Şimdi Ara

396. Dönem (Ağustos Celbi) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
374
Cevap
14
Favori
31.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Varsa bilgin rica etsem meslekçi mi değilmiyim tam anlayamadımda

396. Dönem (Ağustos Celbi)
  • Acemilik sonrası da havacı mı devam edicem bilen var mı?

• Dzckml D kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/izmir-gaziemir-personel-okulu-ve-personel-yedek-subay-egitimi-hakkinda--123470201

Burada da 2.5 ay diye geçmiş. Sevk belgenizde

Muv özelliği : ASAL

yazarsa büyük ihtimal askerlik şube başkanı veya kısım amiri olabilirsiniz.

• BİGİNJAPON B kullanıcısına yanıt

373. Dönemde oradaydım. Meslek kurasısınız, yani eğitim 1 ay kadar sürecek. Orası hakkında birşeyler karalamıştım, bakarsınız.

https://drive.google.com/file/d/1iJ3g3cIIuB6kqAM8uvAFTOOileuXwLPA/view?usp=drivesdk

Mezun olduğunuz bölüm nedir?

• Hizmet Şekli

YD.SB. ADAYI

Kuvvet

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Eğitim Birliği

DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM K. KARAMÜRSELBEY EĞİTİM MERKEZİ K./ALTINOVA/YALOVA

Sınıf

DENİZ

Elektrik elektronik mühendisi ort. 2,75

• DioCaprio D kullanıcısına yanıt

Hocam wp grubu kuralım

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt

Şans işi deniyor ama msb'nin belirttiği kriterlerin muhakkak payı vardır.

Tahminimce bir puanlama sistemi vardır.

Örneğin bölüm bölüm kontenjan açılıyorsa (kpss gibi nitelik kodlarına göre de sınıflanmış olabilir.) orada not ortalaması ancak kendi rakiplerin arasında önemli olur

Not ortalaması olarak konuştuğum bir yedek astsubay kendi birliğinde 10 kişi dışında herkesin ortalamasının 3 ve üstü olduğunu söylemişti. (ortalama 100 kişide)

bu dediğim 4 yıl önce ama meslekçi mi takım komutanı mı onu hatırlamıyorum ama muhtemelen meslekçi değildi iibf bölümüydü.

Forumlarda çıkanlara bakıyorum çıkan arkadaşların ortalamaları da kötü değil 2,5 ve altı neredeyse görmedim 2,8-2,9'lar gördüm. 3 ve üstü de çok gördüm.

Yani muhtemelen not ortalamasının değerlendirme kriterinde ciddi bir katsayısı var.

Aynı bölüm olup rakibinden daha yüksek ortalamayla yedek subay olamayanlar da var ama burada diğer kriterleri bilmiyoruz not ortalaması bir kriter %30 bu etkiliyorsa %70 başka kriterler (sağlık, yaş vb.) puan getiriyor olabilir.

Veya her puanınız çok yüksek olup yine çıkmayabilir.

Üniversiteye kayıt gibi düşünün bölümünüzün kontenjanı 3 diyelim, 1000 kişi başvurdu bütün kriterleriniz çok yakın burada eğer kriterler gerçekten puanlanıyorsa virgül farkı bile çok etkileyecektir yani 3,5 ortalamayla er çıkabilir gibi.

mühendislik gibi bölümlerde ise kontenjan açık olarak çok daha fazla olduğu için 2,7-3 civarı bir ortalamayla çok fazla girebilen kişi oluyor ki yine mühendislikte bu ortalamalar diğer bölümlere göre iyi kabul edilebilir.

kesin bir cevap maalesef yok.

aslında kriterlere göre puan skalası vb. tek tek açıklansa çok iyi hizmet olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 3 Ağustos 2024; 1:23:5 >

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt

pdr mezunu olup yedek subay çıkmadı yazmamın sebebi pdr psikoloji mezunlarına kesin yedek subay çıkar çok rahat iş diye bir algı var insanlarda. ben de diyorum ki ben de pdr mezunuyum ve çıkmadı sadece bana değil muhtemelen daha çıkmayan bir sürü kişi vardır. dediğiniz gibi kriterler vardır. ama en önemlisi verilen kontenjan, kontenjan çok yüksek ise kriterlerin de bi değeri kalmıyor. pdr psikoloji mezunu sayısı çok arttığından ötürü kriterler daha değerli hale gelmiş bence. o bakımdan şimdiden sonra pdr mezunu olanların yedek subay çıkar diye düşünmemeleri gerekiyor. sadece diğer bölümlere kıyasla daha yüksek bir ihtimali olabilir belki atıyorum x bölümünde %5 ihtimal vardır pdr de %40 ihtimal vardır gibi sayıları uydurdum. benim için dünyanın sonu değil tabi çıksa daha iyi olurdu ama yapacak bi şey yok.

• Samsun çıkan var mı ?
  • 396. Dönem (Ağustos Celbi)
    Bölüm İnşaat Mühendisliği
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum cevap için

Ortalamanın etkisi olduğunu sanmıyorum, bilg müh 3 ort 80 dil puanı 2 yıl deneyim ve sonuç er çıktı. Sağlık sorunu da yok btw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecanbjk -- 3 Ağustos 2024; 15:48:29 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam, hukuk mezunuyum.

• BİGİNJAPON B kullanıcısına yanıt

Size taşrada merkez komutanlıklarına ya da Ankara'ya kura çıkar.

• Kemalturgur K kullanıcısına yanıt

hocam numaranı yaz gruba alayım

• quote:

Orijinalden alıntı: ecanbjk

Ortalamanın etkisi olduğunu sanmıyorum, bilg müh 3 ort 80 dil puanı 2 yıl deneyim ve sonuç er çıktı. Sağlık sorunu da yok btw.

Hocam her sene binlerce kişi seçildiği için bireysel örneklerin anlamı yok.

En iyi veriyi birlikte olanlarlardan alırız ama onların çoğu da hiçbir şey paylaşmıyor tabi böyle bir zorunlulukları yok belki de yasaktır detay vermek.

Birliğin ortalaması 3 altına düşmüyorsa bu çok net ortalamanın etkili olduğunu gösterir bu konuda da ciddi bir veri maalesef yok.

Benim ulaştığım bilgilere göre kesinlikle önemi var ama bu da yetersiz bir veri.

Aslında forumda her dönem konusu oluyor 2-3 dönem arka arkaya bu istatistiği tutan üyeler olsa daha net cevaba ulaşırdık.

Bak mesela bu konuda bir sürü kişiye subaylık çıkmış hayırlı olsun ama çoğunluk ne bölüm paylaşmışlar ne ortalama, ya da bölümünü yazmış ortalamasını yazmamış, çıkan mutluluğunu paylaşıp ortamı hızlıca terk etmiş  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 3 Ağustos 2024; 20:9:24 >

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt

Evet hocam zaten başvuran arkadaşlar kendini er olarak hazırlamalı subaylık gelirse ne mutlu :)

Hemen baştaki verimi revize ediyorum hocam, inşaat mühendisiyim 3.00/4 ortalama ile bitti. Öylesine ALES e girmiştim pertemde görünüyor, onun etkisi var heralde. Yedek subay - yedek astsubay - komando hepsine evet diyince şans artıyor ve ek olarak 25 ten ufak olacaksın ben 2 ay ile kazandım diyebilirim. Zannımca benim mesleğin kontenjanı çok çünkü dönem arkadaşlarım, önceki ve sonraki dönem tanıdıklarımın hepsi yedek subay oldu.

• Beden eğitimi öğretmeniyim. 3.71 ortalamam vardı. Yedek subay çıkmış. Çanakkale de baya kişiye çıkmış. Hepimize hayırlı olsun.
    Jandarma topçu yazıyor ama takım komutanı mı meslekçi mi olacağımız belli mi? Ve benim kafamı karıştıran şey, birisi 1ay diğeri 2.5 ay eğitim alıyorsa maaş açısından bir haksızlık olmuyor mu? Takım komutanı olmak can sıkar gibi 😅

• DioCaprio D kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Mühendislik için iyi bir ortalama.

Yaş konusunda bendeki bilgi tam tersi yaşın büyük olması artı puan denmişti.

Devletin merkezi atamalarında uygulanan bir mevzuat var;

Bu mevzuatta puan ve sıralaması aynı olan kişilerde ayrım yapılarken ;

-Mezuniyet tarihi önce olan öne geçiyor.

-Mezuniyet tarihi de aynı ise yaşı büyük olan öne geçiyor.

Bu dediğim devlet memuru alımında herhalde +10 yıldır kullanılan bir mevzuat.

Yedek subaylık da bir nevi devlet memurluğu olduğu için yaş kriterinde devletin atama mevzuatı uygulanıyorsa eşit şartlarda yaşı büyük olan avantaj sağlar ama çok önemli bir kriter midir bilemeyiz.

Tabi günün sonunda her şey şehir efsanesi olarak kalıyor bilmiyoruz kesin olarak. Birkaç yıla öğreniriz bizim nesillerden elbet birileri dayanamayıp içerde öğrendiği ne varsa paylaşacak 396. Dönem (Ağustos Celbi) 

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.