Şimdi Ara

352. DÖNEM KD KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM TUGAYI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
13.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben üniversiteyi Kütahya' da bitirdim. 2 yıl sonra askerlik için yine Kütahya çıktı :) Neyse gidince tantuni yeriz :)

    Bu arada sevk bitiş: 15.08.2013 olarak gözüküyor ama celp 2 yazıyor ne olacak eylül de mi gideceğiz ki ?
  • Beyler ben de kısa dönem havacı kütahyaya çıktım. ancak sevk tarihi 15 ağustos, grup 2 olarak gözüküyor. esas birlik kısmı bende de boş.. konuyla ilgili askerlik şubesinden bilgi almış olan var mı? eylülde mi gideceğiz ağustosta mı? kafam karıştı iyice..

    sanırım bir tek havacılarda böyle bir durum var
  • kardesim ben aradim eylul dediler bana da mesai bitimine yakin bir daha aradim sistem de problem var dediler tam anlamis degilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı teskereler. Ben 349 kd. havacı olarak asketliğimi yaptım. Kütahyadaki acemilikten sonra adana da askerliği tamamladım. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de buradayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

    Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı teskereler. Ben 349 kd. havacı olarak asketliğimi yaptım. Kütahyadaki acemilikten sonra adana da askerliği tamamladım. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

    anlat kardes nedir nasıldır burası nelere dikkat edelim tecrübelerin nelerdir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

    Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı teskereler. Ben 349 kd. havacı olarak asketliğimi yaptım. Kütahyadaki acemilikten sonra adana da askerliği tamamladım. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.


    hocam usta birliği için gönderilen yerler nereler yazabilir misin ?
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı olsun. bende geçen sene ağustosta(347 ksd) acemiliği kütahya hava er eğitim'de yaptım. sonra izmir çiğli 2. ana jet üssü'ne düştüm.
    havacı olarak usta birlikleriniz oraya gittiğinizde açıklanacak. geçen sene bizim usta birlikleri ilk hafta açıklanmıştı.
    bende ağustos döneminde gittiğim için biraz bilgilendirmek istedim.
    arkadaşlar benim gibi 25 sene İstanbul havasından sonra Kütahya'ya gidiyorsanız şunu söyliyim. yanınızda pastil götürün. bana da giderken demişlerdi çok faydasını gördüm. şu antibiyotik etkili c vitaminli pastillerden. bizde de bizden sonraki celpte de salgın oldu. havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez. boğazlar şişiyor. burun akıntısı falan. nezle ,grip,faranjit hazırlıklı olun. aksi halde eğitimler sıkıntılı geçer.
    ikincisi havası bir acayip. sabah 6 da kamuflajın içine içlik üste kamuflaj üstüne parka giyip kahvaltıya titreyerek gidiyordum. kahvaltıdan gelip parkayı içliği çıkarıp enseme ve kollarıma güneş kremi sürüp eğitim alanına gidiyordum. Güneş kremi(mümkünse 30 faktör ve üstü) götürmenizi şiddetle tavsiye ederim. ben götürmedim. 3 hafta sonra babam gelirken istediğim tek şey güneş kremiydi. o gelene kadar öyle yandım ki(birde salaklık edip orada satılan arko kremi alıp sürdüm) viziteye çıkmak zorunda kaldım. sadece ben değil çoğunlukta oldu(tatilde yanıp gelenler de bile). 50 faktör güneş kremiyle kurtuldum ama olan da oldu yani. o yüzden bu size saçma gelmesin güneş kremi götürün dostlar. hayat kurtarır. sabah dondurucu bir soğuktan sonra öyle bir güneş açıyor ki terletmiyor ama ensenin kolların canına okuyor. bütün gün eğitim alanındasınız. güneş tepenizde. bazı arkadaşlarda ikinci dereceden yanıklar oluştu. vizitede de verdikleri krem bepanthen falan.
    sabah erken teslim olursanız işlerinizde erken biter. geç gelenlerin işlemleri 12'e kadar sürüyor uyuyamıyorsun. ertesi gün eğitim var. yorgun oluyorsun. ben sabah teslim olan ilk gruptandım. işim 3-4 gibi bitti. erkenden yatma fırsatım oldu. işlemler geceye kadar sürdüğü için çokta geç teslim olup ertesi günü sıkıntıya sokmayın.
    binalar değiştiği için o konuda bir şey söyleyemeyeceğim. siz daha yeni binalarda kalacaksınız. muhtemelen duş kantin falan aynı binada olacak. bizde duş yoktu. hamam gidiyorduk ki o başlı başına macera.
    genel olarak bizim celpte sistem şöyleydi. sabah içtima alınıp uygun adım kahvaltıya. oradan gelip eğitim alanına sonra öğle yemeğine kadar 40 dakika eğitim 20 dakika dinlenme şeklinde yanaşık düzen eğitimi. ardında yine uygun adım vatan sana canım feda gibi çeşitli yürüyüş kararı eşliğinde öğle yemeği ve yemekten sonra tekrar eğitim alanı. akşam yemeğine kadar aynı şekilde eğitim. akşam yemeğinden sonra bot boya -traş ve yat içtimasına kadar boşsunuz.
    eğitim verenler. eğitim çavuşu olarak 90 gün eğitim görmüş uzun dönem 20-24 yaş arası çavuşlar. onlar sizin komutanınız oluyor. ancak size uzun dönem acemi çocuklara yaptığı şerefsizlikleri yapamıyorlar. orada göreceksiniz uzun dönemlere neler yapıldığını. gerçi bazı şikayetlerden sonra biraz azalmış diyorlar ama ben pek ihtimal vermiyorum.
    genel olarak bölük komutanları çok iyiler. bizim her sabah içtimasında şikayetlerimizi, sorularımızı dinlerdi. yardımcı olmaya çalışırdı. ancak bir iki astsubay hariç diğer astsubaylar hakkında aynı şeyi söyleyemicem.
    Kendinize sıkıntı yapmayın. hiç geçmez. eğitimlerde öğrenmeye çalışın. gittiğiniz usta birliğinde denetleme zamanına denk gelirsiniz. işinize yarar. ayrıca yapacak ta başka bir şey yok öğrenmeye zaman geçirmeye çalışın.
    neyse şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    kısmet olursa sonradan aklımıza geldikçe yazarız.




  • bende varım devrelerim 2.gruptayım
  • Ben kış döneminde gittiğim için havalar berbattı. Ama sizde böyle bir şey olmaz. Ama geceleri yine de serin olacaktır. Size tavsiyem teslim olacağınız gün tugaya erken teslim olmaya bakın. Ben saat 13:00 gibi tugaya girmiş ancak saat 21.00'de bölüğe gidebilmiştim. Eğitimler fazla zorlayıcı değildir. Tüfekli hareketler, tüfeksiz hareketleri öğrenirsiniz. Acemiliğiniz 3. haftasında atış yaparsınız. M1 tüfekleri ile eğitim alırsınız. Ben tugaydaki en sıkıntılı bölükteydim. 3.bölükteydim. Bu bölüğün içinde duşları yoktur. Duş almaya er hamamına gidersiniz. Haftada 2 kez. Ama diğer bölüklerin örneğin; 4.bölüğün duşları vardı. Size klasik tavsiye olarak fazla göze batmamayı tavsiye ederim. Normal uzun dönem askerlere göre daha iyi muamele göreceğiniz kesin. Ancak 5-10 kişinin yüzünden koca bölüğün 772 adamın Ocak ayının ortasında kar ve buzlu bir akşamda 2 saat içtima alanında beklediğini bilirim. Acemi birliğinde çok sık içtima alınır. Yemeklere, Tugayın sinema salonuna toplu halde gidip, toplu halde gelirsiniz. Yemekler demişken yemekleri çok kötüydü. Özel bir şirket yapmasına rağmen. Çavuş ve onbaşılarla iyi geçinin. Çünkü onlara ilk başta komutanım demeniz istenecektir. Ben yedek subay adayıyım niye onlara komutanım demeyin. Çünkü siz Er'siniz. Askerlik kanununa göre onlar sizin komutanınız. Ama usta birliğinde çok rahat edersiniz. Dağıtım birlikleri bizim 10 gün sonra belli olmuştu. Dağıtım yerleriniz Hava kuvvetlerine bağlı bütün birlikler olabilir. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Kayseri, Batman. Bunlar bizim dönemde yoğun olarak devrelerimin usta birlikleri idi. Aklıma geldikçe buraya yazacağım yine.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

    Ben kış döneminde gittiğim için havalar berbattı. Ama sizde böyle bir şey olmaz. Ama geceleri yine de serin olacaktır. Size tavsiyem teslim olacağınız gün tugaya erken teslim olmaya bakın. Ben saat 13:00 gibi tugaya girmiş ancak saat 21.00'de bölüğe gidebilmiştim. Eğitimler fazla zorlayıcı değildir. Tüfekli hareketler, tüfeksiz hareketleri öğrenirsiniz. Acemiliğiniz 3. haftasında atış yaparsınız. M1 tüfekleri ile eğitim alırsınız. Ben tugaydaki en sıkıntılı bölükteydim. 3.bölükteydim. Bu bölüğün içinde duşları yoktur. Duş almaya er hamamına gidersiniz. Haftada 2 kez. Ama diğer bölüklerin örneğin; 4.bölüğün duşları vardı. Size klasik tavsiye olarak fazla göze batmamayı tavsiye ederim. Normal uzun dönem askerlere göre daha iyi muamele göreceğiniz kesin. Ancak 5-10 kişinin yüzünden koca bölüğün 772 adamın Ocak ayının ortasında kar ve buzlu bir akşamda 2 saat içtima alanında beklediğini bilirim. Acemi birliğinde çok sık içtima alınır. Yemeklere, Tugayın sinema salonuna toplu halde gidip, toplu halde gelirsiniz. Yemekler demişken yemekleri çok kötüydü. Özel bir şirket yapmasına rağmen. Çavuş ve onbaşılarla iyi geçinin. Çünkü onlara ilk başta komutanım demeniz istenecektir. Ben yedek subay adayıyım niye onlara komutanım demeyin. Çünkü siz Er'siniz. Askerlik kanununa göre onlar sizin komutanınız. Ama usta birliğinde çok rahat edersiniz. Dağıtım birlikleri bizim 10 gün sonra belli olmuştu. Dağıtım yerleriniz Hava kuvvetlerine bağlı bütün birlikler olabilir. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Kayseri, Batman. Bunlar bizim dönemde yoğun olarak devrelerimin usta birlikleri idi. Aklıma geldikçe buraya yazacağım yine.

    peki hocam usta birliği kuraylamı belli oluyor genel yorumlar iyi kütahya hakkında bakalım gidince göreceğiz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihtasoz

    peki hocam usta birliği kuraylamı belli oluyor genel yorumlar iyi kütahya hakkında bakalım gidince göreceğiz



    Şanasına ne çıakrsa H.K.K. tarafından belirleniyor. Bende 349. Kısa Dönem olarak kütahyada yaptım acemiliği. Size benden birkaç tavsiye
    1- Giderken hiçbirşey götürmeyin ihtiyacınız olan herşeyi askeriye size verecek. Kesinlikle götüreceğiniz sivil eşofmanı şortu atleti vs. kullanamayacaksınız yasak. Zaten teslim olacağınız gün o kadar kalabalık olacak işlemler o kadar uzun sürecek ki götürdüğünüz eşyalar başınıza beladan başka birşey olmayacak. Acemlikte çarşı izni yoktur bilginize sivil kıyafete ihtiyacınız olmayacak yani. Bir ihtiyacınız olduğunda tugay kantininde herşey neredeyse bedava ve ihtiyacınız olabilecek herşey mevcut.
    2- Kesinlikle yanınıza dudak kremi alın yoksa abartısız ikiye ayrılabilir. :)
    3- Gitmeden çömelme antremanı yapın duymaktan en çok nefret edeceğiniz şey bu olacak "Son sıra hariç çömel" bu konuda gayet ciddiyim.
    4- Havası çok berbattır bir günde 4 mevsimi 4 kere yaşayabilirsiniz hazırlıklı olun.
    5- 349 dönemler 1.2.3. 4. ve 6. bölüklerdeydi bizim zamanımızda. 1 bölükteydim koğuşlarımız 30 kişiydi fakat 351. kd yani torunlarım :) yüzüncüyılda kalmışlar tugayın içerisinde yeni binaların olduğu yer odalar 6 kişilik kendi içinde duşları var diyorlardı şanslıysanız kısa dönemleri bu celptede oraya alırlar. Bizim yaptığımız bölükler berbattı. Eğitim sahasına gitmek için çavuşların dediğine göre 2 km yürüyorduk hergün 4 kere :)

    Merak ettiğiniz sormak istediğiniz herhangi birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©ursedkid -- 26 Temmuz 2013; 7:42:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihtasoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

    Ben kış döneminde gittiğim için havalar berbattı. Ama sizde böyle bir şey olmaz. Ama geceleri yine de serin olacaktır. Size tavsiyem teslim olacağınız gün tugaya erken teslim olmaya bakın. Ben saat 13:00 gibi tugaya girmiş ancak saat 21.00'de bölüğe gidebilmiştim. Eğitimler fazla zorlayıcı değildir. Tüfekli hareketler, tüfeksiz hareketleri öğrenirsiniz. Acemiliğiniz 3. haftasında atış yaparsınız. M1 tüfekleri ile eğitim alırsınız. Ben tugaydaki en sıkıntılı bölükteydim. 3.bölükteydim. Bu bölüğün içinde duşları yoktur. Duş almaya er hamamına gidersiniz. Haftada 2 kez. Ama diğer bölüklerin örneğin; 4.bölüğün duşları vardı. Size klasik tavsiye olarak fazla göze batmamayı tavsiye ederim. Normal uzun dönem askerlere göre daha iyi muamele göreceğiniz kesin. Ancak 5-10 kişinin yüzünden koca bölüğün 772 adamın Ocak ayının ortasında kar ve buzlu bir akşamda 2 saat içtima alanında beklediğini bilirim. Acemi birliğinde çok sık içtima alınır. Yemeklere, Tugayın sinema salonuna toplu halde gidip, toplu halde gelirsiniz. Yemekler demişken yemekleri çok kötüydü. Özel bir şirket yapmasına rağmen. Çavuş ve onbaşılarla iyi geçinin. Çünkü onlara ilk başta komutanım demeniz istenecektir. Ben yedek subay adayıyım niye onlara komutanım demeyin. Çünkü siz Er'siniz. Askerlik kanununa göre onlar sizin komutanınız. Ama usta birliğinde çok rahat edersiniz. Dağıtım birlikleri bizim 10 gün sonra belli olmuştu. Dağıtım yerleriniz Hava kuvvetlerine bağlı bütün birlikler olabilir. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Kayseri, Batman. Bunlar bizim dönemde yoğun olarak devrelerimin usta birlikleri idi. Aklıma geldikçe buraya yazacağım yine.

    peki hocam usta birliği kuraylamı belli oluyor genel yorumlar iyi kütahya hakkında bakalım gidince göreceğiz

    Hayır kardeş kurayla belirkenmiyor. Hava kuvvetleri tarafından belirlenip birliğe gönderiliyor. Arkadaş yanınızfan bişey götürmeyin demiş. Ama iç çamaşırları alın bence orada kuyruk beklemektense hazırlıklı gidin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ©ursedkid

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihtasoz

    peki hocam usta birliği kuraylamı belli oluyor genel yorumlar iyi kütahya hakkında bakalım gidince göreceğiz



    Şanasına ne çıakrsa H.K.K. tarafından belirleniyor. Bende 349. Kısa Dönem olarak kütahyada yaptım acemiliği. Size benden birkaç tavsiye
    1- Giderken hiçbirşey götürmeyin ihtiyacınız olan herşeyi askeriye size verecek. Kesinlikle götüreceğiniz sivil eşofmanı şortu atleti vs. kullanamayacaksınız yasak. Zaten teslim olacağınız gün o kadar kalabalık olacak işlemler o kadar uzun sürecek ki götürdüğünüz eşyalar başınıza beladan başka birşey olmayacak. Acemlikte çarşı izni yoktur bilginize sivil kıyafete ihtiyacınız olmayacak yani. Bir ihtiyacınız olduğunda tugay kantininde herşey neredeyse bedava ve ihtiyacınız olabilecek herşey mevcut.
    2- Kesinlikle yanınıza dudak kremi alın yoksa abartısız ikiye ayrılabilir. :)
    3- Gitmeden çömelme antremanı yapın duymaktan en çok nefret edeceğiniz şey bu olacak "Son sıra hariç çömel" bu konuda gayet ciddiyim.
    4- Havası çok berbattır bir günde 4 mevsimi 4 kere yaşayabilirsiniz hazırlıklı olun.
    5- 349 dönemler 1.2.3. 4. ve 6. bölüklerdeydi bizim zamanımızda. 1 bölükteydim koğuşlarımız 30 kişiydi fakat 351. kd yani torunlarım :) yüzüncüyılda kalmışlar tugayın içerisinde yeni binaların olduğu yer odalar 6 kişilik kendi içinde duşları var diyorlardı şanslıysanız kısa dönemleri bu celptede oraya alırlar. Bizim yaptığımız bölükler berbattı. Eğitim sahasına gitmek için çavuşların dediğine göre 2 km yürüyorduk hergün 4 kere :)

    Merak ettiğiniz sormak istediğiniz herhangi birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım.


    çok saolun bilgilendirmeleriniz için




  • yeni binalar kullanima acilmis midir acaba ya acilmissa bizim icin iyi olur nerden ogrenebliriz ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün önce şubeyi aradım şu celp dönemi 2 / sevk tarihi 15.08 konusuyla ilgili. telefondayken baktı bir çözüm bulamadı, sen en iyisi nüfus cüzdanınla şubeye gel dedi. gittim, ama orada da doğru düzgün bir kayıt bulamayınca eylülde olmalı ki burada gözükmüyor diyip yolladı beni.

    kütahya'daki havacı herkes eylülde mi gidiyor bu durumda? aranızda grup 1 olan var mı?
  • Arkadaşlar açmış olduğum grupta Kütahya'ya gidecek olan diğer arkadaşlarla tanışma fırsatımız oldu..
    Sizleride Bekleriz..

    https://www.facebook.com/groups/149906075206769/
  • arkadaşlar sülüsler ne zaman alınabiliyo ? ve almaya giderken neler götürmemiz gerekiyo ?
  • Benimde kütahya hava er 2 grup eylül kısa dönem. Kütük manisa Eylülde görüşürüz arkadaşlar.
  • bende kütahya hava er 2. grup
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.