Şimdi Ara

357.donem kıbrısa gidecekler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191
Cevap
6
Favori
35.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    heyet raporu+ mr röntgeni falan filan hepsini yanımda götüreceğimi. tek sıkıntı 3 sene öncesine ait bunlar.tabi ameliyat dışında tam bir tedavisi olmadığı için rahatsızlığım devam ediyor.
    şubede askeri hastaneye sevk istedim birliğe gidince orada istersin dediler.acemilik samsunda.gittiğim andan itibaren durumu bildirip elimden geleni yapacağım
    Allah korusun ters bir harekette çok daha ağır sonuçlar doğabilir benim açımdan
  • öncelikle geçmiş olsun.
    şimdi raporlarda bir tarih varmı ya da kaç yıl geçerli bir bilgim yok.
    ama askeriyede askere değer sıfır.
    yani üstün alta da değer verdiği yok.
    gidince sende anlarsın.
    onun için içeri adım atınca öyle hastane doktor hayalin olmasın.
    acemilikte revire çıkarsın,doktorla bir dakka görüştün görüştün sonra sıradaki derler.
    acil hastalara bile önemsemiyolar,buda zamanında sahtekarlıkla istirahat alan askerlerin yüzünden olabilir ya da çok hasta var doktor naapsın denebilir.
    sen raporları yedirmeye bak,acemilikte zaten spor yapmazsın sadece yürüyüş ve marş söyleme var,üç beş sağa sola dön silahlı hareketler falan basit yani.
    usta birliğinde hep öne çıkar bu hastalığı durumun önemli olduğunu belirt.
    Allah yardımcın olsun.
  • kıbrısla alakalı çok fazla bilginin olmaması bence çok farklı uygulamalardan kaynaklanıyor örneğin 28. alay topçularının ktm bölgesi 14. zırhlı tugayı değil 4. topçu taburudur ve rezalet bir yerdir ustalığımın ilk sabahı 3 kişi bir lavaboda traş olmaya çalışmıştık

    topçuların ve ağır havancıların sporu ağırdır bundaki amaç vücut direncini ve dayanıklılığını arttırmak içindir. rapor olayında bütün iş batarya/bölük komutanında bitiyor bizim komutan özelden rapor getirenleri spora çıkarmazdı ama spor/pentatlon denetlemeleri olacağı zaman bu arkadaşları revire gönderip revir komutanına selam söyleyin size spor istirahati yazsın derdi. Geçen sene ne askeri hastanede ne de devlet hastanesinde mr cihazı yoktu türkiyeye sevk ediyorlardı tabi bu durumda kısa dönemlerin eline mr sonucu gelene kadar askerliği bitti




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErhanTorunlar

    Öncelikle Kıbrıs'a gideceklere Allah kolaylık versin. Ben geçen hafta 355. KD olarak askerliğimi tamamlayıp kıbrıstan geldim. 1.5 ay Lefkoşa'da 3 ay kadarda Girne'de kaldım. Acemi birliğimi Manisa'da yaptım.
    Size yardımcı olabilecek biraz bilgi paylaşayım.
    Uçaktan inip Ercan havalanın ilk yapmanız gereken inzibatlara yakalanmadan KKTC Telsim yada KKTCCell'den kendinize telefon hattı alın. Hatlar 20-30 TL civarında isterseniz orada hemen pakette yüklüyorlar. Önce numu halledin çünkü çarşıya çıkana kadar hat sıkıntısı çekersiniz. Havaalanında kapıdan çıkınca zaten askeri inzibatların bulunduğu kısma sizi alıyorlar. Orada gelen bütün askerleri toplayıp bekletiyorlar. Ben uçaktan akşam 9 civarı indim gece 2'ye kadar bizi bekletip otobüslerle KTM 14. Zırhlı tugay denilen lanet biyere götürdüler. Bu arada havaalanında yanınızda muhakkak 2-3 pet şişe su bulunsun çünkü orada su satan biyer bulmanız zor olacak. Vede Kıbrısta kullanılan ankesörlü telefon kartını hiç düşünmeden havaalanında gördüğünüz yerde alın. 400 kontörlük 20 TLdir. Yanınızda telefon götürebilirsiniz ben hiç telefon sıkıntısı çekmedim. Yanımda götürmedim usta askerlerden 2.el telefon aldım dönmeden 2-3 gün öncede sattım. Kıbrısta iletişim pahalıdır ankesörlü kartlar size yetmeyecektir konuşurken düşen kontörleri izlemekten hemen telefonu kapatasanız gelecektir. O yüzden en güzeli genelde internet paketi yükletip cep telefonundan mümkün oldugunca konuşmanız olacaktır. Muhtemelen birliğiniz kıbrısın köylerinden birinde olacaktır çünkü heryer köy şehir havasını sadece çarşıya çıktıgınızda alacaksınız. Köylerde internet aman aman çekmemekte ve internetin yavaşlığına kendinizi hazırlayın. Hep kıbrıs diyince su sıkıntısından bahsedilir. Ben Lefkoşa'da topçu taburunda su sıkıntısı çekmedim tatlı su vardı ve hiç susuzluk yaşamadık. Sonrada Girne'ye geçtiğimde tuzlu su vardı ve su çoğu zaman ya incecik akardı yada susuz birkaç gün geçirirdik. Havaalanında isminizi alırlarsa bilinki sonradan yeriniz değişebilir. Çünkü kıbrısta tertip emriye yer değiştirme durumu çok oluyor. Benim ismimi almamalarına rağmen Lefkoşa'daki birliğimden tertip emriye Girne'ye çektiler. Tam alıştım derken bir emirle 2-3 gün içinde başka biyerde kendinizi bulabiliyorsunuz.
    Kıbrıs genel olarak çöldür. Etrafınızda irili ufaklı dağların olduğu tek bir yeşil görmek için özlem duyduğunuz anlar olacaktır. Ben bütün yazımı orada geçirdim gündüzler aşırı sıcak geceler serindi kışın bu durum geceleri dahada soğuk olarak devam ediyor. Yağmur yağdığında bardaktan boşanırcasına yağar. Geceleri nöbetlerde içinize giyebilmek için içlik götürmenizde fayda var. Ben yaz dönemine denk geldiğim için denetim görmedim. Çünkü denetimler Mayıs'ın ortasında bitiyor Kasım'da başlıyor. Spor, atış, evrak gibi çeşitli denetlemelere kendinizi hazırlayın. İntikaller yapılmakta ve bölüğünüzün yarısından fazlası kadar adam seçip intikal yapılcak alana götürülmekte. Gittiiniz yerde muhakkak kendinizi iyi ifade edin ve görevsiz kalmayın görevi olmayanlar kısa dönem dahi olsanız ayak işlerine pis işlere vede genelde nöbete gönderilirler. Nöbetlerde gökyüzündeki yıldızları sayarak yada geçen uçaklara bakarak evinize döneceğiniz günü düşünerek 2 saat geçirirsiniz. Tahminen ilk 1 ay nöbet tutmazsınız. Zaten birliğinize gittikten 1 hafta sonra oryantasyon eğitimi verilcek 2 hafta acemilikte yaptığınız şeyleri tekrar yapacaksınız oryantasyn bittikten sonra nöbet tutmaya başlarsınız. Kıbrısta çarşıya gidebilmeniz için minibüsler var ücret 6 TL gidiş dönüş 12 TL'yi yol parasına zaten vermiş oluyorsunuz. İnternet kafelerin saatleri 3 TL. Sizin bi çarşıya çıkmanız en az 70-80 TL'ye patlamış olacaktır ki bu en iyi ihtimaldir. Kıbrısta yol tersten akar ilk defa arabaya bindiğinizde bu durum tuhafınıza gidebilir. Taksiler mercedes limuzindir. Ayrıca taksilere binmemenizde fayda var 100 TL'den aşağı biyerden biyere götürdükleri nadirdir. Keşke Türkiye'de herhangi bi şehirde askerlik yapsaydım diye çok söyleneceksiniz. Kıbrıs Türkiye'nin en az 15 sene gerisinden gelmektedir. Foseptik çukurlarından gelen bok kokusuna alışacaksınız etrafınızda hep toprak olacak çıkan otları bile size boş kaldığınızda elinize kazma kürek verip yolduracaklardır. Hayatınızda belkide ilk defa siyah yılan ve bukelemun görme şansınız olacak ama dikkat edin napıcakları belli olmaz. Kıbrıs hakkından pek iyi şeyler söylemek zordur ama bu zorluklarada 1 ayda alışıyorsunuz. Devamlı isyan ediceksiniz neden orada olduğunuzu sorgulucaksınız belkide boşu boşuna askerlik yapıyoruz diceksiniz ama bir şekilde ŞAFAK DOĞAN GÜNEŞ diyeceksiniz... Hepinize kolay gelsin sorunuz varsa cevaplarım.

    İlk Birliğim
    39. PİYADE TÜMENİ 39. TOPÇU ALAYI 3. TOPÇU TABURU KARARGAH VE KARARGAH HİZMET BÖLÜĞÜ MEVLEVİ / LEFKOŞA
    Tertip Edildiğim Birlik
    39. PİYADE TÜMENİ ÇAMLIBEL / GİRNE

    Lefkoşa merkez komutanlığı hakkında bilgin var mı kardeşim?




  • teşekkürler bilgiler için.
    inşallah komutanlar anlayışlı davranır da uğraşmak zorunda kalmam.
  • berkaysezer B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ben askerliğimi 354. KD olarak sizin gideceğiniz yerde yaptım. Merak ettiğiniz her şeyi bana sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 30 Ekim 2014; 1:10:31 >
  • 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 61 İNCİ P.A.K.LIĞI KIŞLA HİZ.TK. / MAGOSA / MAGOSA
    burada askerlik yapmış yada bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirseniz memnun olurum, ayrıca alayda kışla hizmet takımı ne görev yapıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim Birliği 15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
    Esas Birliği K.T.K.A.K.LIĞI TOP.TB. 1 İNCİ 155/39 MM.LİK K/M OB.BT. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

    Merhaba arkadaşlar lefkoşa da yukarıda verdığım bırlıge cıktı askerlıgım. Nasıl bir yerdır ? şehir merkezinde mi ? Kısaca tüm bildiklerinizi paylaşır mısınız ?

    teşekkürler
  • arifhsr kullanıcısına yanıt
    Merkez komutanlığı diğer yerlere göre iyidir ama çok rütbeli var devamlı tetikte olman lazım
  • 39. MKNZ.P.TÜM. 39. TOP.A.KH. VE KH.BL. MEBS.TK LEFKOŞA

    Anladığım kadarıyla 39. tümende canımı okuyacaklar. Mebs'den yırtarmıyım dedeler
  • benimde acemilik amasya usta birliği lefkoşa..

    şimdi bilgi sahiibi arkadaşlar acemi birliğine gitmeden önce herhangi bi askeri subeye gidip bi işlem felan yapacakmıyız? yoksa direk ayın 7 sinde amasyayamı gideceğiz ?

    ayrıca cuma günü yani ayın 7 sinde amasyaya gidip yemin edip ptesi mi başlayacaz nasıl olacak sanki buna benzer birşşeyler okudum da ?

    son olarak acemiliğe telefon götürelimmi yanımıza yoksa usta birliğine mi götürelim?


     357.donem kıbrısa gidecekler




  • Eğitim Birliği 15 İNCİ P.EĞT.TUG.P.ÇVŞ.EĞT.TB. / SAMSUN MERKEZ / SAMSUN

    Esas Birliği 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 230 UNCU MKNZ.P.A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. KH. VE KH.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

    Özellikle kıbrıs birliğim hakkında bilgi sahibi olan var mı?
  • gokhandogru G kullanıcısına yanıt
    ben 61. alayın 3. taburundaydım ama revir için dört beş defa alaya gittim.hizmet bölüğünün koğuşları duşluğu tuvaletleri çok guzel .kıbrısa indiğim ilk günüm hizmet Bölüğü koğuşunda geçmişti.
    adı üstünde hizmet ediyorsunuz yani tadilat benzeri işler ama ille o da olacak diye bişey yok ve askerde kimin ne yapacağı hiç belli olmuyor .
    birde alay büyük yer kantin ve sağlık olarak hiç sıkıntı çekmezsin ve haftada bir çarşı günde iki saat nöbet var,üstün başın tertemiz takılırsın
    hizmet Bölüğü temiz düzenli şanslısın

    ama sakın taburlara bölüklere gitme pişman olursun bölüklerde nöbet sekiz saat günde ve çarşı iki haftada bir belki .
    yani alaya çok asker geldi birazını gönderelim derlerse bi bahane bul yani mesela fayans çılıktan boyadan anlarım falan usta askerlerden yardım iste orda kalmak için.

    bana Bölük ler süper demişlerdi ama şafağım 30 latdayken bi alaya gittim revire ve gördüm ki benim tertipler kebap valla.üstleri başları twrtemiz toz toprak pislik çekmemişler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral1840 -- 29 Ekim 2014; 10:38:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kral1840
    Verdiğin bilgiler için sağol, tabi gitmeden görmeden başımıza ne gelecek bilemeyiz ama en azından birazda olsa içimi ferahlattın.
    Sivilde teknik servis işi yapıyorum, mesleğimi doğru söylemek tadilat vs gibi işler var dediğine göre faydalı olur mu ?
    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhandogru G kullanıcısına yanıt
    tabiki olur.sen mesleğini söyle. alayda taburlarda tamire gidersin Şafak atar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 39. MKNZ. PİYADE TÜM. 14. MKNZ. PİYADE ALAYI 1. MKNZ. PİYADE TABURU 2. MKNZ. PİYADE BÖLÜĞÜ LEFKOŞA hakkında bilgisi olan varmı?
  • kral1840
    İnşallah dediğin gibi olur hayırlı bi askerlik geçiririm, Hizmet bölüğünde koğuşlar kaç kişilik, birde çarşıya her hafta çıkma imkanım olsa bile ulaşım vs zor mu? erdemli köyünde kalıyo sanırım alay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhandogru G kullanıcısına yanıt
    hizmet bölüğünün koğuşu iki bölümdü iç içe ama temiz ve genişti.100 e kadar alır koğuş,zaten ilerde yeni gelen askerleride misafir edersiniz.
    çarşıya çıkışta ya minübüs geliyo adam başı 5 liraya götürüp 5 liraya getiriyor,taksi çağırırsanızda 25-30 lira tutar gidiş,ona da 4-5 kişi olsanız minübüs parasına gelir.
    orda ki arkadaşlarına göre uyum sağlarsın.
    yer olarakta paşaköy diye biliyorum 61. alayı.
    erdemlide tanıdık geliyor ama.
  • Eğitim Birliği15 İNCİ P.EĞT.TUG.P.ÇVŞ.EĞT.TB. / SAMSUN MERKEZ / SAMSUNCelp Grubu1

    Esas Birliği28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 230 UNCU MKNZ.P.A.K.LIĞI KIŞLA HİZ.TK. / LEFKOŞA / LEFKOŞAKuvvetKARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

    StatüKISA_DÖNEM ER
    Sinif bakim

    Hocam burasi hakkinda yardimci olurmusun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 50 NCİ MKNZ.P.A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB.KH. VE KH.BL. MEBS TK. / LEFKOŞA
    Benimde Or_By usta birlik burası heralde namı diğer Kamboçya benim tek sıkıntım spor daha doğrusu koşu olduki 3000 metre Yada 5000 metreyi koşamadık bunlar nasıl sıkıntılar doğurur bunun bilgisini çok merak ediyorum birde ben 357kd mim ve görevimde null yazıyor bu ne demek saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.