Şimdi Ara

378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.467
Cevap
40
Favori
343.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben askerlik başvurusunu normal olarak yapmıştım bu gün e devlet üzerinden bedelli diye değiştirsem yarın gidip parayı yatırsam bedelli yapabilicek miyim?
  • Batuhan1923 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ilk celp tarihi Şubat celbi zaten. 30 Ocak dediğin ise Şubat celbinin başlangıcı. Şubat celbi için Ocak-Şubat-Mart aylarında belirli günler var alımlar için(resmi duyuruda yazıyor tam tarihleri, Ocak ayı için belirlenen gün 30 Ocak mesela). Sana ilk celpte gideceksin dedilerse bu üç aydan birinde gideceksin demektir(Ocak, Şubat veya Mart'ta da gitsen Şubat celbinde gitmiş oluyorsun) ama kontenjan doluluğu gibi istisnai durumlarda diğer celp dönemlerine de kalabilirsin(Mesela Mayıs 2020 celbi).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 377. dönem yedek Astsubayım arkadaşlar. Hava yedek Astsubay çıkan arkadaşlar için yardımcı olurum. Bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zipcikti88

377. dönem yedek Astsubayım arkadaşlar. Hava yedek Astsubay çıkan arkadaşlar için yardımcı olurum. Bilginiz olsun.
    acemilik için yanımızda neler götürelim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zipcikti88

377. dönem yedek Astsubayım arkadaşlar. Hava yedek Astsubay çıkan arkadaşlar için yardımcı olurum. Bilginiz olsun.
    yedek astsubaylıkta lisans mezunu varmıydı hiç?
  • Kutahya dan size herşeyi veriyorlar istinasiz. Hiçbirşey almadan gidebilirsiniz. Lakin 3 haftalik egitimi cikartacak kadar değil. Surekli yikayip kurutmaniz gerekir. Ben hicbirsey vermeyeceklerini varsayarak herşeyi alarak gitmiştim. Yikamayla vs uğraşmadım cikardim kirli torbasina attim. Ama yatmaya vs birseyler götürün, istihkaklari olurda teslim oldugunuz gün vermezler ise onlarla yatarsiniz.

• vatansever41 V kullanıcısına yanıt
    Yoktu. Hepsi onlisans mezunuydu.

• ACİL LÜTFEN CEVAP ! ! !
    Arkadaşlar lisansı bitirdikten sonra askerliği uzatmak için yüksek lisans başlattım. Sonrasında yüksek lisans bitmemisken tecili bozdurdum askere gitmek için. Sınıflandırmam belli oldu ama 3 gün kala tekrardan öğrenciliği aktif hale getirip tecil ettirdim. Şimdi ise halen yüksek lisans bitmiş durumda değil ama askere gitmek istiyorum tekrardan tecili bozdurup. SORUM şu sınıflandırmam yapılan yere mi giderim tekrardan ?

• Fenerli060605 F kullanıcısına yanıt
    Sınıflandırma 1 kere yapılır, askerlik statünüz değişmediği sürece (er/erbaş - yedek astsubay - yedek subay) iptal olmaz. (ki lisans mezunu olduğunuz için yedek subaylık hakkınız var ve bunun üstü yok yani statünüz değişmiyor)
    Sınıflandırmanızın yapıldığı yere gidersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenerli060605

ACİL LÜTFEN CEVAP ! ! !
    Arkadaşlar lisansı bitirdikten sonra askerliği uzatmak için yüksek lisans başlattım. Sonrasında yüksek lisans bitmemisken tecili bozdurdum askere gitmek için. Sınıflandırmam belli oldu ama 3 gün kala tekrardan öğrenciliği aktif hale getirip tecil ettirdim. Şimdi ise halen yüksek lisans bitmiş durumda değil ama askere gitmek istiyorum tekrardan tecili bozdurup. SORUM şu sınıflandırmam yapılan yere mi giderim tekrardan ?
    Kardeşim son resmi duyuruda "SINIFLANDIRILAN YÜKÜMLÜLER TEKRAR SINIFLANDIRMA İŞLEMİNE TABİ TUTULMAYACAKTIR." ifadesi var. Bu sadece Şubat 2020 celbinde sınıflandırılanlar için mi yoksa önceki celp dönemlerinde sınıflandırılanları da kapsıyor mu bilemiyorum. En garantisi askeri şubeye gidip sormak(zaten sen de bunu yapmayı düşünmüşsündür) derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur 44 -- 29 Aralık 2019; 23:1:36 >

• Arkadaşlar şimdi başvuru yapsam büyük ihtimalle Mayıs celbinde beni askere gönderecekler. Mayıs celbi değilde Şubat celbinde gitmek için ne yapılabilir erken celp döneminde askere gitmek istiyorum.

• Fenerli060605 F kullanıcısına yanıt
    Evet sınıflandırman önceden yapıldığı için tecili bozdurur bozdurmaz ilk celp dönemi silah altına alınacaksın.
  • Forumda bu sorunu yaşayanlar olmuş gördüm hepsini ama yinede emin olamadım riske atmak istemedi.Hizmet tercihini baya önceden halletmiştim ben.Şimdi bi kontrol edeyim dedim, bende de üniversite bilgilerinde herhangi bir diploma bilgisi bulunamadı diyor.Sıralamada bir değişiklik yok yedek subay,yedek astsubay,er-erbaş hepsinin sırası aynı ama yedek astsubay olmak istiyor musun sorusu var yedek subay olmak ister misin sorusu da görünmüyor.Askerlik şubesini arayanlar olmuş, kimisi güncelle olmaz bir şey demiş kimisi kurcalama sakın demiş ben hiç riske atmak istemedim açıkçası, ben de yarın şubeyi aramayı düşünüyorum keyfim kaçtı gece gece...Aralık da bitti güncelleme yapmayı falan gözüm kesmiyor. Şu saatten sonra şubattan ötesine kalamam.Bıraksam böyle yedek subaylık şansı gider mi elden, bu sıkıntıyı yaşayıp da netliğe kavuşturan var mı?

378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları

• Dostum şehir dışında olduğum için ben şubeye giderek soramadım. Sendeki problemin aynısı bende de oldu, telefon ile görüştüğümde bir problem olmayacağını dediler ve e devlette de güncelledim. şubeye gittiğinde güncelleme yapan kişilerin herhangi bir sıkıntı ile karşılaşıp karşılaşmayacağını, şubatta gitmelerine engel teşkil edip etmediğini de açıkça sorup öğrenebilir misin? Bu konu hakkında aklımız rahatlasın..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acemi birliği tam olarak kaç gün sürecek bilginiz var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alper.A. A kullanıcısına yanıt
    Tam olarak aynı sorun mevcut.Olurda Mayısa kalırım diye hiç güncelleme yapmadım. Ama bir yandan yedek subaylık şansım gider diye düşünmüyor değilim.Gittiğinde sorar mısın böyle gözükmesi normal mi ? ya da sıkıntı çıkar mı diye. Bizi bilgilendirirsen çok sevinirim , teşekkürler.
  • Arkadaşlar bende gittim askerlik şubesine durumu anlattım güncelleme yaptığımı söyledim bana halen şubat celp döneminde göründüğümü herhangi bir sorun olmadığını söylediler.
  • Dostum güncellemeyi hangi tarihte yapmıştın peki? Ve öğrenim bilgisi gözükmediği takdirde sıkıntı çıkıyormuymuş sordun mu peki ?
  • kev96 kullanıcısına yanıt
    1 haftadan fazla oldu güncelleme yapalı, cuma günü gitmiştim sormaya bir sorun görünmüyor dedi memur. O konuyu sormadım özellikle fakat benimde öğrenim bilgisi görünmediği için güncelleme yapmıştım. İçiniz rahat olsun üstteki yazıları dikkate alırsak 20 aralıktan önce kaydolduğumuz için celp döneminde herhangi bir sıkıntı yaşamayız bence
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.