Şimdi Ara

376. Dönem (Ağustos 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.794
Cevap
27
Favori
268.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet. Herhalde çoğu kişi yedek subaylık istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

A veya B grubunu ASAL/MSB belirleyecek. Erken sevk demek en yakın celp döneminde askere gitmek.
    Bilmiyordum terimler yabancı teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada B grubuna ben yedek subay çıkan görmedim. B grubu çıkmaz inşallah.
  • Uzun dönem erler için hangi tarihde sevk alırız.İşten cıkısımı vermem gerekiyor ona göre ayarliyacam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 28 temmuzda benim kpss var o tarihte çağırmazlar dimi?
  • Uzun dönem başvurusunu yaptım ne zaman belli olur gidilecek yer birde sevk tarihi ne zamana çıkar ?

• @ALAYINA-GİDER
    Yukarıda @developerhbo mesajında linki var.
    6. Maddede 12 temmuzda yerler açıklanıyor.
    7. Maddede ise acemi birliğine katılış tarihleri var. A grubu (Yedek subay veya ilk grup kısa dönem) 18-19 Temmuz, B grubu (2. Grup kısa dönem) için 4-5 Eylül.

@Kutsal Libido
    A grubu çıkarsanız 28 temmuzda acemi birliğinizde olursunuz. Ama sınav için izin verirler. Şehir dışı olsa askerlik sonuna ekleniyor diye biliyorum. B grubu çıkarsa sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 10 Mayıs 2019; 15:44:6 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Teşekkürler öyle olursa izin alıcaz artık.
    Hocam kısa dönem değil uzun dönemim yedek subay yada kısa dönemle alakam yok uzun dönem gidiş ne zaman oluyor onu sormuştum kusura bakmayın.

Birde ben lise mezunuyum yedek subaylık olmaz heralde
    Ben sadece kısa dönem üni mezunları uzun dönem üni mezunu olmayanlar diye biliyordum.
    Bu yedek subaylık a grubu b grubu filan hiç bilmiyorum.
    31 ağustos celb döneminde gidilecek diye biliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAYINA-GİDER -- 10 Mayıs 2019; 19:3:14 >
  • ALAYINA-GİDER kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayınız, henüz bir duyuru yapılmamış. Kurban Bayramı nedeniyle tarihlerde kayma var. Asal sitesini takip ediniz. Yeni yasayı da bekliyor olabilirler.

asal.msb.gov.tr
    Askeralma Genel Müdürlüğü • Anasayfa
    https://asal.msb.gov.tr

Kısa ve yedek subaylığın belli uzun dönem belli değil yani değil yani değil mi?

Ayrıca hocam ben genel celpi işaretlemiştim ilk celp dönemi demekmi oluyor bu ?

• selam arkadaşlar bende yedek subay olmayı çok istiyorum işsizim paraya ihtiyacım var. acaba yeni sistemi beklemeli miyim?

edit=zaten bozmustum pisman olmam insallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 376asker -- 12 Mayıs 2019; 1:9:14 >
  • 376asker 3 kullanıcısına yanıt
    beklemelisin çünkü lisans mezunları yedek subay dışında yedek astsubayda olabilecek
  • Kanunu beklemek uzun iş kanun onaylanana kadar biz askerliği yapar geliriz.
    Hocam cevaplarsan çok sevinirim.

Bilgim yok ama muhtemelen ASAL belirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cazador1453

Kanunu beklemek uzun iş kanun onaylanana kadar biz askerliği yapar geliriz.
    Ben bekledim kanunu açıkladılar ağustosa kadar kanun değişir dedim seçim falan derken yalan oldu yine bekle bekle dediğin gibi hocam gidip geliriz kader de ne varsa çıkacaksa yine çıkar yedek subay nasip, kısmet artık

Kardeş uzun dönem, kısa dönem ve yedek subaylar aynı tarihlerde sevk edilirler yani 1. grup çıkarsan 18-19 Temmuz, 2. grup çıkarsan 4-5 Eylül´de sev edileceksin.

Uzun dönem erler için duyuru yayınlanması daha çok erken muhtemelen Haziran sonuna doğru yayınlanır,çünkü geçtiğimiz dönemlerde hep böyle olmuştu. Yerin de Temmuz´un ilk haftası açıklanır.
  • denizb13 D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam yerim açıklandıktan sonra tahmini ne zaman giderim ağustosu bulur mu ?

Yerin açıklandığında sınıflandırma sonucunda celp grubu bölümünde "1" yazıyorsa 18-19 Temmuz´da, "2" yazıyorsa 4-5 Eylül´de birliğine katılacaksın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.