Şimdi Ara

3600 Brisbane rekorunuz kaç? (3040 mhz) FSB 320

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen ayaküstü yapılan ve işletim sistemi testine dayanmayan FSB ölçüm sonuçlarımı aktaracağım.

İşlemci : AMD X2 3600 Brisbane
    Anakart: Epox MF4-J3
    Ram : Kingston 1 GB 800 mhz. Standart bellek
    Soğutma: Intel P3 soğutucu (klips yok)+Kasa fanı
    Güç kaynağı: Frisby 450 Watt (Çakma 450 :) )

Sistemin ne kadar FSB ile çalışacağını test edebilmek için 1-2 saat deneme yaptım, işlemciye verdiğim voltaj 1.4 civarında oldu. 1.6 lara kadar çıktığım voltajda ısı problemi oldu. Soğutma iyi olmadığından düşük voltajda kaldım. 320x9.5 değerine çıkmak için ram zamanlamalarını baya bi düşürdüm.
    Sıcaklık POST ekranında 50 derece civarındaydı. Test yapıldığında bu değer aşılacaktır tabi. Ama soğutmamıda göz önüne alın.
    Bu işlemci çok esnek, daha kaliteli ram, anakart, soğutma ve Psu ile neler yapar bilemiyorum.

• Bunlarda cep ile çektiğim fotolar.

• ben spi sonuçlarını merak ediyorum yokmu spi sonucu alan x2 3600 brisbane den
  • anakartın chipseti nedir...

Windowsudaa açsaydın teşkee...
  • Anakart NF4 çipsetli, linki http://www.epoxtr.com/anakart/ep-mf4-j3.asp bu.

Aslen Epoxun NF4 Ultra çipsetli kartı ile test etmek istiyorum sistemi, o zaman benchmark yapmaya da vakit ayıracağım. Önümüzdeki hafta inşallah yapabilirim.
  • abit kn9 s de gidicek gibi duruyor ama ram hızını ve voltunu ayarlayamadım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jason B.

abit kn9 s de gidicek gibi duruyor ama ram hızını ve voltunu ayarlayamadım....

Ram voltunu 2.20 yaptım ben maximum. Ram ayarları çok etkiliyor hız aşırtma olayını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ramler 800 mhz görünüyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaw pajero aynı işlemci ve anakart bende de mevcut.ramlerde corsair xms2 serisi 675mhz lik 4-4-4-12 zamanlamalı

şimdi ramleri kaçta sabitliyosun, yani 2.20volt u kaç mhz de verdin?
    keza ht yi 3x mi 4x mi yaptın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 23 Nisan 2007; 19:52:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: trulli

yaw pajero aynı işlemci ve anakart bende de mevcut.ramlerde corsair xms2 serisi 675mhz lik 4-4-4-12 zamanlamalı

şimdi ramleri kaçta sabitliyosun, yani 2.20volt u kaç mhz de verdin?
    keza ht yi 3x mi 4x mi yaptın?

Test ettiğim sistem şu an kurulu değil bende, müşteriye yolladım.

Hatırladığım kadarı ile ram 533 de sabitlenmişdi, HT 300 kadar indim. Zamanlama ayarlarını oto ya alıp dene
  • Buyrunnn arkadaşlar bi skor vereyim ama daha fazlasına zorlamadım henüz. Denicem elbette ileride...
    Şimdilik buu

• İşin doğrusu 3000 mhz e yakınken aldığı bu süper pi skoru beni tatmin etmiyor bu işlemcide. Bana daha fazla güç gerekli işlemci açısından.
  • su an elimde x2 4800+ var
    ama o/c ettigim zaman carbon oynuyorum mesela donuyor ya da masaüsütünde donuyor yeniden baslatmak zorun kaliyorum
    anakartim msi k9n sli ram kingston 2x 512 mb 667mhz
    yardimlarinizi bekliyorum
  • biraz cpu voltajını arttirmalisin veya o kadar yüksek değere çikmamalisin. stabilite sorunlarin var. ram den de olabilir, biliyorsun otomatik olarak ram i de hızaşırtmış oluyoruz cpu yu arttirinca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak_0

su an elimde x2 4800+ var
    ama o/c ettigim zaman carbon oynuyorum mesela donuyor ya da masaüsütünde donuyor yeniden baslatmak zorun kaliyorum

Burak kardeş işlemcinin çarpanını ve default voltajını yazarsan ve ramin kaç mhz ve hangi zamanlamalarla çalışıyo yazarsan bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışırız inşallah..

En azındanwww.cpuid.com dan cpu-z prg indirip oradan görebilirsin olayı...

• quote:

dedikleri gibi cpu voltajını arttır ve orthos testi yap testte sorun çıkmazsa kolay kolay donma v.b. meydana gelmez
  • quote:

2GB RAM ARTIK BENCE ŞART ONDAN TAKILIYOR
  • super pi skorun düşük, ben 35 sn aliyorum imzamdaki sistem ile. bu bence ramleri zorlamamandan kaynaklanmiş. çok yavaş çalişiyorlar, CAS 3 olmalarina rağmen, CAS düşürüp frekans arttirmani tavsiye ederim, al bakalim CAS 5 ile 1ghz seviyesine kaça inecek super pi skorun?
  •  3600 Brisbane rekorunuz kaç? (3040 mhz) FSB 320

resim burda bakin bakalim
    main board msi k9n sli bios cok isiniyor sizce geri göndereyim mi anakarti hala gönderme sansim var geri ...
    Gigabyte GA-M57SLI-S4 Sockel AM2

Club-Card ab 13 EUR mtl.nForce 570 SLI // USB 2.0/Firewire/Gb LAN/Firewall/Cross-Controller SATA II & PATA RAID/SATA II RAID/7.1 Audio // 2x PCIe x16, 3x PCIe x1, 2x PCI
    sizce bu kart nasil gigabyte elimdekini kullaniyim mi yoksa gigabyte ile degistireyim mi??
    ne diyorsunuz..

• quote:

resim burda bakin bakalim
    main board msi k9n sli bios cok isiniyor sizce geri göndereyim mi anakarti hala gönderme sansim var geri ...
    Gigabyte GA-M57SLI-S4 Sockel AM2

Club-Card ab 13 EUR mtl.nForce 570 SLI // USB 2.0/Firewire/Gb LAN/Firewall/Cross-Controller SATA II & PATA RAID/SATA II RAID/7.1 Audio // 2x PCIe x16, 3x PCIe x1, 2x PCI
    sizce bu kart nasil gigabyte elimdekini kullaniyim mi yoksa gigabyte ile degistireyim mi??
    ne diyorsunuz..

Merhaba burak kardeş anakartını tam olarak bilemiyorum ama bence sen anakartını değiştirmeden önce oc. ayarlarınla biras oyna derim. Makina resimde olduğu şekilde donuyosa ya işlemcin voltaj istiyo ya ramin ayda chipset. Ama cihset olma ihitmali çok düşük. Herkes sana bas bas bağırıyo voltaj ver diye. Donma nedenin ya voltaj olayı yadaaa ekran kartında bi sorun var. Bence anakartınıda değiştireceksen google de falan model numarası ile oc. durumunu bir araştır öle yola koyul derim. Türkiyedeki sitelerde bulamasanda yabancı sitelerde anakartın oc konusunda bilgi alabilirsin..
    Resimde dikkatimi çekti ; Ht 1100 lerde geziyo. Anakartında ht çarpan ayarı varsa bunu 3 'e alıp denemeni tavsiye ederim...
    Hem 220 fsb nedirki abi sinek vızıltısı gibi analayamsın bile. En azından 270-275 fsblere çok rahat 1.40 vcore ile gelebilmelisin ki o zaman analarsın farkı. Ben şimdi 2900 lerde stabilite yakalamaya zorluyorum nasip bakalımmm....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 30 Nisan 2007; 9:10:27 >

• babam dün aksam bir internet sitesinde dolasirken bulmustum benim anakartin markasi msi k9n 2f-sli bu anakartin cok iyi oldugunu sadece tek hata biosun cok isidigini yasiyordu bir 40 mmlik fan almis birde bios passiv sogutucu diyor sogutucuyu temizledim güsel bir macun sürdüm kart süper o/c yapilabiliyor diyor..
    ayrica bu ht2 ya da 3 falan öyle bir ayara izin vermiyor sanirim kartim..
    voltajida extra 1 voltaj verdim ama yine donmalar yasaniyor sorun bence anakartin chipsetinde cok isiniyor ona bir fan almak lazim..
    saol cevapladigin icin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.