Şimdi Ara

3D Özelliği Olmayan TV'de 3D Film İzlenir Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
31.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TorwaK

    quote:

    Orijinalden alıntı: alicavush
    şu an 3D teknolojisine sahip bir tv almak istemiyorum 3-4 sene sonrasında 3D teknolojisi iyice oturduktan sonra sağlam bir sistem kurmak daha mantıklı geliyor onun içinde böyle çakma bir sistem daha mantıklı geliyor
    3D TV oturacağı kadar oturdu bundan ötesi artık hologram teknolojisi. Boşuna zaman kaybetmişsiniz.


    hologram teknolojisinin son kullanıcıya ulaşması bence en azından 10 seneyi bulacaktır. 3d tvler iyice yaygınlaştı. artık bütün markalar neredeyse 3d özelliğini standart olarak veriyor. ama içerik olarak daha tv kanallarında yaygınlaşmış değil (türkiye için konuşuyorum). digiturk bu sene maç yayınları ile 3d içeriğini arttırmaya başladı, dsmart deseniz zaman zaman şampiyonlar ligi maçlarını 3d olarak yayınlıyor zaten. yani önümüzdeki 2-3 seneye tv kanalları yeni yeni 3d yayınlara geçmiş olacak. ondan sonra ise gözlüksüz 3d paneller gelecek. şu anda bile çıkmaya başladı ama henüz çok çok başarılı olmadıkları için biraz daha geliştirilmelerine gerek var iyice yaygınlaşması için. onun zamanıda 3-4 sene sonra gelir diye düşünüyorum..

    sonuç olarak şu anda yapılacak 3d tv yatırımı aslında boşa bir yatırım değil, en azından 3 sene kafadan bütün yayınları izleyebilir halde olacaksın. sonra zaten teknoloji çok hızlı ilerlediği için yenisiyle değiştirme ihtiyacı hissedebilirsin.

    benim şahsi kanaatim 3d izlemek için alınıyorsa tv alınmaz, projeksiyon çok daha mantıklı. 3d keyfi ekranın boyutuyla doğru orantılı olarak artıyor bana göre. ben epson tw6000 kullanıyorum ve çok memnunum.




  • Normal 800-900 TL.lik Lcd'de Red-Cyan gözlükle, 2079 Tl ye aldığım Panasonic Et5 ile arasında 3D farkı yoksa kandırıldım yani.Ben 3D.mkv ile 3D.iso arasında farkı rahatlıkça görüyom,Siz Red-Cyanla arasında fark yok diyorsunuz Abi yapmayın gözünüzü seveyim.3D olayı tamamen Avatardan sonra çıktı ondan önceki tüm 3D yok.Red-Cyan la 90 lı yıllarda yılbaşında tutti-fruitti izleniyordu 5 Tl lik Red-Cyan gözlükle 3D izlemek tamamen zevk diyeyim o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thom_yorke

    Normal 800-900 TL.lik Lcd'de Red-Cyan gözlükle, 2079 Tl ye aldığım Panasonic Et5 ile arasında 3D farkı yoksa kandırıldım yani.Ben 3D.mkv ile 3D.iso arasında farkı rahatlıkça görüyom,Siz Red-Cyanla arasında fark yok diyorsunuz Abi yapmayın gözünüzü seveyim.3D olayı tamamen Avatardan sonra çıktı ondan önceki tüm 3D yok.Red-Cyan la 90 lı yıllarda yılbaşında tutti-fruitti izleniyordu 5 Tl lik Red-Cyan gözlükle 3D izlemek tamamen zevk diyeyim o zaman.

    Hocam doğru dürüst okumadan buraya neden yorum yazıyorsun anlamış değilim. Biz burda 3D tv lerle anagliyph filmler aynıdır dedik mi. Böyle bir laf yazdık mı. Yazmadığımız lafı nasıl böyle yorumlayabilirsun.

    Önce bir oku,

    Başlıkta ne yazıyor "3D Özelliği Olmayan TV'de 3D Film İzlenir Mi?"

    Bizde diyoruzki izlenir ama ancak anaglyph modda izleyebilirsin.

    bahsettiğin 90 lardan kalma gözlükler karton gözlükler, onuda yazdım karton gözlük alma kötüdür, tavsiyesini ettim. Bak ayzdık orda bi zahmet önceki yazdıklarımı bi oku,

    Ama sen okumadan etmeden dalga geçer gibi bişeyler yazmışsın..




  • arkadaşlar 3d bilgisi olmayan yazmasın saçma sapan şeyler.gerçek 3d ekranın dışında görüntü oluşturur.sahte 3d ler ise derinlik algısı verir yani 2.5d diyebiliriz :). anaglif 3d için 1 tane kırmızı 1 tane yeşil çocuk gözlüğü alırsın ve camlarını değiştirirsin ve derinlik oluşturan 3d istersen izlersin ama bu görüntü 2,5d dir.3d lg tv aalırsın şarjsız yeni nesil gözlükler ve mkv veya half sbs ile ekran dışına taşan görüntüler izlersin.Denemek isteyen varsa gider bir avm ye orda izler başka yolu yokçünkü.3d tv var ve acemisiyim film indiriyorum.ama format olayını çözmem gerekiyor bilgim çok eksik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isaitemiz

    arkadaşlar 3d bilgisi olmayan yazmasın saçma sapan şeyler.gerçek 3d ekranın dışında görüntü oluşturur.sahte 3d ler ise derinlik algısı verir yani 2.5d diyebiliriz :). anaglif 3d için 1 tane kırmızı 1 tane yeşil çocuk gözlüğü alırsın ve camlarını değiştirirsin ve derinlik oluşturan 3d istersen izlersin ama bu görüntü 2,5d dir.3d lg tv aalırsın şarjsız yeni nesil gözlükler ve mkv veya half sbs ile ekran dışına taşan görüntüler izlersin.Denemek isteyen varsa gider bir avm ye orda izler başka yolu yokçünkü.3d tv var ve acemisiyim film indiriyorum.ama format olayını çözmem gerekiyor bilgim çok eksik.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: isaitemiz

    arkadaşlar 3d bilgisi olmayan yazmasın saçma sapan şeyler.gerçek 3d ekranın dışında görüntü oluşturur.sahte 3d ler ise derinlik algısı verir yani 2.5d diyebiliriz :). anaglif 3d için 1 tane kırmızı 1 tane yeşil çocuk gözlüğü alırsın ve camlarını değiştirirsin ve derinlik oluşturan 3d istersen izlersin ama bu görüntü 2,5d dir.3d lg tv aalırsın şarjsız yeni nesil gözlükler ve mkv veya half sbs ile ekran dışına taşan görüntüler izlersin.Denemek isteyen varsa gider bir avm ye orda izler başka yolu yokçünkü.3d tv var ve acemisiyim film indiriyorum.ama format olayını çözmem gerekiyor bilgim çok eksik.

    bu bahsettiğin televizyonlar 2 boyutlu yani normal lcd tv mi?
  • 2d tvler derinlik algısı oluşturan görüntü veriyor.şöyle düşünebiliriz camdan dışarı baktığımızda dışarısı nasıl derinlik algısı oluşturuyorsa normal tvlerdede bu görüntüye yakın görüntüler oluşturulabiliyor.3d tvnin farkı ise ekrandaki derinlikten ziyade görüntü çekimi çiftli olduğundan ekranın dışına görüntü taşıyormuş hissi veriyor.yani ekran çerçevesinin içinde bir derinlik te var çerçevenin dışına taşan görüntü de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isaitemiz

    2d tvler derinlik algısı oluşturan görüntü veriyor.şöyle düşünebiliriz camdan dışarı baktığımızda dışarısı nasıl derinlik algısı oluşturuyorsa normal tvlerdede bu görüntüye yakın görüntüler oluşturulabiliyor.3d tvnin farkı ise ekrandaki derinlikten ziyade görüntü çekimi çiftli olduğundan ekranın dışına görüntü taşıyormuş hissi veriyor.yani ekran çerçevesinin içinde bir derinlik te var çerçevenin dışına taşan görüntü de var.

    Bunu biliyorum, benim demek sitediğim anlattığınız formatlarda ve gözlüklerle izlediğiniz filmler 3D tv de mi yoksa 2D tv demi çalışıyor..
  • tabii ki 3d tv de çalışıyor. ben de lg 23 inç tv var çocuklar için aldım onda izliyorum.Fakat şu da gerçekki bilg.ekranınız 2d normal bir ekran olsun anaglif 3d video izleyebilirsiniz mesela youtubdanbir anaglif görüntülü video buldunuz kırmızı mavi gözlükle izlersiniz.yeni nesil 3d olmaz o başka demek istediğim bu.Yine türksatın 3d yayını var hani şu dinazorlu program alın bir kır.mavi gözlük deneyin 2d tv veya tüplü tv olası önemli değil anaglif 3d için yeterki bir yerden yayın gelsin izlersin.yeni 3d ler 3d tvlerde ve uygun gözlüklerle izlenebiliyor yalnızca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isaitemiz

    tabii ki 3d tv de çalışıyor. ben de lg 23 inç tv var çocuklar için aldım onda izliyorum.Fakat şu da gerçekki bilg.ekranınız 2d normal bir ekran olsun anaglif 3d video izleyebilirsiniz mesela youtubdanbir anaglif görüntülü video buldunuz kırmızı mavi gözlükle izlersiniz.yeni nesil 3d olmaz o başka demek istediğim bu.Yine türksatın 3d yayını var hani şu dinazorlu program alın bir kır.mavi gözlük deneyin 2d tv veya tüplü tv olası önemli değil anaglif 3d için yeterki bir yerden yayın gelsin izlersin.yeni 3d ler 3d tvlerde ve uygun gözlüklerle izlenebiliyor yalnızca

    konu başlığı 2 boyutlu tv de 3 boyutlu izlenir mi olduğu için sordum.. 2D tv lerde tek yolun anaglif olduğunu belirtmiştik, bunun içinde karton değil nvidia nın gözlüğünü tavsiye etmiştim. konu 3d tv'de 3d izlemeye gelince olay değişir..




  • doğru diyorsunuz bende; izlenebilir, 3d tv boş ve gereksizdir diyenlere hitaben 3d izleyemez 2.5 d izleyebilirsiniz demiştim tam anlamıyla 3d izlenemez bizzat denenmiştir ve teknolojiye boş diyemeyiz. saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isaitemiz

    doğru diyorsunuz bende; izlenebilir, 3d tv boş ve gereksizdir diyenlere hitaben 3d izleyemez 2.5 d izleyebilirsiniz demiştim tam anlamıyla 3d izlenemez bizzat denenmiştir ve teknolojiye boş diyemeyiz. saygılar

    haklısınız, paylaşım için teşekkürler. saygı bizden
  • Ben suuny 106 ekran tv aldim ister inanin ister inanmayin 3 d olmayan tvye 3d panel takmislar nasil anladin dersen half sbs film atip flash nelekteki iki boluk goruntuyu sabah televizyonu actigimda ibirlestirmiz 3d modunda goruntuye donusmus musteri hizmetlerini aradim servisi gomdereceklermis bu tvde 3d bakilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metrixneo43

    Ben suuny 106 ekran tv aldim ister inanin ister inanmayin 3 d olmayan tvye 3d panel takmislar nasil anladin dersen half sbs film atip flash nelekteki iki boluk goruntuyu sabah televizyonu actigimda ibirlestirmiz 3d modunda goruntuye donusmus musteri hizmetlerini aradim servisi gomdereceklermis bu tvde 3d bakilirmi

    Bir yerden gözlük bulup deneyin. 3D yapıyorsa servise sadece 3D menu yazılımı ekletin.
  • TorwaK kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba,

    gelecekten geliyorum, 3D teknolojisi çok pis oturdu haberiniz olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.