|
Bugün aile hekimine gittim, 24 saattir uyumuyorum bazı sebeplerden, hafif de baş dönmesi var. Neyse girdik boy kilo tansiyon ölçümünde neredeyse sevk yiyordum. Tansiyonum sürekli 15 çıktı. Yüksek tansiyon, normal şartlarda subaylığa engelmiş. Doktoru tanıyoruz durumumu anlattım, uykusuzluk, açlık, sıcak. Sağolsun 15 dakika otur bir su iç bir daha bakalım dedi. Soğuk su içtim. 15 dakika bekledim. Bir ölçtü yine 15 ki hissettim bütün gün nabzın yüksekti zaten normal halim değil. Dedim son kez ölç yüksek çıkarsa nereye gönderirseniz kabulüm. İkinci ölçümde kolu değiştirdi, hiç bir şey düşünmedim. 15 den 13'e düştü. 14 olsa hastaneye sevk, kardiyoloji bölümü, holter takılacak en az 1-2 aylık işlemler. Ve neredeyse eminim tansiyon problemim yok çünkü düzenli olarak kalibre yapılmış cihazla ölçüyorum. 1 hafta üst üste 12 üstü bile çıkmıyor. Sadede gelecek olursak. Muayaneye gideceğiniz zaman muhakkak normal rütininiz de gidin. Benim gibi 24 saat uyumadığınız, bu sebeple ritminizin bozuk olduğu bir zamanda sakın gitmeyin. Hiç aklıma gelmemişti bu tansiyon olayı. 2 saat uyku ve yemek sonrası tekrar ölçtük 15 leri gören tansiyon şimdi 11-12 üzerine çıkmıyor yani tam olması gereken değerler. Aile hekimim anlayışlı olmasaydı ciddi hastahane sevk işlemleriyle uğraşıyordum ki haksız da olmazdı, makine ne gösterirse o... Ekstra olarak boyumu da normalden 5 cm fazla ölçüler. 1.83 boyum var, muayane de 1.88 çıktım. Ayakkabı da normal taban ondan 2 cm düşüp 1.86 yazdılar. Boyum resmi olarak uzadı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı