Şimdi Ara

353. Dönem 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ MKNZ.P.A. / MAGOSA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
78.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA

ustalık
    28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ MKNZ.P.A. AĞ.HAV.BL. / MAGOSA / MAGOSA

arkadaşlar adım erkan.. eskişehirden geliyorum.. en azından burada tanışalım malum 5 ay boyunca aynı sınırlar içinde olacağız.

ayrıca duyduklarımızı ve birliğe neler götüreceğimizi burada paylaşalım
  • Eğitim Birliği 1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA

Esas Birliği 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 61 İNCİ P.A. 1 İNCİ P.TB. 2 NCİ P.BL. / MAGOSA / MAGOSA

Şaka maka baya bi Magosa'ya gidecek adam varmış
  • acemi manisa merkez usta birlik 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ TOP.A. 1 İNCİ TOP.TB. 2 NCİ 105/24,5 MM.LİK ÇEK.OB.BT. / MAGOSA / MAGOSA topçu kısa dönem var mı burda yapacak tanışalım kaynaşalım 6 ay beraberiz izmir de oturuyorum
  • 1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA
    KTBK K.LIĞI HV.SVN.TB. 2 NCİ 20 MM.LİK ÇEK. HV.SVN.BT. / MAGOSA / MAGOSA

Ercan ismim arkadaşlar buraya benden başka giden yok galiba.
    Bu arada magosa ile ilgili bilgi alan herkes az çok paylaşıma devam edelim gidene kadar bi fikir oluşur belki.
    Herkese hayırlısı olsun
  • 61. alayda olanlar bol bol nöbet tutacaklar karakollarda. 28. alaydakiler toz mücadelesi verecek. tankçılar tozdan berenin siyahını göremeyecek. geceleri çok soğuk oluyor. yanınıza kışlık eşyalarda almayı unutmayın. heaplarınıza bol para atın. çarşıda her atm var hemen hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

61. alayda olanlar bol bol nöbet tutacaklar karakollarda. 28. alaydakiler toz mücadelesi verecek. tankçılar tozdan berenin siyahını göremeyecek. geceleri çok soğuk oluyor. yanınıza kışlık eşyalarda almayı unutmayın. heaplarınıza bol para atın. çarşıda her atm var hemen hemen.

hocam ben 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ MKNZ.P.A. AĞ.HAV.BL. / MAGOSA / MAGOSA .. buradaki ağ.hav ne oluyor yani benim gideceğim yerdeki görevim nedir ? bir de bu toz olayı kışın da devam eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-r-k-a-n

quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

61. alayda olanlar bol bol nöbet tutacaklar karakollarda. 28. alaydakiler toz mücadelesi verecek. tankçılar tozdan berenin siyahını göremeyecek. geceleri çok soğuk oluyor. yanınıza kışlık eşyalarda almayı unutmayın. heaplarınıza bol para atın. çarşıda her atm var hemen hemen.

hocam ben 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ MKNZ.P.A. AĞ.HAV.BL. / MAGOSA / MAGOSA .. buradaki ağ.hav ne oluyor yani benim gideceğim yerdeki görevim nedir ? bir de bu toz olayı kışın da devam eder mi?

Ağır havan bölüğü. Yağmurlar başlayınca toz belası biter diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.

28.MKNZ P.TÜM. 28.Topçu Alayı 3. Topçu taburunda Topçu Asteğmenim . 28. Mekanize piyade alayı ve 28. Topçu alayı hakkında soracağınız bişey varsa yardımcı olabilirim
  • quote:

acemili

ustalık

arkadaşlar adım erkan.. eskişehirden geliyorum.. en azından burada tanışalım malum 5 ay boyunca aynı sınırlar içinde olacağız.

Hocam senle tamamen aynı birlikteyiz. :) Ben de Ağır Havancı oldum. Herhalde 120mm ağır havandan bahsediliyor.
  • Evet ağır havan 120mm dir . Ağır havan bölüğü 28. mekanize piyade alayına bağlı olup ulukışladadır . Bölük komutanı gürcan yüzbaşı olup adamın dibidir hele ki bir alay komutanınız var baba diyip elini öpesim var . ben böyle bi alay komutanı ömrümde görmedim asker sevdalısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkkurtca

Arkadaşlar merhaba.

28.MKNZ P.TÜM. 28.Topçu Alayı 3. Topçu taburunda Topçu Asteğmenim . 28. Mekanize piyade alayı ve 28. Topçu alayı hakkında soracağınız bişey varsa yardımcı olabilirim

Komutanım benim esas birliğim 28. Mekanize Piyade Alayı 1. mekanize taburu 2. ZMA bölüğü, Acemilik ise Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı. Ankara' dan gelicem. Kısa_dönem Erim. Sormak istediğim biz mekanize piyade taburunda nasıl bir ortam ile karşılaşacağız. Eğitim, muhtemel yapılacak görevler ve iklim gibi konularda biraz bilgi verebilirseniz çok iyi olur.

Teşekkürler.
  • 28. Mknz. P.tumeni 28.mknz p.alayi tank taburu 351 im bilgi almak isteyen mesaj atabilir.ş:160 :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scknylmz35 S kullanıcısına yanıt
    28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ MKNZ.P.A. AĞ.HAV.BL. ' ne düşen arkadaslar sormak ıstedıklerını sorabılırler bana orada yaptım bende. Ama iç acıcı cevaplar veremıcem malesefki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

quote:

acemili

ustalık

Hocam senle tamamen aynı birlikteyiz. :) Ben de Ağır Havancı oldum. Herhalde 120mm ağır havandan bahsediliyor.

hocam sülüsleri aldıktan sonra gidiş tarihlerimizi buraya yazalım. aynı zamanda teslim olursak orada birlikte hareket ederiz. ağır havan derken ne yapacağız hiç bilmiyorum :) ayrıca @scknylmz35 arkadaşta bizimle aynı yerdeymiş. sayımız artıyor :)

• Transparance kullanıcısına yanıt
    hocam bende orada yapıyorum. iyi veya kötü sen anlat. kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkkurtca

Evet ağır havan 120mm dir . Ağır havan bölüğü 28. mekanize piyade alayına bağlı olup ulukışladadır . Bölük komutanı gürcan yüzbaşı olup adamın dibidir hele ki bir alay komutanınız var baba diyip elini öpesim var . ben böyle bi alay komutanı ömrümde görmedim asker sevdalısı

bu güzel ve sevindirici bir haber. hocam bildiklerin varsa lütfen bahsedebilir misin?
  • Bu Mesaj 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ MKNZ.P.A. AĞ.HAV.BL ' ne gidecek arkadaslar içindir.

Arkadaslar 347. KD olarak Usta Bırlıgımı burada geçirdim. Öncelikle bi aksilik olmazsa su yönünden hic bır sıkıntı cekmeyeceksınız bunu rahatlıkla söyleyebilirim çünki kazan dairesi benım donemımde Agır Havan Bölüğünün kontrolundeydı ve diğer bölüklere suyu bız verıyorduk. Eğer değişmediyse bölük komutanınız Yüzbaşı Gürcan Ormanoğlu Takım Komutanınız Üst Teğmen Çağrı Baca olacaktır. Öncelikle sizi zor bı askerlıgın bekledıgını sölyebilirim. Takım komutanı ÜTĞM Cagrı Baca spora cok onem veren bır komutandır. Eğer saglıgınızda bır sorun varsa mutlaka sivilden bir sağlık raporu götürün ve gösterin. daha sonra sizi Girne ASkeri hastanesıne yollayacaklardır, oradan ne yapın edin spor istirahatı alın yoksa çok cekersınız benden sölemesi :) Bölük komutanımız kişilik olarak şeker gibi bir insandır cok güleryüzlüdür ama disiplinden asla taviz vermez. Denetleme zamanı gelınce ne demek ıstedıgımı daha ıyı anlayacaksınız. Denetleme demısken muhtemelen Alay, Tümen ve Kuvvet Denetlemesı göreceksınız. Eğitim sezonu Eylülün ilk haftasında acılıyor ve şansınıza gecen sene havan atısların %97 ile Kıbrıs ve Türkiye 1.si olan bölüğe gidiyorsunuz yanı ısınız hıc kolay değil. Kısa dönem arkadasları genelde Havan Takımında Manga komutanı yada Ateş İdare ekıbınde hesapcı yapıyorlar. Denetleme dönemi ciddi anlamda cok sıkıntı verecek o sırt cantalarını 5 keremı acarsınız 10 keremı 20 keremı bılmıyorum artık. Sürekli kıyafetlerınıze bölük numaranızı basmanızı ıstıcekler ( iç çamasır dahil) sabah aksam herkesın o cantası tam olana kadar dolaba kaldırıp ındırıceksınız o cantaları. 2-3 Kere intikale gidip cadırlarda kalıcaksınız. Denetleme zamanı 2-3 saatlık uykularla idare ediceksınız baya sıkıntılı gecıyor ( bunları yazarken bile içim darlandı). Ben kısa donemım bana karısan eden olmaz dıe sakın dusunmeyın , saolsun ÜSTĞ cagrı baca sayesınde o kadar cok süründümki inanın sayısını hatırlamıyorum. bi tavsiyede nöbet konusunda verıyım , yazıcıyla ıyı geçinin yada yazıcı olmaya calısın ve kendınıze nöbet yazdırmayın. Benim spor istirahım vardı ve sadece tüm bölük spor yapmaya yada denetlemeye gırdıgı zamanlarda nöbet tutuyordum onun harıcınde hiç nöbet tutmadım. Olduki nöbet tutarsanız gece 4-5 kat gıyının ınanılmaz soguk oluyor geceleri. Ben kollukcuydum ( her gece 1 kere nöbetcıyı nöbet yerıne goturup getiriyordum) ınanın nöbetcılerı goturdum 15 dakıkalık sure ıcerısınde bile ililklerime kadar usuyordum. Kalıcagınız koguslar 10 kısılık olacaktır. 5 tane çiftli ranza var ve her odada klima var dolaplarda gayet geniş o bakımdan sıkıntı cekmezsınız. Hırsızlık bızım donemımızde hıc olmadı butun esyalarımı rahatca dolabıma bırakabılıyordum. İLk aklıma gelenler bunlar, kafasına bısı takılan varsa buyursun sorsun elımden geldıgınce yardımcı olurum. Eger komutanlar Değişmediyse lütfen selamımı iletin özellikle ÜSTĞ çağrı bacaya 347. KD Osman Timur KOCAELİ ' nin cok selamı var dıyın. gecen sene sizi tebrik etmek ıcın aramıs ama telefonu mesgule düşürmüsünüz die sölersenız cok minnettar olurum.

• quote:

hocam bende orada yapıyorum. iyi veya kötü sen anlat. kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız :)

dostum aklıma gelenleri yazdım bunun dısında sormak ıstedıgınız bısı olursa buyrun sorun.
  • e-r-k-a-n E kullanıcısına yanıt
    Alay komutanı cıddı anlamda askerını korur cokda sever ama denetleme zamanı o 3000 metreyi zamanında gecemezsen vay senın halıne diyim o kadar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.