Şimdi Ara

381. Dönem (Kasım 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.213
Cevap
23
Favori
119.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Meslek bolum ne

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    Tıbbi görüntüleme teknikleri /radyoloji hocam.
    Şubata kalsam bir fark olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carambols -- 14 Ağustos 2020; 11:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carambols kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=QIqLDTdOEuM&feature=youtu.be

• Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    Bunu biliyorum da gene de aklıma çok takıldı. 1 hafta içinde tecili bozacağım, bir karar veririm artık.

• carambols kullanıcısına yanıt
    Kpss yüzünden Kasım celbine kaldım ama Ağustosta gitmediğime pişman oldum. Pandemi yüzünden az kişi başvurur diyordum Kasım celbine tam tersi oldu. Şubat celbinde ihtimal daha fazla bana göre tecil hakkım olsa öyle yapardım ben.

• İhtiyaç olur diye attım.Yeni askerlik sistemi.

381. Dönem (Kasım 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alish1905

Kpss yüzünden Kasım celbine kaldım ama Ağustosta gitmediğime pişman oldum. Pandemi yüzünden az kişi başvurur diyordum Kasım celbine tam tersi oldu. Şubat celbinde ihtimal daha fazla bana göre tecil hakkım olsa öyle yapardım ben.
    Hocam yok bu celb te gitsem yedek subay gelirdi, yok bu celb te mezun sayısı çok , yok boy kilo, yok lisans ortalaması.

İşin içinden çıkılmaz hale geliyor

"Herşey kaderle takdir edilmiştir. Kısmetine râzı ol ki, rahat edesin."

Tecilini boz, hayırlısını iste. Kafan rahat olsun

• Okul kayıt tarihi sorunu şubeye 2 defa gidip 3 defa arayarak mezuniyet tarihini el ile girmeleri sonucu çözüldü. (Şubeye giriş yasak güvenlik arayarak konuşuyor)
    Muayene oldum o da sistemde yeşil yanıyor. Şubenin onayını bekliyorum. 31 Ağustosa kadar onaylarlar inşallah.
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    Boy kilo, not ortalaması, yabancı dil puanı yedek subaylık için seçim aşamasındaki kriterlerden bazıları önemsiz diyenlere inanmayın.

• Yeni yönetmeliğe göre;

-Meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik, yaş, yabancı dil notu, mezuniyet dereceniz, fiziksel özelliğiniz(boy,kilo) gibi kriterler yedek subay/astsubay seçilmenizde başlıca kriterler.
  • Bilsem e ydsye girerdim kıytırık puanı verdk sisteme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim tahminimce sistem kesinlikle random atama yapmıyor. Her sınıfın her uzmanlığın algoritması var, verilen yanıtlar girilen bilgiler algoritmayı karşıladığı sürece seçim ona göre yapılıyor. Koskoca TSK rastgele başvuranlardan seçmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, hizmet tercihinde ben Ağustos, Eylül, Ekim , Kasım diye sıraladım. Durum belgesindede 30/10/2020 yazıyor az önce şöyle bi yazı okudum Facebook’ta , hizmet tercihinde eğer başa kasım’ı almassak sürekli ileri atıyormuş bu bilgi doğrumu acaba arada kaldım güncelleyip bire kasımı çekeyimmi?

• Arkadaşlar, ASAL yoklamada iletişim bilgileri kısmında adres bilgileri yer alıyor mu? Yer alıyorsa Nüfus Müdürlüğü'nden mi çekiliyor bilgiler?
    Biz taşınma süreci yaşadık henüz yeni eve ikametgah almadık, ikametgah alınca ASAL yoklama bilgilerini güncelleyebiliyor muyum mesela?

• CooRDeLia kullanıcısına yanıt
    Hocam mezuniyetin e devlette göründükten sonra şubeye gittin mi veya arayarak ulaştıysan telefondayken şube ile bir işlem yaptın mı? Bir de son durum nedir e devletten işlemlerini yapabildin mi?
    Hocam rica etsem bir de yapılacak işlem sıralarında ilk tecili bozup sonra yoklama başvurusu yapılıyor değil mi? Tecrübelerini paylaşabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: beynnn1997

Hocam mezuniyetin e devlette göründükten sonra şubeye gittin mi veya arayarak ulaştıysan telefondayken şube ile bir işlem yaptın mı? Bir de son durum nedir e devletten işlemlerini yapabildin mi?
    Hocam rica etsem bir de yapılacak işlem sıralarında ilk tecili bozup sonra yoklama başvurusu yapılıyor değil mi? Tecrübelerini paylaşabilir misin?
    Diplomam e devlette göründukten sonra asal yoklama başvurusu yapayım dedim. Okul kayıt tarihi diye hata verdi. Askerlik şubesini aradım yaşadığım şehirdeki sistemsel hatadır 1 2 gün sonra tekrar deneyin dedi. 2 gün bekledim düzelme olmadı. Bugün sabah askerlik şubesine gittim onlar beni kütüğüm neredeyse orayı arammi mezuniyet bilgilerimi elleri ile güncellemelerini söyledi. Bende aradım kütük şubeyi onlarda diplomamı göremiyoruz en yakın şubeye gidin dedi diplomayla birlikte. Bende e devlette olan geçici diplomanın çıktısını alıp şubeye gittim. Orada bilgileri güncellediler biraz zaman geçsin deneyin dedi. Yarım saat sonra denedim olmadı. Tekrar aradım şubeyi bir daha güncelledi ve 5 dk sonra dene dedi. Denedim ve düzeldi. 15 adımlık bilgi doldurmayi yapınca muayene için aile hekimine gittim. Sisteme düşüyor zaten o da onay veriyor. Şu an şubenin onaylanmasini bekliyorum.

Yapacak olan telefonda da yapıyor. Ama bazen ters davranıyorlar.
    Bunlar dışında herhangi bir işlem yapmadım. Zaten bu aşamadan sonra tarih seçiyorsun. Tecil bozulmuş oluyor.

• Herkese Selam, Lisans mezunu olup er olarak yapmak isteyen bir tek benmiyim bu forumda?
  • Merhaba , Okul kayıt tarihi ile ilgili sorun yaşayanlar önce askerlik şubesini aramayı denesinler ben gitmeden telefon ile mezuniyet tarihimi söylerek hallettim.

Belki tam hakim olmayanlar olabilir diye yapılması gereken işlemlerde sırası ile ;

E-devlet üzerinden Asal yoklama başvurusu
    Sağlık ocağında muayene
    Muayene onaylandıktan sonra da yine E-devlette Hizmet ve dönem tercihleri yapılıp celplerin açıklanması bekleniyor.

• veliusta kullanıcısına yanıt
    Bunlar hep işsizlik sorunu yüzünden. İşsizlik sorunu olmasın yedek subaylık isteyen bulamazsın
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.