Şimdi Ara

357. DÖNEM 5'İNCİ KOR. 105'İNCİ TOP. A. K.LIĞI TEKİRDAĞ/ÇORLU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
4
Favori
15.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BURAYLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN PAYLAŞABLİR Mİ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unifeel -- 24 Ekim 2014; 18:18:21 >

• S.A.
    Ben de buraya dahilim
  • valla 4 yıl üni okudum burada askerlik nasıl olur bilmem de çorluyla ilgili 1-2 şey yazayım. öncelikle kışın çok üşüyeceksiniz ondan emin olun. burda asla kar yağmaz. kar tekirdağa yağar soğuğu çorluya gelir. tüm kış kuru soğuk, ayaz olur. giyinebildiğiniz kadar sıkı giyinmeniz lazım. çok dengesiz havası vardır. gün içinde 2-3 mevsim birden yaşarsınız. gece yatarken terlersiniz sabaha karşı üstünüze örtücek yorgan ararsınız. havası oldukça kirlidir sanayi bölgesi olduğundan dolayı. bazı sabahlar göz gözü görmeyecek şekilde sis basar hayret edersiniz.

çarşı izinleriniz güzel geçer. küçük istanbuldur. 2 tane paralel upuzun ana caddesi var. tüm mağaza, cafe vs buralarda dizili. 1 tane avm var orion diye, sinema falan da orada. ufak ve cıvıl yerdir. ilçenin başı ve sonu arasını 40dk da yürürsünüz. genel olarak sıkılmazsınız yani zaten alt tarafı 1 gününüz var yapcak bişeyler bulursunuz illaki. hadi hayırlı teskereler

• 349. Kısa Dönem olarak askerliğimi burada yaptım. Gürler Kışlası'dır ismi. Çok sıkıntılı bir yer olduğunu söyleyemem. (Gerçi benim ana tarafım da Çorlu'lu gidip gelmişliğim çok vardır)
    Genel olarak sürgün askerlerin yeridir ama genelde herkes kendi halindedir. Çarşısı güzeldir. Alayın hemen önünden Çorlu merkezine kadar giden otobüsler vardır. Yalnız en çok dikkat etmeniz gereken şey soğuktur. Çorlu'nun buzuna, ayazına ve kızına dikkat edeceksin derler. İşte burada ayazın ne olduğunu anlar insan. Yanınıza kar maskesi bile almanızı öneririm. Gece nöbetlerde sıkı sıkı giyinin. Hele Hava meydan komutanlığına bakan tel boyunda nöbet tutarsanız kar maskesi üstüne boyunluk onun da üstüne bere takmanız gayet normaldir. Banyolar sıkıntılı değildir. Sıcak su herdaim bulunur. Kantin'de de genelde her aradığınızı bulabilirsiniz. Tabi bu söylediklerimin hepsi hangi tabura, hangi bölüğe/bataryaya düştüğünüze göre değişenlik gösterebilir. Ben ÇNRA Taburu Kh. ve Hizm. Böl. yaptım.

Şimdiye kadar değişiklik göstermiş olabilir tabi ama alayın genelinde geçerli olan tek olay kısa dönem askerlere yazıcı, posta vb. görevlerin verilmemesidir. Bunların tamamı uzun dönemden uzun döneme geçer genelde. Bölük komutanınıza bağlı olarak Onb. veya Çvş rütbesi alabilirsiniz. Kısa dönemler çoğu bölükte topçu er olarak başlar topçu er olarak bitirir burada askerliğini.

Sorusu olan arkadaşlara a elimden geldiğince cevap yazmaya çalışırım.

Herkese hayırlı teskereler

• Usta benimde aynı yer ve ÇNRA. Taburu bizi zorlayan herhangi olumsuzluklar var mı ? (Devrecilik , Sıracılık vb. şeyler) Varsa bile kısa dönem olarak çok etkileniyor muyuz ?
  • Ben de usta birliğinde buradayım ölçme ve hedef tespit bölüğünde bu kısım nasıldır acaba bilgisi olan var mı, sürgün yeri olduğu doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankatlı

349. Kısa Dönem olarak askerliğimi burada yaptım. Gürler Kışlası'dır ismi. Çok sıkıntılı bir yer olduğunu söyleyemem. (Gerçi benim ana tarafım da Çorlu'lu gidip gelmişliğim çok vardır)
    Genel olarak sürgün askerlerin yeridir ama genelde herkes kendi halindedir. Çarşısı güzeldir. Alayın hemen önünden Çorlu merkezine kadar giden otobüsler vardır. Yalnız en çok dikkat etmeniz gereken şey soğuktur. Çorlu'nun buzuna, ayazına ve kızına dikkat edeceksin derler. İşte burada ayazın ne olduğunu anlar insan. Yanınıza kar maskesi bile almanızı öneririm. Gece nöbetlerde sıkı sıkı giyinin. Hele Hava meydan komutanlığına bakan tel boyunda nöbet tutarsanız kar maskesi üstüne boyunluk onun da üstüne bere takmanız gayet normaldir. Banyolar sıkıntılı değildir. Sıcak su herdaim bulunur. Kantin'de de genelde her aradığınızı bulabilirsiniz. Tabi bu söylediklerimin hepsi hangi tabura, hangi bölüğe/bataryaya düştüğünüze göre değişenlik gösterebilir. Ben ÇNRA Taburu Kh. ve Hizm. Böl. yaptım.

Şimdiye kadar değişiklik göstermiş olabilir tabi ama alayın genelinde geçerli olan tek olay kısa dönem askerlere yazıcı, posta vb. görevlerin verilmemesidir. Bunların tamamı uzun dönemden uzun döneme geçer genelde. Bölük komutanınıza bağlı olarak Onb. veya Çvş rütbesi alabilirsiniz. Kısa dönemler çoğu bölükte topçu er olarak başlar topçu er olarak bitirir burada askerliğini.

Sorusu olan arkadaşlara a elimden geldiğince cevap yazmaya çalışırım.

Herkese hayırlı teskereler

Benimde askerliğim çnra karargah hizmete çıktı. Bir kaç sorum var. Karargah hizmette çok devrecilik var mıydı? Bu bölüktekileri ne gibi işlerle uğraştırdılar? Komutanlar sıkıntılı mıydı? Çarşı izinleri sıkıntı oldu mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP.A. 1 İNCİ TOP.TB. 2 NCİ 155/52 MM.LİK K/M OB.BT. (FIRTINA) / TEKİRDAĞ ÇORLU / TEKİRDAĞ

Bende de topçu er yazıyor topçu olarak askerliğini yapmış olan var mı ? artıları ve eksileri ve topçu bölükleri nasıldı hocam sizin zamanınızda ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cém -- 25 Ekim 2014; 17:47:59 >
  • Karargah Bölükleri, Bataryalara göre biraz daha rahattır. Hatta komutanların çoğu "Kaytargah ve Hizmet" bölüğü derler. Eğitim çok yoktur ama angarya işi çok fazladır. Nöbetleri herkes tutar. En üst devreler zaman zaman kaytarabilir tabi belli olmaz ama oraya gidince sizler de ortama, duruma yavaş yavaş alışırsınız. Sıracılık devrecilik pek görmezsiniz ama burada iş genelde bölük komutanında biter. Kimi komutan sıracılık durumuna müsamaha gösterir kimi asla böyle bir şeye izin vermez hatta kulağına gelirse de tüm bölüğü cezalandırır.

Daha önce de yazdığım gibi kısa dönem askerlere yazıcı, posta vb. görevler verilmez pek zaten işi öğrendiğinizde terhis olursuuz çünkü. Tek istisna ise revirci konusunda yaşanabilir. Çarşılarda sıkıntı yaşamazsınız pek... Tabi ilk gittiğinizde, 1 ay kadar çarşı yüzü göremeyebilirsiniz. Bu durum pek çok şeye bağlı eğer kısa zaman içinde atışları yaptırıp nöbet yazmaya da başlarlarsa sizlere hemen aynı hafta çarşı izni de almaya başlarsınız. Atışların gecikmesinin çarşıya çıkamamak gibi bir dezavantajı olmasına rağmen, avantajı da size nöbet yazılmamasıdır. Çarşı izinleri bölükteki asker sayısına bağlı olarak her hafta sonu ya da 2 haftada bir olabilir. Nöbetlerin düzgün bir şekilde dönmesine bağlıdır bu durum.

Şehir merkezinde yapılacak gösteri, eylem vb. durumlar sözkonusu ise çarşılar kitlenebilir.

Sürgün konusuna gelirsek... Evet birçok asker buraya sürgün olarak gelmiştir ancak bir o kadar da normal görev yeri burası olan asker vardır.

Komutan sıkıntısına gelirsek, bu tamamen size bağlı, aklı başında yap denileni yapar, yapma denileni yapmazsanız başınız ağrımaz. Genel olarak eğitimlerinizi uzman çavuşlardan alırsınız. En fazla göreceğiniz rütbelilerdir uzman çavuşlar. Askerler ile her daim haşır neşir olurlar, bir sıkıntınız, aklınıza takılan bir şey olduğunda sormaktan çekinmeyim ama sonuçta komutanınız olduklarını da unutmayın. Silsileyi asla bozup çat diye bölük komutanına gidip bir maruzatım var diyerek şikayetlerinizi sıralarsanız azar işitmekle kalmaz aynı zamanda hem komutan hem de bölük arkadaşlarınız tarafından mimlenirsiniz. Dediğim gibi siz siz olun silsileyi bozmayın.

Herkese hayırlı teskereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankatlı -- 26 Ekim 2014; 16:28:01 >

• Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz arkadaşlar gerek başlık altında gerek PM yoluyla... Cevaplarım biraz gecikti araya haftasonu girmesi sebebiyle kusura bakmayın. ELimden geldiğince cevaplmaya çalışırım.

Herkese hayırlı teskereler.
  • cankatlı kullanıcısına yanıt
    karargah hizmet bölüğünde işler nasıl yürür hocam bilginiz var mı?
  • Başkentli357 B kullanıcısına yanıt
    Valla çok genel bir soru olmuş ama kabaca günlerin nasıl geçtiğinden bahsedebilirim...

Sabah kalkar güzel traşınızı olursunuz... Sonrasında kahvaltı içtiması ve kahvaltı takip eder. Kahvaltıdan sonra herkes bölüğün kendine ayrılan noktalarındaki mıntıka temizliklerini halleder. Saat 8-9 arası bölüğünüzün rütbelileri gelmeye başlar ve saat 9'da rütbeliler de dahil olmak üzere tüm bölük içtima alınır. Sonrasında o günün programında ne varsa onun icrasına başlanır. Bunlar el bombası atma, KBRN eğitimi, Telsiz alfabesi, silah temizliği, tahkim edevatı kullanımı vs. vs. çok çeşitli konuları kapsayabilir. Ekstra iş yok ise (odun taşınması - kesilmesi, çim biçilmesi, temizlik vs. gibi) bu eğitimleriniz zaman zaman mesai bitene kadar devam eder.

Öğle yemeğinin ardından gününe bağlı olarak eşofmanlarınızı giyerek öğlen içtimasına gelmenizi söyler komutanlarınız. Spor günlerinde pentatlon, tüfeksiz hareketler, şınav, mekik, barfiks, 3000 metre koşu gibi atraksiyonlar olabilir. Zaman zaman maç da yapabilirsiniz. Özellikle ÇNRA Karargah ve Hizmet Bölüğünün eğitim alanının yanında şahane bir futbol sahası-tören alanı mevcuttur. Hava güzel olunca tadından yenmez.

Mesai'nin saat 5'de son bulması ile beraber koğuşlarınıza döner, akşam yemeği içtimasını beklersiniz. Eğer yazılmış ise 6 - 8 nöbetinize gidersiniz. Merak etmeyin yemeğiniz sizin için mutlaka ayrılır. Akşam yemeği sonrasında ise yat içtimasına kadar serbest zamanınızdır. Gazinoda televizyon izleyebilir ya da direkt uykuya geçebilirsiniz. (Tabi nöbet saatinize kadar.) Nöbetçi subaya bağlı olarak değişmekle beraber yat içtiması genelde yataklarda alınır. Çavuş sayıyı tutturamazsa koridorda da alabilir. Ama eğer subay sııntılı ise koğuş binası önünde de isteyebilir içtimayı.

Ekstra bir iş çıkmadıkça günleriniz yukarıdaki gibi geçer. Ekstra'dan kastım da çamaşır günü, banyo günü, denetleme zamanları vb. durumlar için geçerli. Spesifik olarak sormak istediğiniz bir konu olursa PM atmaktan çekinmeyin.

Herkese hayırlı teskereler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankatlı -- 27 Ekim 2014; 20:22:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.