullanima girer.Fiyatlari suan ne durumda ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpoonieGee kullanıcısına yanıt
    Halihazırda gündelik hayatta kullanılıyor. 1000 liradan başlıyor fiyatları. Yurt dışında rahatlıkla kaliteli ürünlere makul fiyatlarda ulaşılabiliyor olunsa da Türkiye için bu durum pek söz konusu değil. Araştırdığım kadarıyla ( elime alı denemişliğim yok her birini ), kendi fikrim 3d printer alacak olsam ya sahibinden.com daki i3 pirusalardan alırdım ya da sigma3d printer alırdım.
  • ama var ya pet şişelerden vb. kendimiz filamentimizi yapabilsek o zaman gerçekten mükemmel olur. Evde hiç kimse pet tarzı şeyleri çöpe attırmaz
  • Basimdan gecen bi olayi anlaticam, sizlere yardimci olur diye dusunuyorum.
    cok uzun zamandir nozzle tikanmasi ve filamentin gitmemesi sorunu yasiyordum, nozzle tikanmasi icin sigma 3d yi yapan serkan ve ozgur beyler kendi hotendlerine tikanmama garantisi veriyordu, bende birde onlarinkini deniyim dedim, hotend bugun geldi, filamenti elimle itince cok rahat bir sekilde kayiyor ve malzeme nozzledan cikiyordu, bu duruma baya sevindim, ama basima basladiktan bir sure sonra filament ilerlemesi duruyodu, baya ugrastiktan sonra tikanmanin benim kullandigim hobbed bold ve vidalari fazla sıkmam yusunden oldugunu anladim, hobbed boldun dislileri cok iyi degildi, bu yuzdn filament iyi gitsin diye vidalarimfazla sıkıyodum, fazla sıkıcada filament yamuluyor ve teflon boruya girmiyodu. Elimde bi tane daha hobbed bold vardi, hobbed boldu degistirdim ve vidalarida alyan ile degilde sadece elimle sıktım (yay kullanmiyorum) suan cok sukur guzelce baski aliyorum.
    hotendi tavsiye ederim.

    Burdaki arkadaslar sagolsunlar auto bed level olayinida paylasmislardi, finaller bitsin onuda denicem. Auto bed levelide halledince yazici tadindan yenmicek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Filament hazırlamak ile ilgili güzel mesajlar var, ancak filament üretmek bahsedildiği kadar kolay bir iş değil. Bana göre 3 boyutlu yazıcıyı yapmaktan daha zor bir iş. Filament çapındaki 0.10mm farklılık bile baskı kalitesini etkiliyor. Ki ben 0.06mm lik bir fark yüzünden sıkıntı yaşadığımı bilirim.

    Hammadde olarak bir çok farklı malzeme var, denk gelmişsinizdir ancak şu an için PLA ve ABS kadar stabil olan başka bir malzeme yok.

    Aşağıda filament üretmek için tasarlanmış ve tamamen açık kaynak olan bir proje var.
    http://www.thingiverse.com/thing:380987
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    Çok zorlaştığı yok :) Ben de benzer bir süreçten geçtim, fiziki olarak yazıcıyı yapıp, elini kirletmedikçe, tecrübe etmedikçe kafada oturmayan şeyler olabiliyor. Yazıcıyı yaptıktan sonra herşey anlaşılır hale geliyor. Teorik birisi olarak pratiğin önemini burada gördüm.
  • yarın extruder işi yapan bir arkadaşım var onunla bir konuşayım kalıbını yaprsak çekebilirmi merak ettim açıkçası. prof. extruder tek çekimde 10-20-30 adet bir anda çekebilirsin buda haliyle maliyetin düşmesi demek 2 torba hammadde kdv dahil 330tl falan bir o kadarda işçilik tutsa. 660/50 kkg fiyat yaklaşık 13.2 tlye gelir denemeden olmaz dememek lazım kaybedecek birşeyde yok.
  • yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    Daha yurtdışından hiç bir ürünüm gelmemiş , bakalım önümüzdeki haftalarda yapıcam inşallah
  • Problemler:
    Farklı kalınlıklardaki flamenetlerle sıkıntı çekilmesi
    Isıtıcı ayarı sorunu

    Çözüm:
    Geniş girişli nozzle tasarımı,
    Ön ısıtma ile yumşatma,
    Isıtıcının derecesini NTC ile takip ederek stabil hale getirmek

    Evet arkadaşlar, nozzle yapısının düzenli olabilmesi için ısınma kontrolü zayıf sistemler kullanıyorsunuz. Her çapta flamenti kolayca kullanabileceğiniz, farklı materyal yapıları için ısı derecesini kontrol edebileceğiniz bir yapıya ihtiyacınız var. Isı ayarlı havya yapısı çift kademeli olarak sisteminize adapte edilmeli.

    webde gördüğüm nozzle yapılarını beğenmedim. Kontrolsüz güç güç değildir.
  • ben mekanik olarak hazırımda elektronik parçaları bekliyorum. inş sıkıntısız toparlayabilirim. sizden yardım talep edeceğim artık arkadaşlar. tamiri için 1500tl isteyince sinirden uğraştığım işlere bak
  • evet ben de merak sardım. Nette biraz araştırdım. filament ürettikleri ucu ne ile ısıttıklarını bulamadım.
    tam olarak eğer net 3.0 mm lazım ise profosyonel tasarım gerekli. Örneğin plastik itici milindeki motoru step motor olarak kullanmak sürekli aynı hız, aynı adım vb. şekilde plastiği itmemizi sağlar. Bunun dışında elektronik sıcaklık kontrol cihazı kullanmak gerekli;
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021


    Onun dışında yine mekanikte itici mil ve borunun birbirine uyumu tam olmalı.

    Aslında yapılmıyacak bişe değilmiş.
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Burada en iyi tanımı herkese göre değişir. Öncelikle karar vermeniz gereken şey 3 boyutlu yazıcı yapmadaki amacınızın ne olduğu. Burada bir ayrım var.

    İlk seçenek 3 boyutlu yazıcı ile birşeyler üretmek olabilir. Yani sizin için 3 boyutlu yazıcının kendisi değil onun çıktıları önemlidir. Bu durumda piyasadaki hazır ürünleri tercih edebilirsiniz. Burada üretim kullanacağınız teknolojiyi de seçmeniz gerekiyor. SLA, SLS, FDM vb. 3 boyutlu üretim teknolojileri var. Bu teknolojilere göre ürün kaliteniz ve ham maddeniz değişiyor.
    Bakınız:http://en.wikipedia.org/wiki/3D_printing#Processes
    Burada fiyatlar 6 basamaklı sayılara çıkabiliyor.
    Bizim burada tartıştığımız teknoloji FDM. Fused Deposit Modeling. FDM yazıcılar en ekonomik sınıf sayılabilecek cihazlar. Piyasada yerli ve yabancı birçok modeline denk gelebilirsiniz. Fiyatları 600 dolardan 10.000 dolara kadar değişebiliyor.

    İkinci olarak, mesele, ne üreteceğiniz değil, 3 boyutlu yazcının kendisini yapmaktır. Benim bu işlere merak duymam böyle başladı. Bu işin elektroniği, yazılımı, mekaniği vs. bunlara kafa yormak ve birşeyler öğrenmek. Hatta biz yazıcıyı yaptığımızda ve çalışır hale geldiğinde kalibrasyon parçaları dışında ne yazdıracağımızı bilememiştik. Eğer ilginiz bu yönde ise o zaman zaten hazır ürünler almak sizi tatmin etmeyecektir. Biraz araştırınca çareyi açık kaynak projelerde buluyorsunuz. 3 boyutlu yazıcılar için en büyük topluluk RepRap topluluğu, çok çeşitli tasarımlar var, seçme özgürlüğünüz var. Bütçenize göre model yapma seçiminiz var. Biz bu forumda temel olarak RepRap üzerine konuşuyoruz. Aslında sonrası da şöyle oluyor; bir modeli beğenip yapıyorsunuz, sonra eksiklerini görüyorsunuz, ya ben bunun daha iyisini yaparım diyorsunuz ve onu düzelten yeni bir tasarımla siz de bu topluluğa yeni bir model sunabiliyorsunuz ve modeller çoğalıyor. İşin güzelliği de biraz burada aslında.

    3 boyutlu yazıcı teknolojileri ile ilgili Ahmet Alpat'ın güzel bir hangout'u var. Bu konulara ilgi duyanların kesinlikle izlemesini tavsiye ederim.
    http://www.youtube.com/watch?v=E2IvH_9gBC8




  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    mekanik kısmını aştım aslında milleri 3 adet rulmanla çalıştırdığım için gayet rijit ısı kaybı olmaması için belli bir notaya teflon koydum ön ısıtıcı normal enj. kullandığımız ısıtıcı ve konrolü pid kontrol ile yapacağım. öndeki mili redüktörlü motor ile çevirip motorun devir kontrolünü elime aldığım takdirde istediğim ölçüde filament çekebilirim . hız ve dönüşle orantılı olacaktır. ölçünün tutmaması halinde zaten orantı kurarak öndeki nozzle çağı ile oynamak gerekcek. tersine müh. olacak biraz.
  • yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    Ülkemizde bu işlerle uğraşmak çok zor.

    Fakat prototip ve tasarım geliştirmede çok işe yarar.
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    http://www.thingiverse.com/thing:380987
    Buradaki tasarımın dokümanını ve tanıtım vidyosunu incelersen herşey yazıyor. Filament üretme sistemi ile ilgili temel fikri verecektir.
    Geliştirdikleri kritik nokta nozzle'dan çıkan filamentin çapını anlık olarak ölçüp auger bit'in (ahşap burgusunun) hızını ayarlaması. Auger bit, step motora bağlı olarak dönen, ham maddeyi nozzle'a iten burgu. Yazılım olarak Marin üzerine geliştirmişler.
  • yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    http://www.thingiverse.com/thing:83570
    ben bu mdel üzerinde yoğunlaştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badstorm

    mekanik kısmını aştım aslında milleri 3 adet rulmanla çalıştırdığım için gayet rijit ısı kaybı olmaması için belli bir notaya teflon koydum ön ısıtıcı normal enj. kullandığımız ısıtıcı ve konrolü pid kontrol ile yapacağım. öndeki mili redüktörlü motor ile çevirip motorun devir kontrolünü elime aldığım takdirde istediğim ölçüde filament çekebilirim . hız ve dönüşle orantılı olacaktır. ölçünün tutmaması halinde zaten orantı kurarak öndeki nozzle çağı ile oynamak gerekcek. tersine müh. olacak biraz.

    mekanik tasarımı görmek isterdim.
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    istediğin zaman xt veya step olarak atabilirim özelden mail adresi at yarın atarım.
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    Yılbaşı zamanı hep gecikmeler oluyor. Ben de 11 Kasımda AliExpress'ten epey bir yedek parça aldım yazıcı için. Ancak henüz ses seda yok :) Çin'den çıktı diyor, Türkiye'ye henüz girmedi. Dünya turu yapıyor sanırım paket
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.