Şimdi Ara

3D BLURAY İSO LARA SES VE ALT YAZI EKLEME (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
12
Favori
39.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rexothek

parçalı dosyaların da kolayı var, playlist dosyası içerisindeki mpsl uzantılı genelde en büyük dosyayı tanıtın tsmuxer e olsun bitsin. gerisi aynısı zaten. ama bluray player de izlenmeyecekse sadece tv de direk izlenecekse ts olarak kaydedilip izlenmesii lazım.

Size galıba hiç denk gelmemiş bana butur 3d iso çok denk geldı.ıcınde enbuyuk ssif dıye bır şey yok.çoğu 2şer 3 er gb lık bır suru ssif dosyası var.yanı filmi 10-12 parçaya bölmüşler hepsi birbirinin devamı,böyle bır isoya ekrem kardeşimzn metodyla ses eklemek çok zor ve zaman alıcı.

Üzülerek söylemek gerekirse menü olayıda olmuyor.ekrem kardeşimişimizin dediğini yaptım.tsmuxer ile ses ekledim.bluray isoyu oluştırdum.sonra orjianal isomu çıkarttım.tsmuxer ile elde ettiğim ssif ve m2ts dosylarınının isimlerını orjınaldekı gıbı aynı yapıp orjianlınden çıkarttgm isodakılerle değiştirdim.sonra bu halıyle tekrar isoya çevirip açtım.menü çıkıyor ama linkler çalışmıyor.sesi seçebiliyorsunuz ama bölümleri seçtiğnzde yada playa bastıgımda kopya uyarı kısm ile ilgili video çıktı ama ana videoya geçişi bir türlü yapamadı.sorunu anlayamadım.sesi orjınal ısmıyle eklemıstım kı bu arada sesın gerçek ismi isoyu demux yaptgnzda gözüküyor.ssif ve m2tslermınde ısımlerı dogruydu.zannımca menünun clipinfo dosyalarına mudahale ederek,playlisti tekrar duzenleyerek yapılması gerekır bunun ıcınde bu konularda bılgılı olmak gerekıyor menu nasıl duzenlenır bılmek gerekıyor.sonuçta bu yapılıyor nette görüyorum adam 3d bd isoyu almış demux etmiş istedıgı sesı çıkarmış sonra menuye kendı reklamını eklemıs mesela bluebırd.org boyle hazırlıyor 3d ısolarını.dıger bır problemde ısoyu çıkardgnz zaman gerı dosyaları değiştirip isoya çevırdgnzde power iso magic iso winiso bunları hep denedım bır turlu sıkıştıramadılar.40 gb lık iso oldu 80 gb.sonuş ses ekleme oluyor ama menu olayı olmuyor.bunun ıcın işin ehlınden bır yardım sever menu nasıl duzenlenır bıze öğretmesı gerekıyor.

bence en ıyısı full over under encodeye devam etmem.çunku bu kadar zaman almıyor en azından.isoyu extrac etmek ve gerı toplamak çok yer kaplıyor ve zaman alıyor.bu 3d bd demux işiyle uğraşanlardan bu işin püf noktasını öğrenmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon80 -- 13 Aralık 2013; 0:02:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon80

quote:

parçalı dosyaların da kolayı var, playlist dosyası içerisindeki mpsl uzantılı genelde en büyük dosyayı tanıtın tsmuxer e olsun bitsin. gerisi aynısı zaten. ama bluray player de izlenmeyecekse sadece tv de direk izlenecekse ts olarak kaydedilip izlenmesii lazım.

Size galıba hiç denk gelmemiş bana butur 3d iso çok denk geldı.ıcınde enbuyuk ssif dıye bır şey yok.çoğu 2şer 3 er gb lık bır suru ssif dosyası var.yanı filmi 10-12 parçaya bölmüşler hepsi birbirinin devamı,böyle bır isoya ekrem kardeşimzn metodyla ses eklemek çok zor ve zaman alıcı.

Üzülerek söylemek gerekirse menü olayıda olmuyor.ekrem kardeşimişimizin dediğini yaptım.tsmuxer ile ses ekledim.bluray isoyu oluştırdum.sonra orjianal isomu çıkarttım.tsmuxer ile elde ettiğim ssif ve m2ts dosylarınının isimlerını orjınaldekı gıbı aynı yapıp orjianlınden çıkarttgm isodakılerle değiştirdim.sonra bu halıyle tekrar isoya çevirip açtım.menü çıkıyor ama linkler çalışmıyor.sesi seçebiliyorsunuz ama bölümleri seçtiğnzde yada playa bastıgımda kopya uyarı kısm ile ilgili video çıktı ama ana videoya geçişi bir türlü yapamadı.sorunu anlayamadım.sesi orjınal ısmıyle eklemıstım kı bu arada sesın gerçek ismi isoyu demux yaptgnzda gözüküyor.ssif ve m2tslermınde ısımlerı dogruydu.zannımca menünun clipinfo dosyalarına mudahale ederek,playlisti tekrar duzenleyerek yapılması gerekır bunun ıcınde bu konularda bılgılı olmak gerekıyor menu nasıl duzenlenır bılmek gerekıyor.sonuçta bu yapılıyor nette görüyorum adam 3d bd isoyu almış demux etmiş istedıgı sesı çıkarmış sonra menuye kendı reklamını eklemıs mesela bluebırd.org boyle hazırlıyor 3d ısolarını.dıger bır problemde ısoyu çıkardgnz zaman gerı dosyaları değiştirip isoya çevırdgnzde power iso magic iso winiso bunları hep denedım bır turlu sıkıştıramadılar.40 gb lık iso oldu 80 gb.sonuş ses ekleme oluyor ama menu olayı olmuyor.bunun ıcın işin ehlınden bır yardım sever menu nasıl duzenlenır bıze öğretmesı gerekıyor.

bence en ıyısı full over under encodeye devam etmem.çunku bu kadar zaman almıyor en azından.isoyu extrac etmek ve gerı toplamak çok yer kaplıyor ve zaman alıyor.bu 3d bd demux işiyle uğraşanlardan bu işin püf noktasını öğrenmek lazım.

PARÇALI DOSYA İŞİ TAMAMM

rexothek kardeşin dediği gibi. şu şekilde;
    deameon tools ile kalıbını oluşturduğumuz sürücüye çift tıklayıp BDmv içindeki playlist içindeki dosyaların tümünü seçip tsMuxer üzerine sürükleyip bırakıyoruz.
    tsMuxer üzerine bıraktığımız bu playlist lerin en sağ kısımlarında videonun zamanını gösteriyor. en uzun zamanlı olan playlist listesinden birini not edin (ör:00800mpls gibi)
    tsMuxer i kapatıp yeniden açın ve not aldığınız playlist i tsMuxer e sürükleyip bırakın. gerisi ses ekleyip devam edin..............

tsMuxer 2.5.7 versiyonu bunu kullanın
    http://forum.doom9.org/showthread.php?t=168539

Leon80 menü olayında aynen yaptıklarınızı daha önceden detaylıca yapmıştım. burada ana film dosyası için bir tetikleme olması lazım o olmuyor.
    çünkü bizim oluşturduğumuz 3d bluray.iso dosyası yeniden playlist oluşturuyor. playlist üzerinde düzenleme yapılması gerekiyor kanaatimce ve
    tüm bunları çözen program var fakat kullanımını bilen yok. daha önce de belirttiğim bu program BDEDİT
    bunun üzerinde çalışma yapılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremmert44 -- 13 Aralık 2013; 13:39:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekremmert44

quote:

Orijinalden alıntı: Leon80

quote:

PARÇALI DOSYA İŞİ TAMAMM

rexothek kardeşin dediği gibi. şu şekilde;
    deameon tools ile kalıbını oluşturduğumuz sürücüye çift tıklayıp BDmv içindeki playlist içindeki dosyaların tümünü seçip tsMuxer üzerine sürükleyip bırakıyoruz.
    tsMuxer üzerine bıraktığımız bu playlist lerin en sağ kısımlarında videonun zamanını gösteriyor. en uzun zamanlı olan playlist listesinden birini not edin (ör:00800mpls gibi)
    tsMuxer i kapatıp yeniden açın ve not aldığınız playlist i tsMuxer e sürükleyip bırakın. gerisi ses ekleyip devam edin..............

Leon80 menü olayında aynen yaptıklarınızı daha önceden detaylıca yapmıştım. burada ana film dosyası için bir tetikleme olması lazım o olmuyor.
    çünkü bizim oluşturduğumuz 3d bluray.iso dosyası yeniden playlist oluşturuyor. playlist üzerinde düzenleme yapılması gerekiyor kanaatimce ve
    tüm bunları çözen program var fakat kullanımını bilen yok. daha önce de belirttiğim bu program BDEDİT
    bunun üzerinde çalışma yapılması lazım.

parçalıların olması sevındırıcı gerçekten.denıcem.bdediti çok kurcaladım ama hiç bir şey anlamadım.vıdeoda yok örneklı.kullananda yok gıbı.ne amaçla yapılmış bellı degıl sankı.bu konu uzmanlık gerektırıyor.
    menuden vazgeçtim.ciddi sorunlarımdan bırı parçalı olanlardı 2 veya daha fazla ama sız halledıldıgını soylemıssnz guzel .dıger cıddı sorunum şu ki bu isoyu gerı kuçülterek nasıl toplucaz.iso programları olmuyor.bu bd remux işini yapanlar çıkarttıkları isoyu gerı nasıl sıkıştırıyorlar biliyormusunuz?

• Arkadaşlar bu arada konuyla ilgisi yok ama internette filmlerin ses dosyalarını indirmek paylaşmak,altyazılarını indirmek paylaşmak yasalmı? kesın bılenınız varmı bu sorumun cevabını?
  • Leon80 L kullanıcısına yanıt
    Mantık olarak altyazının serbest ama sesin yasak olması lazım.
    Altyazıyı hazırlayanlar firmalar değil genelde ama ses dosyaları filmlerden çekiliyor çıkartılıyor doğal olarak yasak olmalı ama belge/dayanak istersen bilmiyorum sadece mantık :)
  • Arkadaşlar buradaki amacımı 3d iso fılmlerın menülerini değiştirmeden içerisindeki herhangi bir yabancı dildeki sesi türkçe ses ile ve aynı yabancı dilin altyazısını türkçe altyqazısı ile değiştirmekmidir?
    Kendi çapımda dvdlogic Blu-Ray Reauthor Pro (2.2.5) ve Sonic Scenarist BD (5.7.2) ile bu işlemi yapmak için çabalıyorum.
    Öncelikle anladıgım nokta dvdlogic Blu-Ray Reauthor Pro ile bluray 3d iso dosyamızı taratıyoruz. Bu program bd içerisindeki bütün yapıyı tarıyor. Daha sonra aynı program aracılıgı ıle taratılmıs fılmımızı DEMUX yaparak Sonic Scenarist BD programı ıcın XML projesi oluşturuyor. Bu oluşturulan proje dosyasının uzantısı Sonic Scenarist BD programının tanıdıgı bır dosya sıstemı oluyor.
    Takıldıgım nokta elde ettıgım proje dosyası elımdekı Sonic Scenarist BD programının oncekı versıyonları ıcın oldugu ıcın mevcut Sonic Scenarist BD programım bu dosyayı acarken hata verıyor.
    Sizde bu programlar ıle ılgılenıyor ısenız yardımasarak bu problemı cozebılırız

3D BLURAY İSO LARA SES VE ALT YAZI EKLEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediz70 -- 29 Aralık 2013; 20:14:29 >

• Kulağımızdan güzel seslerin, gözümüzden etkileyici görüntülerin eksik olmaması dileğiyle tüm hobidaşların yeni yılları kutlu mutlu olsun.
  • Nice Yıllara forumdaşlar
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler..huzur ve mutluluk dolu yıllar dileğiyle..
  • onkal kullanıcısına yanıt
  • Hocam bu iş kesin olarak çözüldü mü yani herhangi bir kalite kaybı yaşamadan artık türkçe ses dosyası ekleyebiliyor muyuz, artık türkçe ses dosyalı bluray aramaya gerek kalmadı mı yani ingilizce olanı indirip rahatça basabiliyor muyuz türkçe sesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Hocam bu iş kesin olarak çözüldü mü yani herhangi bir kalite kaybı yaşamadan artık türkçe ses dosyası ekleyebiliyor muyuz, artık türkçe ses dosyalı bluray aramaya gerek kalmadı mı yani ingilizce olanı indirip rahatça basabiliyor muyuz türkçe sesi

Evet aynen öyle.
    Artık türkçe ses dosyalı 3D bluray aramaya gerek kalmadan ve sıfır kalite kaybı ile türkçe ses ekleyip izleyebiliyoruz.
    Şu an için sadece menülü olarak ses ekleyemedik. bunun için de çalışıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediz70

Arkadaşlar buradaki amacımı 3d iso fılmlerın menülerini değiştirmeden içerisindeki herhangi bir yabancı dildeki sesi türkçe ses ile ve aynı yabancı dilin altyazısını türkçe altyqazısı ile değiştirmekmidir?
    Kendi çapımda dvdlogic Blu-Ray Reauthor Pro (2.2.5) ve Sonic Scenarist BD (5.7.2) ile bu işlemi yapmak için çabalıyorum.
    Öncelikle anladıgım nokta dvdlogic Blu-Ray Reauthor Pro ile bluray 3d iso dosyamızı taratıyoruz. Bu program bd içerisindeki bütün yapıyı tarıyor. Daha sonra aynı program aracılıgı ıle taratılmıs fılmımızı DEMUX yaparak Sonic Scenarist BD programı ıcın XML projesi oluşturuyor. Bu oluşturulan proje dosyasının uzantısı Sonic Scenarist BD programının tanıdıgı bır dosya sıstemı oluyor.
    Takıldıgım nokta elde ettıgım proje dosyası elımdekı Sonic Scenarist BD programının oncekı versıyonları ıcın oldugu ıcın mevcut Sonic Scenarist BD programım bu dosyayı acarken hata verıyor.
    Sizde bu programlar ıle ılgılenıyor ısenız yardımasarak bu problemı cozebılırız

bu program ile nasıl yapıldıgını bır arkadaş anlatmıştı.çok uzun sürüyor ve gerçekten uğraştırıyor.tüm 3d isolarını bununla halletmeye kalkarsan işin zor bıkarsın bence değmez.ekremmert kardeşimizin önerdiğini yap.menülü istiyorsan remux işleriyle uğraşan uzmanlara danış o konuda bızde yardım beklıyoruz.

• Acaba full over under kayıpsız ,yani bitrate değeri orjinal isosuyla aynı,10 bit,high10 level 5 ,1920x2160 bir 3d mkv ile bunun orjinal 3d isosonu karşılaştıracak olsak hangısı sızce daha kalıtelidır.boyutları hemen hemen aynı yanı bırı 40 gb ıse dıgerı 35 gb yada 38 gb dıger sesler demux edilmiş çunku.
  • Arkadaşlar, 5. defadır yazıyorum.

3d Blu-ray download ettiğimiz iso'lara harici olarak nasıl atlyazı ekleyebiliriz.

1- Ekleyeceğimiz alt yazı formatı olan idx. Yani 3d formatı tipinde altyazı
    2- bu altyazıyı hangi programla çalıştırırız?
    3- İlla bu altyazıyı iso ya gömemiz gerekir mi?
    3- Filmin menünülü veya menüsüz olması hiç problem değil.
    4- Yeterki türkçe altyazısı olmayan 3d bluray iso lara ya ekleyelim ya da haricen çalışsın.

Ses olayını çözmekten kolay gibi gözüksede henüz yapabilen olmadı. Strescopic playerde yapılıyor diye biliyorum. ama bir türlü çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agenim

Arkadaşlar, 5. defadır yazıyorum.

3d Blu-ray download ettiğimiz iso'lara harici olarak nasıl atlyazı ekleyebiliriz.

1- Ekleyeceğimiz alt yazı formatı olan idx. Yani 3d formatı tipinde altyazı
    2- bu altyazıyı hangi programla çalıştırırız?
    3- İlla bu altyazıyı iso ya gömemiz gerekir mi?
    3- Filmin menünülü veya menüsüz olması hiç problem değil.
    4- Yeterki türkçe altyazısı olmayan 3d bluray iso lara ya ekleyelim ya da haricen çalışsın.

Ses olayını çözmekten kolay gibi gözüksede henüz yapabilen olmadı. Strescopic playerde yapılıyor diye biliyorum. ama bir türlü çözemedim.

altyazıyı yukarıda anlattığım gibi ekleyebilirsiniz.
    fakat 3d formatında olmuyor 2d yazı gibi yani derinlik oluşturmadan.
    3d formatında da eklenebildiğini zannediyorum fakat iyice araştırmadım.
    burada belirtmiş olduğumuz tsMuxer ile de eklenebiliyor.
    biraz araştırın bu iş çözüldü zannedersem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremmert44 -- 4 Ocak 2014; 14:34:38 >

• Arkadaşlar internetten Back To The Future serisini indirmekteyim Blu-ray Remux.Setin toplam boyutu 78GB ortlama.Elimde 6 kanal tr ses de mevcut şimdi aklıma takılan konu şu; filmler zaten remux'lanmış halde inecekler ben mkvmerge ile sadece ses eklersem filmin bitrate'sinde düşme ya da kayıp yaşar mıyım? Yani mkvmerge ile ses ekleme veye altyazı ekleme çıkarmada filmin kalitesinde herhangi bir kayıp yaşar mıyım?
  • ekremmert44 E kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim. Belirttiğiniz gibi 1 senedir araştırıyorum. Fakat bir türlü 3d blu-ray isolara altyazıyı gömmemedim veya idx formatlı 3d altyazıyı haricen çalıştıran bir çözüm bulamadım. Veya yazılım.

Aslında bir iki çözüm buldum fakat çok sağlıklı olmadı. Green fish subtitle dışarıdan oynattım fakat bu 2d oluyor.

Blu-ray çalıştıran windvd12 veya tmt5 ile blu-ray çalışıyor. Fakat dışarıdan altyazıyı eklememe izin vermiyor. Deli oldum. bir türlü çözmedim.

Blu-ray'lerde ses formatı zaten bana göre orjinal olmalı bu açıdan altyazı konusu bir an önce çözülmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agenim

Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim. Belirttiğiniz gibi 1 senedir araştırıyorum. Fakat bir türlü 3d blu-ray isolara altyazıyı gömmemedim veya idx formatlı 3d altyazıyı haricen çalıştıran bir çözüm bulamadım. Veya yazılım.

Aslında bir iki çözüm buldum fakat çok sağlıklı olmadı. Green fish subtitle dışarıdan oynattım fakat bu 2d oluyor.

Blu-ray çalıştıran windvd12 veya tmt5 ile blu-ray çalışıyor. Fakat dışarıdan altyazıyı eklememe izin vermiyor. Deli oldum. bir türlü çözmedim.

Blu-ray'lerde ses formatı zaten bana göre orjinal olmalı bu açıdan altyazı konusu bir an önce çözülmeli.

fakat;
    3D olayında altyazı olayı pek de hoş olmuyor. çünkü 3d film vs.lerde altyazı varsa beyin oraya kayıyor ve 3d etkisi çokça hissedilemiyor.bu yüzden asla 3d leri zorunlu olmadıkça altyazılı izlemem izlersem de 2.defa altyazısız tekrar izlerim.
    illa ki altyazılı izleyeceğim diyorsan piooner bdp-140 veya150 3d bluray player al sorunsuz altyazılı izlrsin.
    forumda detaylı bilgi var.

• Arkadaşlar bugün filmin 1.serisini indirdim toplam bitrate değeri (mkvmerge ile encoding yapmadan önce) 26.900Kbps idi tr ses ve altyazı ekleyip oluşan filmde kontrol ettim ve 26.400Kbps olmuştu Merak ettim ve oluşan dosyaya herhangi bir altyazı ekleyip tekrar muxing işlemi yaptım ve bu sefer kayıp tam 1000Kbps olmuş.Anlaşılan ne kadar çok muxing yapılıyor ise mkvmerge ile film bitratesinde de o kayıp artıyor bilginize...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.